Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne Melville

Meer over Anne Melville

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Anne Betteridge, Margaret Evans, Margaret Potter, Margaret Newman

Geboren: 1926 / Overleden: 2012

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

De Lorimer Saga
In het voorjaar van 1877 lijkt de Lorimerbank en -scheepvaartlijn, een groot financieel imperium dat wordt geleid door Sir John Junius Lorimer, nog onoverwinnelijk.

De moeilijkheden beginnen echter wanneer dochter Margaret Lorimer wil trouwen met de jonge boekhouder van de firma, David Gregson. Sir John Junius heeft grote bezwaren, maar plotseling stemt hij toch in met het huwelijk en benoemt zijn aanstaande schoonzoon zelfs tot directeur van de Lorimerbank.

De verloving wordt gevierd met een fantastisch bal, doch voordat het paar kan trouwen wordt de bank getroffen door een faillissement.

David als directeur is de zondebok en hij moet vluchten om niet in de cel te belanden. Voor zijn vertrek weet hij Margaret nog zijn vermoedens omtrent haar vaders rol in dit spel mee te delen. Zij is echter zo geschokt door zijn suggestie dat zij hem de deur wijst.

Hoe het de eigenzinnige Margaret Lorimer verder vergaat wanneer zij na de dood van haar vader naar Londen trekt, leest u in deze rijke familiesaga vol boeiende personages en verrassende lotswendingen.
Schrijver: Anne Melville
Oorspronkelijke titel: The Lorimer Line
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789010021069
Uitgever: Elsevier