Boekenplank:
Kies

Boeken van Eva Keuris

Eva Keuris studeerde Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tijdens haar studie werkte ze als dialoogschrijver en eindredacteur voor de soap Onderweg naar Morgen. Ze schrijft televisieseries en toneel, geeft les aan de Schrijversacademie en werkt mee aan speelfilms.

Meer over Eva Keuris

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1978

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Alledaags geweld
  • Over het spoor

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlledaags geweld

Beschrijving momenteel niet beschikbaar.

Verschijnt in april 2023.

Schrijver: Eva Keuris
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044636956
Uitgever: Prometheus
Over het spoor

Op donderdag 21 augustus om 20.30 uur verschijnt de naam van Jordi de Wit op de politietelex. Het tienjarige jongetje is door zijn moeder als vermist opgegeven. Om 23.34 uur ziet agente Wilma de Rijk iets drijven in het riet van een vijver in het natuurgebied tussen Hilversum en Bussum, ongeveer anderhalve kilometer van de speelplaats waar Jordi voor het laatst werd gezien. De staat waarin het lichaam wordt aangetroffen maakt al snel duidelijk dat het jongetje niet uit zichzelf in het water beland is. Jordi de Wit wordt op 30 augustus begraven. Zijn hele school is aanwezig, hij is nog nooit zo populair geweest.

Kort na de moord worden drie puberjongens opgepakt. Wanneer zij na hun gevangenisstraf vrijkomen, besluit ghostwriter Stella uit fascinatie voor de zaak en de dubieuze schuldtoekenning een boek te schrijven over de meest charismatische, hoogopgeleide van het stel, de enige van 'de goede kant van het spoor' in Hilversum: Ingmar. Voor hem en zijn reputatiegerichte familie is het de kans om zijn onschuld te bewijzen en zijn imago te verbeteren, zodat zijn toekomst er zonniger uit komt te zien. Echter, naarmate Stella en Ingmar dichter bij elkaar komen, lijkt de waarheid steeds verder weg te raken. Maar íemand moet toch weten wat daar gebeurd is, die avond?

Schrijver: Eva Keuris
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044629330
Ebook: 9789044629347
Uitgever: Prometheus