Boekenplank:
Kies

Boeken van Davide Longo

Davide Longo is schrijver, filmmaker en journalist.

Meer over Davide Longo

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Italië

Website: Davide Longo


Overzicht

  • De steeneter - Il mangiatore di pietre
  • De verticale man - L'uomo verticale
  • Een ochtend in Irgalem - Un mattino a Irgalem

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe steeneter

De vondst van het levenloze lichaam van de jonge Fausto zorgt voor veel commotie in een afgelegen dorpje. Het is Fausto's verdiende loon, al wil niemand zeggen waarom.

Cesare, die het lijk vond, raakt steeds meer betrokken bij het rechercheonderzoek. In zijn zoektocht naar de moord op zijn petekind stuit hij op een zwijgzame, gesloten gemeenschap, op oude wetten en regels. Het ijzige zwijgen wordt uiteindelijk verbroken, wat zorgt voor een verrassende wending in het verhaal.

Schrijver: Davide Longo
Oorspronkelijke titel: Il mangiatore di pietre
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044509458
Uitgever: De Geus
De verticale man

Italië staat aan de rand van de afgrond. Het land gaat gebukt onder schaarste en plunderende bendes, op straat is niemand meer veilig. Door het schandaal dat zijn literaire carrière en gezinsleven verwoestte ziet het privéleven van Leonardo er niet rooskleurig uit.

Hij heeft al jaren geen letter meer op papier gezet. Zijn vrouw is noordwaarts getrokken en heeft haar twee kinderen bij hem achtergelaten. Als hij goed voor hen wil zorgen en ze wil behoeden voor de woestenij, zal hij moedig moeten zijn, iets wat eerder niet nodig was.

Schrijver: Davide Longo
Oorspronkelijke titel: L'uomo verticale
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044517972
Uitgever: De Geus
Een ochtend in Irgalem

1937. De jonge legeradvocaat Pietro Bailo is voor een netelige kwestie van Turijn naar Addis Abeba gestuurd, de hoofdstad van Ethiopië. Hij moet een sergeant verdedigen, maar nog voor het proces is begonnen, lijkt iedereen er al van overtuigd dat deze Prochet ter dood moet worden veroordeeld.

In de dossiers leest Pietro gruwelijke verhalen over verdwijningen, afslachtingen en het platbranden van dorpen. Hij probeert achter de waarheid te komen, maar krijgt zo weinig medewerking dat hij zich serieus afvraagt waarom ze hem in godsnaam op deze zaak hebben gezet, vijfduizend kilometer van huis, ver weg van zijn liefje in Turijn.

Schrijver: Davide Longo
Oorspronkelijke titel: Un mattino a Irgalem
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044512472
Uitgever: De Geus