Boekenplank:
Kies

Boeken van Justus Pfaue

Meer over Justus Pfaue

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1942 / Overleden: 2014

Geboorteland: Duitsland


Anna Pelzer

  1. Anna - Anna, schritt für schritt ins neue leben
  2. Anna ballerina - Anna ballerina
  3. Bravo, Anna - Bravo, Anna

gedetailleerd overzicht

Anna PelzerAnna
Als klein meisje loopt Anna Pelzer altijd te sloffen. Volgens haar wijze oma is balletles de enige oplossing: zo wordt Anna de veelbelovende leerling van een kleine balletschool in München. Tot een auto-ongeluk bijna een einde maakt aan haar jonge leven. In één klap is Anna's vrolijke wereld ingestort. Zwaar gewond, intens verdrietig en opstandig wil Anna niet verder leven. Haar familieleden en vooral Rainer, een verlamde jongen die ze in het ziekenhuis leert kennen, weten echter Anna's oude vechtlust weer op te wekken.

Anna moet opnieuw leren lopen; stap voor stap, meter voor meter - en haar doorzettingsvermogen wordt beloond. Ze is vastbesloten danseres te worden. Dapper begint ze van voren af aan met balletles. Als de beroemde prima-ballerina Sonja Kralow Anna ziet dansen herkent zij haar buitengewone talent. Onder Kralows strenge begeleiding wint Anna een beurs en mag in Parijs studeren.

Maar Anna's succes heeft ook een schaduwzijde. Ze wordt verliefd op de knappe danser Jakob en wil hem volgen naar Londen. Dan bekent Rainer zijn liefde aan Anna. Anna komt voor een moeilijke keuze: Jakob of Rainer? Londen of Parijs? Liefde of carrière?
Schrijver: Justus Pfaue
Oorspronkelijke titel: Anna, schritt für schritt ins neue leben
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789051541960
Uitgever: Bruna
Anna ballerina
Anna Pelzer is achttien jaar en al enige jaren balletdanseres. Dan krijgt ze haar eerste solo-contract bij een klein theater in een stadje op enkele kilometers van haar ouderlijk huis. Dat betekent dat ze moet gaan verhuizen. Ze zal niet alleen haar ouders veel minder zien, maar ook haar gehandicapte vriend Rainer, die altijd haar steun en toeverlaat is geweest, en haar weer aan het dansen heeft gebracht nadat ze bij een auto-ongeluk zwaargewond was geraakt.

Ze went echter vlug en heeft het in haar nieuwe balletgroep erg naar haar zin. Haar vaste danspartner is een jonge, knappe Amerikaan van tweeëntwintig die David heet. David wordt onmiddellijk verliefd op Anna en samen vormen ze een opvallend harmonieus en begaafd solistenpaar. Maar tot Davids spijt beantwoordt Anna zijn gevoelens niet. Voor haar is hij slechts een goede vriend en is Rainer de enige ware.

Desondanks heeft Rainer grote moeite met Davids gevoelens voor Anna. Hij is jaloers, en ook het feit dat Anna's talent meer en meer erkenning vindt en Anna steeds beroemder wordt kan hij maar moeilijk verkroppen.

Een moeilijke en spannende tijd breekt aan, vooral als Anna wordt gevraagd om te dansen voor George Mamoulian, een beroemde dansleraar in New York. Maar een groot en onverwacht drama op de avond van de opvoering brengt Anna zo van haar stuk dat ze haar optreden afbreekt. Op hetzelfde moment neemt ze een drastisch besluit: ze wil nooit meer dansen...
Schrijver: Justus Pfaue
Oorspronkelijke titel: Anna ballerina
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789051120103
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Bravo, Anna
De weg naar de absolute top is lang en zwaar. Het was hard ploeteren voor Anna om weer te leren dansen na haar ernstige auto-ongeluk. Maar haar harde werken werd beloond. Uiteindelijk wist ze zelfs de aandacht van de beroemde George Mamoulian te trekken en een plaatsje te veroveren in zijn ballet in New York, de droom van iedere danseres.

Anna's leventje in New York is verre van saai. Er moet vaak en veel getraind worden, want Mamoulian stelt hoge eisen. Daarnaast volgt ze extra beatballet- en zanglessen. De overige uren zijn gevuld met allerlei bijbaantjes, want het leven in New York is duur. Heel af en toe is er wat geld over om naar Duitsland met haar vriend Rainer te bellen.

New York is een schitterend avontuur voor Anna. Maar als blijkt dat er in het nieuwe stuk van Mamoulian geen rol voor haar is, besluit ze New York toch te verlaten. Met een aanbevelingsbrief voor de Staatsopera van Wenen, een koffer en een portie moed reist Anna naar Oostenrijk.

Hier lijken goede tijden aan te breken. In ieder geval zijn Rainer en haar familie dichter in de buurt. Anna geeft alles wat ze heeft en niet zonder resultaat: men is onder de indruk van haar talent. Ze is één van de grote kanshebbers op een hoofdrol in een musical.

Maar niet iedereen gunt Anna haar succes. Er overkomen haar steeds meer akelige ongelukjes en tenslotte wordt zelfs haar kamer overhoop gehaald. Langzamerhand wordt Anna bang...
Schrijver: Justus Pfaue
Oorspronkelijke titel: Bravo, Anna
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789035908024
Uitgever: Van Reemst