Boekenplank:
Kies

Boeken van Mieke de Loof

Meer over Mieke de Loof

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1951

Geboorteland: België


Ksaveri Ignatz

  1. Duivels offer
  2. Labyrint van de waan
  3. Wrede schoonheid
  4. De vijand van binnen

Non-Fictie

  • En niemand hoort je huilen

gedetailleerd overzicht

Ksaveri IgnatzDuivels offer
Wenen, 1913. Terwijl het Habsburgse Rijk in zijn voegen kraakt, baadt Wenen in vrolijkheid en walst de Apocalyps tegemoet. Te midden daarvan lijkt ook Ksaveri Ignatz von Oszietsky een zorgeloos leventje te leiden, maar dat is schijn. Hij is jezuïet en pas opgeleid als geheim agent.

Zijn Provinciaal Overste stuurt hem op zijn eerste missie: hij moet achterhalen waarom de katholieke spion aan het Habsburgse hof sinds enige tijd onbetrouwbare informatie doorspeelt. De tijd dringt, want Rome maakt zich zorgen. Om de gruwelijke waarheid te ontsluieren, moet Ksaveri Ignatz zijn leven op het spel zetten.
Schrijver: Mieke de Loof
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044311617
Uitgever: The House of Books
Labyrint van de waan
Wenen, 1914. Ksaveri Ignatz, jezuïet en geheim agent, is opgenomen in Steinhof, het meest luxueuze sanatorium van Europa, en weet niet waarom. Beetje bij beetje herinnert hij zich zijn missie. Hij moet de katholieke fundamentalisten de fatale slag toebrengen door in Steinhof documenten van hun geheime genootschap, de Sodalitium Pianum, te stelen.

Maar niets is wat het lijkt in Steinhof. Welke experimenten voert dokter Koslowsky in het holst van de nacht uit? Wat drijft dokter Epstein, die zo gepassioneerd is door het anarchisme? En waarom komt Fürstin Elisabeth von Thurn zo vaak de Steinhof Kirche bewonderen?

Hoe dieper Ignatz in het Steinhof-labyrint doordringt, hoe meer hij lijkt te verdwalen.
Schrijver: Mieke de Loof
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044316056
Uitgever: The House of Books
Wrede schoonheid
Wenen 1914. In de gangen van de wereldvermaarde faculteit geneeskunde botst Ksaveri Ignatz, voor de buitenwereld psychiater maar in feite jezuïet en geheim agent, op zijn oud-professor seksuologie Von Graff, en hij aanvaardt zijn uitnodiging om samen te gaan lunchen. De volgende dag wordt de professor vermoord teruggevonden. De laatste die hem levend gezien heeft, is de omstreden Weense schilder Egon Schiele.

Kort daarna deelt Ignatz' vriendin Elisabeth hem in vertrouwen mee dat ze door een procureur-generaal is benaderd om samen een serie gruwelijke moorden op jonge meisjes op te helderen. De meisjes zijn gevonden in houdingen die verwijzen naar schilderijen van Schiele. Alles wijst erop dat hun moordenaar ook Von Graff heeft omgebracht.

Ignatz en Elisabeth gaan als bloedhonden achter de kunstenaar-lustmoordenaar aan. Al vlug worden ze echter zelf opgejaagd wild.

Schrijver: Mieke de Loof
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044515589
Ebook: 9789044519723
Uitgever: De Geus
De vijand van binnen
Mei 1914. Omdat geheim agent en jezuïet Ksaveri Ignatz niet gelooft dat een medebroeder vermoord is bij een roofoverval, besluit hij, ondanks het verbod van zijn superieuren, de zaak te onderzoeken.

Al snel blijkt dat de moord verband houdt met de hongerrevolte van 1911 in Wenen, die ongemeen gewelddadig werd neergeslagen. Ignatz ontdekt dat de moordenaar nog steeds actief is en bescherming geniet van hoge instanties. Welk spel wordt hier gespeeld?
Schrijver: Mieke de Loof
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044518016
Ebook: 9789044522082
Uitgever: De Geus

Non-FictieEn niemand hoort je huilen
Beschrijving van de kernwapenproblematiek vanuit een medisch-polemologische optiek.

* Geschreven door Mieke de Loof en haar vader Jef de Loof.

Schrijver: Mieke de Loof
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789063030841
Uitgever: Kritak