Boekenplank:
Kies

Boeken van Magnus Mills

Meer over Magnus Mills

Genre: Roman

Geboren: 1954

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De hekkenbouwers - The restraint of beasts
  • De verkenners van de Nieuwe Eeuw - Explorers of the New Century
  • Een tempel van blik - Three to see the king
  • Het plan voor volledige werkgelegenheid - The scheme for full employment
  • Vrij kamperen - All quiet on the Orient Express

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe hekkenbouwers
Tam en Richie, twee Schotse werklieden, dol op bier en wars van werk, bouwen het soort hekken dat beesten binnenhoudt en mensen buiten. In weer en wind graven ze honderden palen in de grond en brengen ze kilometers ijzerdraad op spanning.

Hun voorman heeft de ondankbare taak de twee aan het werk te houden en de opdrachtgevers tevreden te stellen. Als het trio voor een klus naar Engeland wordt gestuurd, stapelen de problemen zich op...
Schrijver: Magnus Mills
Oorspronkelijke titel: The restraint of beasts
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789057593901
Uitgever: Podium
De verkenners van de Nieuwe Eeuw
Twee groepjes ontdekkingsreizigers ondernemen een expeditie naar 'het uiterste punt van de beschaving'. Wie arriveert het eerst, het groepje met Summerfield, Johns en Cook? Of toch de groep met Thegn, Tostig en Guthrum?

Lang blijft in het ongewisse wat precies het doel is van deze expeditie, die zich afspeelt in een onduidelijke periode van de geschiedenis. Tot op een dag de muilezels die de bagage dragen gaan dwarsliggen...
Schrijver: Magnus Mills
Oorspronkelijke titel: Explorers of the New Century
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789057593369
Uitgever: Podium
Een tempel van blik
Wonen in een huis dat uit blik is opgetrokken, op een enorme vlakte, met alleen de wind als gezelschap; het brengt de hoofdpersoon van deze roman in een bijna gelukzalige toestand.

Totdat Mary Petrie zijn blikken tempel huiselijk begint te maken en de charismatische Michael Hawkins zijn buren overhaalt te verhuizen naar een met de hand gegraven ravijn aan de rand van de vlakte, en er keuzes moeten worden gemaakt. Blijft hij in zijn huis van blik of sluit zij zich aan bij de exodus?
Schrijver: Magnus Mills
Oorspronkelijke titel: Three to see the king
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789057590740
Uitgever: Podium
Het plan voor volledige werkgelegenheid
De naamloze verteller van Het plan voor volledige werkgelegenheid is een van de vele chauffeurs die al jaren rondrijden in bestelbusjes. Samen vormen de busjes een ware vloot op de wegen. De zogenaamde 'Univans' rijden elke dag van punt A naar B, naar C en weer terug naar A. De route van de Univans lijkt vanzelfsprekend.

Alleen nieuwkomers stellen vragen. Enkel daardoor kan aan het licht komen dat de busjes niets anders vervoeren dan onderdelen van die busjes zelf. Het is dus niet de bedoeling, zoals werknemer George doet, er stiekem taarten in te vervoeren in roze en witte dozen! Zal het inspectieteam een oogje toeknijpen? Enfin, als de busjes maar blijven rijden.
Schrijver: Magnus Mills
Oorspronkelijke titel: The scheme for full employment
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789057593703
Uitgever: Podium
Vrij kamperen
Een man wordt wakker in zijn tentje op een camping in het Lake District. De camping blijkt geheel verlaten. Het seizoen is voorbij. Als de eigenaar van de camping hem vraagt een hek te schilderen in ruil voor gratis verblijf, schuift hij zijn plan om op een motor naar India te reizen op de lange baan.

Er volgen vele andere klussen, de weken verglijden en voordat de man het in de gaten heeft, gaat hij helemaal op in de plattelandsgemeenschap vol bier, darts, het bezorgen van melk en de voortdurende dreiging van de campingboer en zijn herstelwerkzaamheden.
Schrijver: Magnus Mills
Oorspronkelijke titel: All quiet on the Orient Express
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789057593802
Uitgever: Podium