Boekenplank:
Kies

Boeken van S. Kristjansson

Meer over S. Kristjansson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1974

Geboorteland: IJsland

Website: S. Kristjansson


Walhalla Saga

  1. Strijd om Stenvik - Swords of good men
  2. Bloed zal vloeien - Blood will follow

gedetailleerd overzicht

Walhalla SagaStrijd om Stenvik
Na een lange en hachelijke reis is Stenvik de laatste stop voor Ulfar Thormodsson. Hij reist met zijn neef van adel mee om ervoor te zorgen dat hem niks overkomt. Maar Ulfar verlangt er meer dan wat dan ook naar om naar huis terug te keren. Er schuilen echter gevaren in de koude en beruchte stad Stenvik, en voordat hij er erg in heeft moet de jonge en onstuimige Ulfar problemen het hoofd bieden waar hij niet op had gerekend.

Na er voet aan wal te hebben gezet, ontmoet Ulfar de mooie en melancholische Lilia en raakt door haar betoverd. Stenvik is ook de woonplaats van hoefsmid Audun Arinbjarnarson, die erg op zichzelf is en wiens verleden duistere geheimen herbergt. Hij is ruim een jaar hoefsmid in Stenvik; niemand weet waar hij vandaan komt, en dat wil Audun graag zo houden.

Maar de goden hebben andere plannen met Audun en Ulfar. Terwijl onzichtbare krachten het stadje bewerken, trekt het leger van een jonge koning richting Stenvik met het doel om de inwoners met het zwaard op de keel of de bijl op de borst aan de Witte Heer te onderwerpen. Maar aan de horizon vaart een andere, nog geheimzinniger vijand.

Schrijver: S. Kristjansson
Oorspronkelijke titel: Swords of good men
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045204871
Ebook: 9789045204970
Uitgever: Karakter
Bloed zal vloeien
Ulfar en Audun hebben de strijd om Stenvik gewonnen, hoewel ze er zelf ook niet zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen en flinke verliezen hebben geleden. Het enige wat ze willen is zo ver mogleijk van Stenvik vandaan geraken, maar al snel scheiden hun wegen.

Ulfar is op weg naar huis, op weg naar de plek waar hij denkt dat hij veilig zal zijn en niet-afgehandelde zaken op hem wachten. Audun reist zonder specifiek doel richting het zuiden af en ziet wel waar het pad hem brengt. Alle twee komen ze onderweg een vreemdeling tegen, een man met één oog en twee honden bij zich. En al snel wordt duidelijk dat de strijd nog niet gestreden is...

Want hoewel koning Olav de stad van Stenvik heeft veroverd en hij een stap dichter bij zijn doel is gekomen, is zijn strijdlust nog niet gestild. Valgard, de oude heelmeester uit Stenvik, ziet ho de oude Noorse goden moeten wijken voor de wil van koning Olav. Hij beraamt een plan om verder naar het noorden te trekken, op zoek naar de sleutel tot de macht over de Vikingen.

Schrijver: S. Kristjansson
Oorspronkelijke titel: Blood will follow
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045205205
Ebook: 9789045207308
Uitgever: Karakter