Boekenplank:
Kies

Boeken van Marie Lu

Meer over Marie Lu

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1984

Geboorteland: China


Legend

  1. Wonderkind - Prodigy
  2. Legend - Legend
  3. Finale - Champion

Warcross

  1. Warcross - Warcross
  2. Wildcard - Wildcard

gedetailleerd overzicht

LegendWonderkind

2130 n.Chr, Las Vegas, Nevada, Republiek Amerika. June en Day zijn Los Angeles ontvlucht en arriveren in Las Vegas. De strijd tussen de Republiek en de Koloniën wordt steeds heftiger. June en Day sluiten zich aan bij de Patriotten, een groep rebellen die de Republiek ten val wil brengen. De Elector Primo is overleden en zijn zoon Anden heeft zijn plaats ingenomen.

Dit is hét moment om een revolutie te beginnen en de voormalige Verenigde Staten in ere te herstellen. De Patriotten zijn bereid Day te helpen om zijn broertje op te sporen en naar de Koloniën te ontsnappen. Daar staat wel iets tegenover: June en Day moeten de nieuwe Elector vermoorden.

Schrijver: Marie Lu
Oorspronkelijke titel: Prodigy
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789025751456
Ebook: 9789025754211
Uitgever: Gottmer
Legend

2129 n.Chr, Los Angeles, Californië, Republiek Amerika. June, geboren in een vooraanstaande familie, wordt klaargestoomd voor een hoge functie in het leger. De rebelse Day leeft in een sloppenwijk en is de meest gezochte crimineel van de Republiek.

Als de broer van June, een belangrijke militair, vermoord wordt, is Day de hoofdverdachte. Het ultieme kat-en-muisspel begint: June wil haar broers dood wreken en Day probeert uit handen te blijven van de overheid.

Schrijver: Marie Lu
Oorspronkelijke titel: Legend
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789025751173
Ebook: 9789025751517
Uitgever: Gottmer
Finale

2130 n.Chr, San Francisco, Californië, Republiek Amerika. June en Day hebben al veel moeten opofferen voor hun land en voor elkaar. De Republiek en de Koloniën staan inmiddels op het punt om vrede te sluiten.

Dan breekt er een pestepidemie uit waardoor de oorlog weer oplaait. Duizenden levens staan op het spel. June is de enige die uitkomst kan bieden. Dit betekent wel dat ze degene van wie ze houdt moet vragen alles op te geven.

Schrijver: Marie Lu
Oorspronkelijke titel: Champion
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789025751463
Ebook: 9789025757366
Uitgever: Gottmer

WarcrossWarcross

Stel je voor: een virtual reality-game die de hele wereld beheerst...

Voor de miljoenen spelers die elke dag inloggen is Warcross niet zomaar een virtual reality-game. Het is een hype, een lifestyle - en een belangrijke bron van inkomsten voor spelers over de hele wereld. Dat geldt ook voor hacker Emika, die als premiejager illegale gokkers opspoort.

Als ze dringend geld nodig heeft, neemt Emika een groot risico door de internationale Warcross-kampioenschappen te hacken. Ongewild belandt ze midden in de game en ineens is ze wereldberoemd. Emika is ervan overtuigd dat ze gearresteerd zal worden, maar tot haar verbazing wordt ze benaderd door Hideo Tanaka, de steenrijke bedenker van het spel. Hij wil haar inhuren om een hacker te traceren die het hele Warcross-imperium dreigt plat te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo, naar Hideo's wereld van roem en rijkdom. Maar al snel raakt ze zelf verstrikt in een duister complot.

Schrijver: Marie Lu
Oorspronkelijke titel: Warcross
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789000358892
Ebook: 9789000358908
Uitgever: Van Goor
Wildcard

De inzet is hoger dan ooit...

Het Warcross-kampioenschap kostte Emika Chen bijna haar leven. Nu ze de waarheid achter Hideo’s nieuwe NeuroLink-algoritme kent, kan ze de enige persoon waar ze altijd tegenop heeft gekeken en waarvan ze altijd heeft gedacht dat hij aan haar kant stond, niet langer meer vertrouwen.

Vastbesloten om een einde te maken aan Hideo’s wrede plannen, werkt Emika samen met de Phoenix Riders. Ze ontdekt ook dat Hideo niet haar enige probleem is: iemand heeft een prijs op haar hoofd gezet, en Zero is haar enige kans om in leven te blijven. Maar al snel blijkt dat Zero niet is wie hij lijkt, en zijn bescherming komt haar duur te staan.

Emika zit gevangen in een web van verraad en de toekomst van de vrije wil staat op het spel. Hoe ver zal Emika gaan om de man van wie ze houdt neer te halen?

Schrijver: Marie Lu
Oorspronkelijke titel: Wildcard
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789000357307
Ebook: 9789000359073
Uitgever: Van Goor