Boekenplank:
Kies

Boeken van S.J. Paul

S.J. Paul is een veelzijdig auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken en psychologische thrillers. Paul is samen met haar partner de oprichter en eigenaar van Hamley Books; zij is daarnaast ook de uitgever.

Meer over S.J. Paul

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Pseudoniem (van): Sandra J. Paul, Joanne Carlton, Sandra Vets

Geboren: 1972

Geboorteland: België


Het Eiland

  1. Het eiland
  2. De geest
  3. De wolf
  4. De ziel

gedetailleerd overzicht

Het EilandHet eiland

Niets op het eiland is wat het lijkt...

De zestienjarige Stef wordt wakker op een onbekend eiland. Hij weet niet hoe hij hier terechtgekomen is of waar zijn familie is. Eerst lijkt het eiland verlaten, maar dan komt hij terecht bij jongeren die zich niets herinneren van hun verleden. Stef herinnert zich alles en wil kost wat kost naar huis.

Wat begint als een zoektocht naar huis, ontaardt al snel in een strijd op leven en dood.

Schrijver: S.J. Paul
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789491884344
Ebook: 9789491884351
Uitgever: Scelta
De geest

Het eiland wil hem terug!

De groep verwilderde jongeren worden na tien jaar overleven op het Eiland herenigd met hun families. Maar vanaf de eerste dag vechten ze met de nieuwe wereld waarin ze zijn terechtgekomen. Niemand lijkt hen te begrijpen en de pers laat hen niet met rust. Langzaamaan beseffen ze dat er op deze wereld geen plaats is voor freaks zoals zij.

Ondertussen heeft Stef het ook moeilijk in de 'gewone' wereld. Gewrongen tussen zijn oude en nieuwe leven, worstelt hij om een evenwicht te vinden. Wanneer alles mis lijkt te lopen met zijn vrienden, strijdt hij tegen schuldgevoelens en een onverklaarbare ziekte, die zijn hele leven domineert. En dan is er nog De Geest die hem dag en nacht teistert.

Terwijl Stef alsmaar zieker wordt, beseft hij dat het Eiland er alles voor over heeft om hem terug te krijgen. Om te overleven, moet hij de strijd aangaan met zijn grootste vijand en zichzelf.

Schrijver: S.J. Paul
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789491884375
Ebook: 9789491884474
Uitgever: Scelta
De wolf

Dat wat hij het meest vreesde, is uitgekomen!

Stef wordt onverwachts weggerukt uit zijn omgeving, ontvoerd door onbekenden. Hij belandt opnieuw op het mysterieuze eiland en hij is niet alleen teruggekomen.

Terwijl hij zich probeert te herinneren wat er met hem is gebeurd voor zijn ontvoering, moet hij zich zien te redden in een dodelijke en vijandige omgeving. Niets is wat het lijkt, gevaar loert achter elke rots. En dan is er nog de mysterieuze wolf.

Om het gevecht voor zijn leven te winnen, moet Stef de strijd aangaan met het eiland, de wolf, en zijn eigen, groeiende waanzin.

Schrijver: S.J. Paul
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789491884535
Ebook: 9789491884528
Uitgever: Scelta
De ziel

Wat als je je ziel voorgoed dreigt te verliezen om zo je familie te redden?

Stef is door de hel gegaan en weer terug, en dat laat zijn sporen na. Geholpen door een nieuwe, onverwachte vriend, groeit de hoop om toch nog te kunnen ontsnappen aan de macht van het eiland. Maar de ziel van het eiland heeft nog steeds zijn zinnen op Stef gezet en wil hem kost wat kost voorgoed aan zich binden. Daarvoor heeft de vijand het ultieme middel ingezet: zijn familie en vrienden.

Terwijl Stef afzakt in de duisternis, kijken zijn redders hulpeloos toe. Om hem nog te kunnen redden, moeten ze samen strijden tegen de machtige ziel. Maar kan die wel voorgoed vernietigd worden?

In dit laatste deel van de Eilanden-serie, worden messen geslepen en allianties gevormd. Niemand is veilig, niets is wat het lijkt. Om zijn familie en vrienden te redden, moet Stef het ultieme gevecht aangaan met het eiland, de ziel en zichzelf.

Schrijver: S.J. Paul
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789491884627
Ebook: 9789491884634
Uitgever: Scelta