Boekenplank:
Kies

Boeken van Frances Liardet

Frances Liardet studeerde Creative Writing aan de University of East Anglia en Arabisch aan Oxford. Liardet is vertaler Arabisch en schrijver.

Meer over Frances Liardet

Genres: Oorlog, Roman

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Denk aan mij - Think of me
  • We moeten dapper zijn - We must be brave

gedetailleerd overzicht

OverzichtDenk aan mij

1942, Egypte. In een schuilkelder in Alexandrië grijpen Yvette en James voor het eerst elkaars hand vast als boven hun hoofd een bombardement losbarst. James, een Britse gevechtspiloot, weet Yvette na de oorlog weer te vinden en hun liefde houdt stand. Als kersvers echtpaar vertrekken ze naar Engeland, waar een tragische gebeurtenis hun huwelijk in gevaar brengt.

1974, Engeland. Tien jaar na de dood van zijn vrouw solliciteert James in een opwelling op een nieuwe baan in het dorpje Upton. Daar vindt hij op een dag een sjaal die hem vreemd bekend voorkomt. Zijn verleden is blijkbaar nog niet klaar met hem. Als hij dan ook nog op Yvettes dagboeken stuit, komt zijn hele leven in een ander daglicht te staan.

Schrijver: Frances Liardet
Oorspronkelijke titel: Think of me
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789046829370
Ebook: 9789046829387
Uitgever: Nieuw Amsterdam
We moeten dapper zijn

Diep in slaap lag ze op de achterbank van de bus. Knietjes opgetrokken, duim in de mond. Ze was een jaar of vier, vijf. Ik keek om. De laatste passagiers schuifelden het gangpad door. 'Bij wie hoort dit meisje?' riep ik. Niemand reageerde.

December 1940. Duitse bommen vallen op Southampton, en de bewoners vluchten naar de omliggende dorpen. In Upton vindt de pasgetrouwde Ellen Parr een meisje, slapend achter in een bus. De kleine Pamela is, zo lijkt het, moederziel alleen.

Ellen heeft altijd gedacht dat ze geen kinderen wil, maar wanneer ze Pamela bij zich in huis neemt, blijft niets bij het oude: het verleden dat ze achter zich had gelaten en de toekomst waarvan ze had gedroomd.

Terwijl de oorlog voortwoedt, wordt de band tussen Ellen en Pamela steeds sterker. Maar als de gevechten ophouden begint het besef te dagen dat het nooit de bedoeling was dat Pamela bij haar zou blijven...

Schrijver: Frances Liardet
Oorspronkelijke titel: We must be brave
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789046825242
Ebook: 9789046825815
Uitgever: Nieuw Amsterdam