Boekenplank:
Kies

Boeken van Victor O'Reilly

Meer over Victor O'Reilly

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1944

Geboorteland: Ierland


Hugo Fitzduane

  1. Het spel van de beul - Games of the hangman
  2. De regels van de jacht - The rules of the hunt

gedetailleerd overzicht

Hugo FitzduaneHet spel van de beul
Hugo Fitzduane, voormalig soldaat en oorlogsfotograaf, vindt op zijn landgoed op een eilandje voor de westkust van Ierland het opgehangen lichaam van Rudi von Graffenlaub, een jonge Zwitser.

Het voorval obsedeert hem en hij gaat met behulp van een bevriende relatie - een expert op het terrein van terreurbestrijding - nasporingen naar de reden hiervan verrichten.

Zijn nasporingen brengen hem naar Zwitserland, waar hij de strijd aanbindt met een meedogenloze terrorist die bekend staat als De Beul.
Schrijver: Victor O'Reilly
Oorspronkelijke titel: Games of the hangman
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789026972010
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De regels van de jacht
Nadat Hugo Fitzduane in een bloedige strijd de internationale terrorist De Beul heeft verslagen, hoopt hij rust en vrede te vinden op zijn Ierse landgoed. Maar in de wereld van het internationaal terrorisme kan men niet ongestraft doden. En Fitzduane wordt het doelwit van een genadeloze jacht door een groep moordenaars die in opdracht van een machtige Japanse organisatie de dood van De Beul moet wreken.

Als ook zijn gezin gevaar loopt en zijn beste vriend het slachtoffer wordt van een rituele moord, besluit Fitzduane de rollen om te draaien en van prooidier jager te worden. Al snel raakt hij verwikkeld in een complot dat veel verder gaat dan het wreken van De Beul en komt hij oog in oog te staan met degenen die de regels van de jacht op hem bepalen: twee Japanse broers die hun concurrenten in de strijd om de totale macht, meedogenloos uitschakelen. Dan beseft Fitzduane dat hij de regels van de jacht naar zijn hand zal moeten zetten... niet alleen om te zegevieren over zijn jagers, maar om te overleven.
Schrijver: Victor O'Reilly
Oorspronkelijke titel: The rules of the hunt
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026973413
Uitgever: Van Holkema & Warendorf