Boekenplank:
Kies

Boeken van Min Jin Lee

Meer over Min Jin Lee

Genre: Roman

Geboren: 1968

Geboorteland: Zuid-Korea

Website: Min Jin Lee


Overzicht

  • Han - Free food for millionaires
  • Pachinko - Pachinko

gedetailleerd overzicht

OverzichtHan

Tijdens haar studie op Princeton heeft Casey Han zichzelf een verfijnd taalgebruik aangemeten, een benijdenswaardige golfervaring opgedaan, een populair blank vriendje gekregen en een master in de economie behaald. Maar ze keert terug naar New York zonder baan en met een aantal slechte gewoonten.

Als oudste dochter van Koreaanse immigranten uit de arbeidersklasse is ze inmiddels een wereld verwijderd van die van haar ouders. Terwijl Casey een traject van kleine triomfen en spectaculaire mislukkingen aflegt, speelt zich een botsing van waarden en ambities af tegen de kleurrijke achtergrond van de New Yorkse samenleving.

Han is een prachtige inkijk in het leven van de Koreaans-Amerikaanse gemeenschap in New York, die doet denken aan de negentiende-eeuwse klassiekers die Casey keer op keer verslindt: van Eliot, de Brontës, Trollope. Net als in deze klassiekers schetst Min Jin Lee een beeld van een gemeenschap in een wereld vol vooroordelen en klassenverschillen, vol botsingen tussen ambitie en traditie en tussen het verlangen een eigen weg te kiezen en angst voor verlies van decorum en van de familie-eer. Het resultaat is een veelomvattende, indrukwekkende en zeer meeslepende roman.

Schrijver: Min Jin Lee
Oorspronkelijke titel: Free food for millionaires
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029093743
Ebook: 9789402315448
Uitgever: Meulenhoff
Pachinko

Een generaties omspannend verhaal over een Koreaanse familie die een nieuw leven opbouwt in Japan...

Korea, 1900. Sunja, de veelgeprezen dochter van een arme maar trotse visser, valt voor een rijke vreemdeling aan de kust van haar geboortedorp. Hij belooft haar gouden bergen, maar wanneer ze zwanger wordt en ontdekt dat haar minnaar elders een gezin heeft, weigert ze zijn geld en bescherming. In plaats daarvan accepteert ze de hand van een jonge dominee, die haar meeneemt naar Japan. Sunja’s beslissing om haar geboorteland de rug toe te keren en de machtige vader van haar zoon af te wijzen, zet een reeks gebeurtenissen in gang die nog generaties lang na-echoot.

Zo begint een grootse doch intieme kroniek van een uitzonderlijke familie, verbannen uit hun thuisland Korea en in de ban van het meedogenloze voortschrijden van de geschiedenis.

Schrijver: Min Jin Lee
Oorspronkelijke titel: Pachinko
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029093286
Ebook: 9789402310474
Uitgever: Meulenhoff