Boekenplank:
Kies

Boeken van Louise Millar

Meer over Louise Millar

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Een goede moeder - Accidents happen
  • Kom je spelen? - The playdate

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen goede moeder
Hoe groot is de kans dat je in je eigen huis niet veilig bent?

De jonge weduwe Kate probeert haar zoontje Jack op te voeden in hun huis in Oxford. Maar sinds haar man omkwam bij een beroving is Kate obsessief bezig met de kans dat hun nog meer ongelukken zullen overkomen. Haar dagelijkse routine bestaat uit het afwegen van cijfers over inbraken, ongelukken en sterfgevallen. En dan is ze er ook nog van overtuigd dat er iemand in haar huis komt als zij er niet is, iemand die spullen op andere plekken neerlegt en dingen uit de koelkast eet.

Dan ontmoet ze Jago Martin, een professor die gastcolleges over kansberekening geeft aan de universiteit van Oxford. Hij denkt dat hij haar kan verlossen van haar obsessie. Maar is Kate wel paranoïde, of is er echt iets aan de hand..?
Schrijver: Louise Millar
Oorspronkelijke titel: Accidents happen
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789032512668
Ebook: 9789032513559
Uitgever: De Kern
Kom je spelen?
Je laat je kind achter bij de buren. Iedereen doet dat. Maar op een dag gaat het mis...

Als alleenstaande moeder in Londen is het niet makkelijk om goede opvang voor je kind te regelen. Dat ondervindt Callie aan den lijve. Ze vindt steun bij haar buurvrouw Suzy, die gelukkig graag bijspringt om haar dochtertje Rae op te vangen na schooltijd. De afgelopen jaren zijn Callie en Suzy goed bevriend geraakt, en Suzy doet er echt alles aan om Callie en Rae welkom te heten in haar grote, chaotische en schijnbaar gelukkige familie.

Maar Callie weet dat Suzy’s gezin niet zo perfect is als ze doet voorkomen, en hun vriendschap komt onder druk te staan als Callie besluit weer aan het werk te gaan. In een poging minder van Suzy afhankelijk te zijn, knoopt ze een vriendschap aan met Debs, die net in de straat is komen wonen. Maar Debs is een apart figuur – niet iemand bij wie je je kind zomaar achterlaat, zeker niet naarmate je meer te weten komt over haar verleden...

Schrijver: Louise Millar
Oorspronkelijke titel: The playdate
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789032512576
Ebook: 9789032513245
Uitgever: De Kern