Boekenplank:
Kies

Boeken van Lauri Maerov


Overzicht

Copycat
Een man imiteert de meest beruchte moordenaars aller tijden. Een voor een...
Twee vrouwen moeten hem stoppen opnieuw te moorden. Of zij zullen de volgenden zijn...
Tijdens haar onderzoek naar een aantal moorden op jonge vrouwen neemt rechercheur Mary Jane Monohan contact op met psychologe Helen Hudson. Zij is een expert op het gebied van seriemoordenaars en wordt regelmatig als getuige-deskundige gevraagd.
Helen wil in eerste instantie de politie niet helpen omdat zij door een moordenaar is bedreigd die zij mede heeft helpen opsluiten. Maar zij raakt bij het onderzoek betrokken als de moordenaar contact met haar opneemt door haar regelmatig te bellen en zelfs ongezien haar woning binnendringt.
Mary Jane en zij realiseren zich dat de moordenaar op een of andere manier verbonden is met Helens leven. Als Helen foto's onder ogen krijgt van de slachtoffers, ontdekt zij een parallel met beroemde seriemoordenaars als de Boston Strangler, de Son of Sam en Ted Bundy. De moordenaar is een 'Copycat': hij imiteert anderen omdat hij hun roem nastreeft.
Als het net zich steeds nauwer om de Copycat sluit, wordt Mary Jane gegijzeld en zal Helen haar angst moeten overwinnen om Mary Jane te redden...
Dit boek is gebaseerd op het filmscenario van Ann Biderman en David Madsen.
Copycat - 1995
Regisseur: Jon Amiel
Cast: Sigourney Weaver, Holly Hunter, Dermot Mulroney, e.a.
Schrijver: Lauri Maerov
Oorspronkelijke titel: Copycat
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-269-7372-1
Uitgever: Van Holkema & Warendorf