Boekenplank:
Kies

Boeken van Kirsty Manning

Kirsty Manning studeerde literatuur en communicatie. Ze werkte als redacteur en marketeer bij een uitgeverij voor ze samen met haar man een zeer succesvolle wijnbar- en winkel opende.

Meer over Kirsty Manning

Genre: Roman

Geboorteland: Australië

Website: Kirsty Manning


Overzicht

  • De verloren ring - The lost jewels
  • Een ketting van jade - The song of the Jade Lily

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verloren ring

Kate doet onderzoek naar een in 1912 opgegraven collectie sieraden, en ontdekt daarbij een onverwacht familiegeheim...

De Amerikaanse historica Kate Kirby wordt gevraagd om een artikel te schrijven over de Cheapside-juwelen, een in 1912 in Londen opgegraven verzameling sieraden van onschatbare waarde. Als ze in Londen aankomt om de sieraden in het echt te bekijken, kan ze niet vermoeden dat dat het begin is van een zoektocht naar het verleden van haar eigen familie.

Want in 1912 was haar overgrootmoeder Essie Murphy, een arme arbeidersdochter van Ierse immigranten, erbij toen deze sieraden gevonden werden. Deze vondst zou haar leven en dat van haar latere familie bepalen...

Schrijver: Kirsty Manning
Oorspronkelijke titel: The lost jewels
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026153167
Ebook: 9789026153174
Uitgever: De Fontein
Een ketting van jade

Shanghai, 1939. Als de Joodse vluchtelinge Romy in het huis naast Li komt wonen, zijn de meisjes al snel onafscheidelijk. Maar de Tweede Wereldoorlog verspreidt zich als een olievlek over de wereld, en het lot is de vriendinnen niet welgezind.

Melbourne, 2016. Alexandra’s ouders zijn overleden toen zij nog een baby was, en haar grootouders hebben altijd gezwegen over haar moeders afkomst. Nu haar opa op sterven ligt, vertelt hij haar eindelijk meer over het verleden. Dat is het begin van een zoektocht die Alexandra naar Shanghai voert...

Schrijver: Kirsty Manning
Oorspronkelijke titel: The song of the Jade Lily
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026146688
Ebook: 9789026146695
Uitgever: De Fontein