Boekenplank:
Kies

Boeken van Eva Keuris

Eva Keuris studeerde Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tijdens haar studie werkte ze als dialoogschrijver en eindredacteur voor de soap Onderweg naar Morgen. Ze schrijft televisieseries en toneel, geeft les aan de Schrijversacademie en werkt mee aan speelfilms.

Meer over Eva Keuris

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1978

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Alledaags geweld
  • Over het spoor

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlledaags geweld

Heleen kent haar kleinzoon alleen via Instagram. Een jaar voor zijn geboorte heeft haar zoon Jonah het contact met haar verbroken. Voor Heleen was dat een enorme schok; zij had het idee dat ze een goede band had met haar zoon, maar Jonah heeft die relatie als verstikkend en ongezond ervaren. Regelmatig rijdt Heleen stapvoets langs het huis van Jonah en zijn vriendin Floor om een glimp op te vangen van het leven waar ze geen onderdeel meer van mag uitmaken.

Dan appt Jonah haar opeens: hij wil graag dat ze kennis komt maken met zijn zoontje en zijn vrouw. Zo krijgt Heleen na een lange, mysterieuze radiostilte opeens weer toegang tot het leven van haar zoon en leert ze haar schoondochter kennen, die worstelt met Jonahs onvoorspelbare karakter en de dilemma’s van het moederschap; de peilloze liefde en de eindeloze verveling.

Terwijl de ruzies tussen Jonah en Floor steeds vaker escaleren en Heleen ook een andere kant van Floor te zien krijgt, wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden, het huwelijk met Jonahs vader en de naakte waarheid over de relatie met haar zoon.

Schrijver: Eva Keuris
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044636956
Uitgever: Prometheus
Over het spoor

Op donderdag 21 augustus om 20.30 uur verschijnt de naam van Jordi de Wit op de politietelex. Het tienjarige jongetje is door zijn moeder als vermist opgegeven. Om 23.34 uur ziet agente Wilma de Rijk iets drijven in het riet van een vijver in het natuurgebied tussen Hilversum en Bussum, ongeveer anderhalve kilometer van de speelplaats waar Jordi voor het laatst werd gezien. De staat waarin het lichaam wordt aangetroffen maakt al snel duidelijk dat het jongetje niet uit zichzelf in het water beland is. Jordi de Wit wordt op 30 augustus begraven. Zijn hele school is aanwezig, hij is nog nooit zo populair geweest.

Kort na de moord worden drie puberjongens opgepakt. Wanneer zij na hun gevangenisstraf vrijkomen, besluit ghostwriter Stella uit fascinatie voor de zaak en de dubieuze schuldtoekenning een boek te schrijven over de meest charismatische, hoogopgeleide van het stel, de enige van 'de goede kant van het spoor' in Hilversum: Ingmar. Voor hem en zijn reputatiegerichte familie is het de kans om zijn onschuld te bewijzen en zijn imago te verbeteren, zodat zijn toekomst er zonniger uit komt te zien. Echter, naarmate Stella en Ingmar dichter bij elkaar komen, lijkt de waarheid steeds verder weg te raken. Maar íemand moet toch weten wat daar gebeurd is, die avond?

Schrijver: Eva Keuris
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044629330
Ebook: 9789044629347
Uitgever: Prometheus