Boekenplank:
Kies

Boeken van Gemma Liviero

Meer over Gemma Liviero

Website: Gemma Liviero


Overzicht

  • Ik laat je niet achter - The road beyond ruin
  • Scherven van hoop - Broken angels

gedetailleerd overzicht

OverzichtIk laat je niet achter

In de nasleep van de oorlog zoekt een Italiaanse krijgsgevangene naar antwoorden in een wereld vol angst en leugens.

Augustus, 1945. Stefano, een Italiaanse krijgsgevangene, doorkruist het door de oorlog verwoeste Duitsland, wanneer hij een jongetje vindt dat naast het lichaam van zijn dode moeder ligt. Stefano ontfermt zich over de jongen en zoekt onderdak in een ogenschijnlijk verlaten huis.

Maar het huis is verre van verlaten. Het wordt bewoond door Erich, een voormalige Duitse soldaat, wiens schuchtere buurvrouw Rosalind een afschuwelijk geheim met zich meedraagt.

Allemaal zijn ze getekend door de keuzes die ze in de oorlog hebben gemaakt en zijn ze onzeker over hun plek in de nieuwe, verwoeste wereld om hen heen. En allemaal houden ze hun adem in voor het moment dat de waarheid aan het licht komt...

Schrijver: Gemma Liviero
Oorspronkelijke titel: The road beyond ruin
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029728294
Ebook: 9789029728300
Uitgever: Kok
Scherven van hoop

Een Nazi-arts, een Joodse vrouw en een klein meisje: midden in de Tweede Wereldoorlog komen hun wegen samen.

Elsi woont samen met haar moeder en zusje in het getto in Lodz, Polen. Wanneer ze ontdekt dat haar moeder een miskraam bij zichzelf probeert op te wekken nadat ze in verwachting is geraakt van een Duitse soldaat, sluit Elsi zich met gevaar voor eigen leven aan bij een verzetsgroep om het regime te saboteren, in de hoop een einde te kunnen maken aan hun uitzichtloze situatie.

Wilhelm is een Duitse Nazi-officier en werkt als arts in het getto, waar hij onder andere abortussen en sterilisaties uitvoert. Steeds vaker wordt hij echter geplaagd door gewetensbezwaren. Wanneer hij een positie krijgt als arts in Auschwitz, zorgen de gruwelen waarvan hij getuige is ervoor dat hij vanaf dat moment zoveel mogelijk levens probeert te redden.

De tienjarige Matilda wordt weggehaald bij haar Roemeense familie en in een Lebensborn-kliniek geplaatst, waar de wrede Frau Haus haar probeert om te vormen tot een perfect Arisch meisje. Maar Matilda mag dan het juiste uiterlijk hebben, haar opstandige karakter brengt haar ernstig in gevaar.

Wanneer de paden van deze drie mensen elkaar op een bijzondere manier kruisen, vechten ze samen voor een nieuw bestaan. Maar de oorlog laat diepe sporen na...

Schrijver: Gemma Liviero
Oorspronkelijke titel: Broken angels
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029728102
Ebook: 9789029728119
Uitgever: Kok