Boekenplank:
Kies

Boeken van Alex Lépic

Alex Lépic is het pseudoniem van Alexander Oetker. Oetker werkt als reisjournalist bij RTL en n-tv en geldt daar als dé Frankrijkkenner. Hij woonde vele jaren in Parijs en woont tegenwoordig met zijn gezin afwisselend in Frankrijk en Duitsland.

Meer over Alex Lépic

Genres: E-books only, Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Alexander Oetker

Geboren: 1982

Geboorteland: Duitsland


Inspecteur Lacroix

  1. De doden van de Pont Neuf - Lacroix und die Toten vom Pont Neuf
  2. De bakker van Saint-Germain - Lacroix und der Bäcker von Saint-Germain
  3. Het kerstlicht van Montmartre - Lacroix und die stille Nacht von Montmartre
  4. Het zomerhuis in Giverny - Lacroix und das Sommerhaus in Giverny
  5. De blinde boekhandelaar van de Notre Dame - Lacroix und der blinde Buchhändler von Notre-Dame
  6. De treurige kampioen van Roland-Garros - Lacroix und der traurige Champion von Roland-Garros

gedetailleerd overzicht

Inspecteur LacroixDe doden van de Pont Neuf

Inspecteur Lacroix is net terug van vakantie wanneer er een dode zwerver onder de beroemde Pont Neuf wordt aangetroffen. Onder de ogen van Lacroix en zijn collega’s van het 5e arrondissement worden nog twee mannen vermoord.

De pers brengt de moorden in verband met een nog altijd voortvluchtige seriemoordenaar van dertig jaar geleden. De perfecte zaak voor de beste inspecteur van Parijs.

Schrijver: Alex Lépic
Oorspronkelijke titel: Lacroix und die Toten vom Pont Neuf
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789026167492
Uitgever: De Fontein
De bakker van Saint-Germain

Net nadat Parijs heeft gestemd voor de beste baguette van de stad, wordt bakker Maurice Lefèvre dood aangetroffen in zijn bakkerij. Zijn brood zou de exclusieve keuze van het Elysée-paleis zijn geweest en de Parijzenaars zouden elke dag in de rij voor zijn winkel hebben gestaan.

Inspecteur Lacroix weet maar al te goed dat Parijzenaars een moord doen als het om stokbrood gaat...

Schrijver: Alex Lépic
Oorspronkelijke titel: Lacroix und der Bäcker von Saint-Germain
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789026167515
Uitgever: De Fontein
Het kerstlicht van Montmartre

Het is kerst in Parijs en de sneeuw verandert de stad in een winterwonderland. Inspecteur Lacroix verveelt zich en voor hem is de diefstal van de beroemde kerstverlichting uit het hart van Montmartre een welkome afleiding.

Samen met zijn vrouw Dominique moet hij zien te voorkomen dat de stad van de liefde verder in het donker komt te zitten...

Schrijver: Alex Lépic
Oorspronkelijke titel: Lacroix und die stille Nacht von Montmartre
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789026167539
Uitgever: De Fontein
Het zomerhuis in Giverny

In augustus is Parijs uitgestorven. Parijzenaars zijn aan zee of in hun vakantiehuizen op het platteland. Commissaris Lacroix geniet van de rust totdat hij een bijzondere oproep krijgt: Madame de Touquet moet iets met hem bespreken en nee is geen antwoord. Lacroix heeft haar nooit persoonlijk ontmoet, maar hij kent de reputatie van deze Grande Dame.

In haar appartement aan de Seine, met uitzicht op de Eiffeltoren, beschrijft ze haar zorgen aan de inspecteur: iemand wil haar vermoorden en ze krijgt al wekenlang kleine doses arseen. Ze vraagt Lacroix naar het jaarlijkse zomerfeest van haar familie in Giverny te komen, vlakbij de beroemde waterlelievijver van Monet. De inspecteur mengt zich daar onder de rijken en mooie mensen, geniet van champagne en foie gras en beseft al snel dat het er in de hoogste kringen zeer onfris aan toe kan gaan.

Schrijver: Alex Lépic
Oorspronkelijke titel: Lacroix und das Sommerhaus in Giverny
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789026173868
Uitgever: De Fontein
De blinde boekhandelaar van de Notre Dame

Niet alleen toeristen zijn dol op de Bouquinistes, de boekhandelaren die met hun dozen vol boeken aan de oevers van de Seine in Parijs staan. Ook inspecteur Lacroix geniet ervan om in het heerlijke lenteweer na het déjeuner langs de kraampjes te flaneren. Maar waarom moet de beroemde blinde boekhandelaar, die de literaire voorkeuren van zijn klanten aan het geluid van hun voetstappen kan herkennen hem nu uitgerekend een Maigret aanbevelen?

Ietwat mopperend keert Lacroix terug naar het politiebureau, waar een nieuwe zaak op hem wacht: een jonge man, eveneens een Bouquiniste, is dood uit de Seine gehaald, en zijn vriendin is ervan overtuigd dat er een misdaad is gepleegd.

Schrijver: Alex Lépic
Oorspronkelijke titel: Lacroix und der blinde Buchhändler von Notre-Dame
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789026173882
Uitgever: De Fontein


De treurige kampioen van Roland-Garros

Sinds zijn vrouw Dominique zich kandidaat stelde voor het burgemeesterschap van Parijs, staat ook Lacroix in de schijnwerpers. Wanneer hij in zijn plaatselijke bistro zit te eten, stapt een nóg bekendere man door de deur: Éric Seignosse, zevenvoudig winnaar van de French Open en voorzitter van de Franse tennisfederatie. Hij las over Lacroix in de Parisien en weet het zeker: alleen de beroemdste politieagent van Parijs kan hem helpen.

Seignosse's pupil, Yannick Duc, staat vanavond in de halve finale van Roland-Garros, maar sinds vanochtend is zijn overwinning onzeker: Duc's talisman, een tennisbal die hij sinds zijn jeugd altijd bij zich heeft, werd gestolen uit zijn kluisje. Wie wil de overwinning van de jongeman voorkomen? Heeft een van Duc's tegenstanders de bal gestolen? Lacroix duikt in de geheimen van het tennis en die van Roland-Garros in het bijzonder.

Schrijver: Alex Lépic
Oorspronkelijke titel: Lacroix und der traurige Champion von Roland-Garros
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789026173905
Uitgever: De Fontein