Boekenplank:
Kies

Boeken van Blake Pierce

Blake Pierce is een nogal geheimzinnige schrijver. Ondanks zijn uitgebreide website en zijn inmiddels aanzienlijke lijst van publicaties, is er over hem persoonlijk nauwelijks iets te vinden op het internet. Het is niet eens zeker of Pierce een man of een vrouw is, want ondanks de foto die bij zijn profiel verschijnt, is het nog maar de vraag of dat zijn foto is, want een schrijver die zo geheimzinnig doet over zijn of haar persoon, lijkt me niet iemand die een foto van zichzelf plaatst...

Meer over Blake Pierce

Genres: E-books only, Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Blake Pierce


Adele Sharp Mysterie / Adele Sharp Mystery

 1. Doodgebloed - Left to die
 2. Vogelvrij - Left to run

Au Pair / Au Pair

 1. Bijna weg - Almost gone
 2. Bijna verloren - Almost lost

Avery Black Mysterie / Avery Black Mystery

 1. Moord met een hoger doel - Cause to kill
 2. Op de vlucht voor hogere krachten - Cause to run
 3. Schuilen voor hoge vlammen - Cause to hide
 4. Reden om bang te zijn - Cause to fear
 5. Reden om te redden - Cause to save

Ella Dark FBI Thriller / The Ella Dark FBI Suspense Thriller

 1. Een meisje alleen - Girl, alone

Jessie Hunt Mysterie / Jessie Hunt Mystery

 1. De perfecte echtgenote - The perfect wife
 2. De perfecte wijk - The perfect block
 3. Het perfecte huis - The perfect house

Kate Wise Mysterie / Kate Wise Mystery

 1. Wist ze maar - If she knew

Mackenzie White Mysterie / Mackenzie White Mystery

 1. Voordat hij doodt - Before he kills
 2. Voordat hij ziet - Before he sees

Hoe Riley Paige begon / The making of Riley Paige

 1. In de gaten - Watching
 2. Wachten - Waiting

Riley Paige Mysterie / Riley Paige Mystery

 1. Eens weg - Once gone
 2. Eens gepakt - Once taken
 3. Eens begeerd - Once craved
 4. Eens gelokt - Once lured
 5. Eens gejaagd - Once hunted
 6. Eens weggekwijnd - Once pined
 7. Eens verlaten - Once forsaken
 8. Eens opgelost - Once solved

Zoe Prime Mysterie / Zoe Prime Mystery

 1. Doodsgezicht - Face of death
Adele Sharp Mysterie / Adele Sharp Mystery
Ella Dark FBI Thriller / The Ella Dark FBI Suspense Thriller
Jessie Hunt Mysterie / Jessie Hunt Mystery
Kate Wise Mysterie / Kate Wise Mystery
Mackenzie White Mysterie / Mackenzie White Mystery
Hoe Riley Paige begon / The making of Riley Paige
Zoe Prime Mysterie / Zoe Prime Mystery

gedetailleerd overzicht

Adele Sharp Mysterie / Adele Sharp MysteryDoodgebloed

Adele Sharp, speciaal agent van de FBI, is een in Duitsland en Frankrijk opgevoede Amerikaan met drievoudig staatsburgerschap - en van onschatbare waarde om criminelen voor het gerecht te brengen wanneer ze de Amerikaanse en Europese grenzen overschrijden.

Als het onderzoek naar een seriemoordenaar, actief in drie Amerikaanse staten, op een dood spoor komt te zitten, keert Adele terug naar San Francisco, naar de man met wie ze hoopt te trouwen. Maar na een schokkende wending duikt er een nieuw spoor op en wordt Adele uitgezonden naar Parijs om aan het hoofd te staan van een internationale klopjacht.

Adele keert terug naar het Europa van haar jeugd, waar bekende Parijse straten, oude vrienden van de DGSI en de vader van wie ze vervreemd is haar sluimerende obsessie om de moord op haar eigen moeder op te lossen, weer aanwakkeren. Al die tijd moet ze de duivelse moordenaar opsporen, de donkere kanalen van zijn psychotische geest binnengaan om erachter te komen waar hij de volgende keer zal toeslaan - en het volgende slachtoffer redden voordat het te laat is.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Left to die
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 1230004259824
Uitgever: Kobo
Vogelvrij

Een seriemoordenaar houdt verschrikkelijk huis in de Amerikaanse expatgemeenschap in Parijs. Zijn moorden doen denken aan die van Jack the Ripper. In een dolle race tegen de klok moet FBI Special agent Adele Sharp zijn gedachten doorgronden en het volgende slachtoffer te redden - totdat ze een geheim ontdekt dat duisterder is dan iemand zich had kunnen voorstellen.

Achtervolgd door de moord op haar eigen moeder stort Adele zich in de zaak en duikt in de gruwelijke onderbuik van een stad die ooit haar thuis was. Kan Adele de moordenaar tegenhouden voordat het te laat is?

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Left to run
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 1230004790754
Uitgever: Kobo

Au Pair / Au PairBijna weg

Als de 23-jarige Cassandra Vale haar eerste baantje als au pair aanneemt, komt ze terecht bij een rijke familie op een landgoed net buiten Parijs. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Al gauw ontdekt ze achter de vergulde poorten een disfunctionele familie, een verzuurd huwelijk, getroebleerde kinderen en geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen.

Als Cassandra een baantje als au pair aanneemt op het idyllische Franse platteland, is ze ervan overtuigd dat ze eindelijk een frisse start kan maken. Vlak buiten Parijs ligt het historische chateau van de familie Dubois, met de schijnbaar perfecte familie als bewoners. Het is de ontsnapping die Cassandra nodig heeft - tot ze duistere geheimen ontdekt, die bewijzen dat de dingen niet zo glamoureus zijn als ze lijken.

Onder alle overdaad ligt een duister, kwaadaardig web, wat Cassandra maar al te bekend voorkomt. Het roept herinneringen op aan haar eigen gewelddadige verleden, waar ze wanhopig voor op de vlucht is. En als er een gruwelijke moord wordt gepleegd, dreigt dat haar kwetsbare geest op te breken.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Almost gone
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 1230003607107
Uitgever: Kobo
Bijna verloren

Als een gescheiden vrouw op het Britse platteland een advertentie voor een au pair plaatst, neemt Cassandra Vale - blut, en nog steeds overstuur van haar vorige positie in Frankrijk - de baan zonder een moment van twijfel aan. De vrouw is rijk, aantrekkelijk en gul en heeft twee lieve kinderen, en Cassie denkt dat er niets fout kan gaan. Of toch wel?

Ze mag proeven van het beste dat Engeland te bieden heeft, en met Frankrijk uit het zicht durft Cassandra te geloven dat ze eindelijk even op adem kan komen. Tot een schokkende onthulling haar dwingt om de feiten van haar tumultueuze verleden, haar werkgever en haar eigen verstand onder de loep te nemen.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Almost lost
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 1230004153856
Uitgever: Kobo

Avery Black Mysterie / Avery Black MysteryMoord met een hoger doel

Avery Black, moorddetective, is door de hel gegaan. Ooit was ze een top strafpleiter, maar raakte uit de gratie toen ze een briljante Harvard professor ten onrechte vrijpleitte. Toen hij weer moordde, kon Avery enkel schaamtevol toekijken. Ze verloor haar man en dochter en haar leven viel in een klap in duigen.

Langzaam tracht Avery er terug bovenop te komen, dit keer echter aan de andere kant van de balie. Ze werkt zich weer op en wordt moorddetective, tot grote minachting van haar collega’s, die zich nog steeds herinneren wat destijds is gebeurd en dit haar nog steeds niet hebben vergeven.

Wanneer Boston opgeschrikt wordt door een seriemoordenaar die het heeft gemunt op meisjes van elitescholen, moeten zij echter toegeven dat Avery over briljante gaven beschikt en roepen zij haar hulp in. Dit is Avery’s ultieme kans om zichzelf te bewijzen en zo haar schuld uit het verleden af te lossen. Avery zal echter al snel ondervinden dat zij het moet opnemen tegen een moordenaar die even slim is als zij.

In dit psychologische kat en muis spel, slaat de moordenaar genadeloos en op mysterieuze wijze toe. In een spannende race tegen de klok krijgt Avery te kampen met een aantal schokkende en onverwachte wendingen die uiteindelijk naar een verrassende climax zullen leiden die zelfs Avery zich niet had kunnen voorstellen.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Cause to kill
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 1230001483888
Uitgever: Kobo
Op de vlucht voor hogere krachten

Een nieuwe seriemoordenaar stalkt Boston, hij vermoordt zijn slachtoffers op bizarre manieren en daagt de politie uit met mysterieuze puzzels die verwijzen naar de sterren. Naarmate de inzet wordt opgevoerd en de druk toeneemt, moet de politie van Boston zijn meest briljante en meest controversiële rechercheur inschakelen: Avery Black.

Avery, die nog steeds in de greep is van haar vorige zaak, wordt geconfronteerd met een rivaliserend district en een briljante, sluwe moordenaar die haar altijd een stap voor is. Ze wordt gedwongen zijn duistere, verwrongen geest binnen te dringen terwijl hij aanwijzingen achterlaat voor zijn volgende moord en ze wordt gedwongen in haar eigen geest te kijken wat ze liever niet doet. Ze wordt genoodzaakt advies in te winnen bij Howard Randall, de verwrongen seriemoordenaar die ze jaren geleden achter de tralies zette, terwijl haar nieuwe, ontluikende leven met Rose en Ramirez uit elkaar valt.

En net wanneer het niet erger kan worden, ontdekt ze iets anders: zijzelf kan het doelwit zijn. Een psychologisch kat-en-muisspel leidt Avery in een hectische race tegen de tijd door een reeks schokkende en onverwachte wendingen, met een climax die zelfs Avery zich niet kan voorstellen.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Cause to run
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 1230003328088
Uitgever: Kobo
Schuilen voor hoge vlammen

In de buitenwijken van Boston worden verschillende lichamen gevonden. De lijken zijn onherkenbaar verbrand en meteen wordt duidelijk dat de stad wederom te kampen heeft met een verschrikkelijke seriemoordenaar. De pers bijt zich in de zaak vast en de spanning binnen de politiediensten Boston loopt hoog op. Hoog tijd om de hulp van rechercheur Avery Black in te roepen!

Avery, die nog steeds de touwtjes van haar eigen leven niet helemaal in handen heeft en zich had voorgenomen om zich helemaal te richten op haar ontluikende relatie met Ramirez en haar verzoeningspogingen met Rose, krijgt te maken met een van de meest uitdagende moordzaken uit haar carrière. Met bitter weinig bewijsstukken moet ze zich een beeld proberen te vormen van een psychotische moordenaar. Waar komt zijn obsessie voor vuur vandaan? Op zoek naar antwoorden komt ze terecht in het hart van Bostons gevaarlijkste buurten en gaat ze de confrontatie aan met de sluwste psychopaten. Uiteindelijk krijgt ze de antwoorden die ze zocht en volgt er een wending die ze zich nooit had kunnen voorstellen.

De hele zaak lijkt een oneindig kat-en-muisspel tussen Avery en de moordenaar, maar de tijd dringt. Uiteindelijk krijgt Avery toch inzicht in het duistere brein van de moordenaar en doet ze ontdekkingen die ze zich in haar ergste nachtmerries niet had kunnen voorstellen.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Cause to hide
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 1230003414095
Uitgever: Kobo
Reden om bang te zijn

Wanneer een lichaam ontdekt wordt onder het ijs van de bevroren Charles River, rekent de politie van Boston wederom op hun meest briljante en controversiële rechercheur, Avery Black, om de zaak op te lossen. Avery ontdekt echter al snel dat dit geen op zichzelf staand geval is, maar dat een seriemoordenaar de straten van Boston onveilig maakt.

Er worden nog meer lichamen gevonden, en ze hebben één ding gemeen: ze zitten allemaal vast in ijs. Is dit toeval of is dit het werk van een gestoorde seriemoordenaar?

De pers zit hen op de hielen en Avery’s leidinggevenden zetten haar onder druk. Deze zaak lijkt op het eerste gezicht zelfs voor een briljante rechercheur als Avery Black onverklaarbaar. Terwijl ze deze psychotische en ongrijpbare seriemoordenaar op de hielen zit, krijgt Avery het ook op persoonlijk vlak opnieuw hard te verduren.

Wat ze aantreft is zelfs voor haar schokkend; het doet haar beseffen dat niets is wat het lijkt en dat duistere kanten soms akelig dicht bij ons komen.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Cause to fear
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 1230003414101
Uitgever: Kobo
Reden om te redden

Seriemoordenaar Howard Randall ontsnapt en de hele stad Boston staat op scherp. Vrouwen worden gruwelijk vermoord en iedereen vermoedt dat Howard er weer mee bezig is.

Wanneer Boston’s meest briljante en controversiële rechercheur van Moordzaken Avery Black zelf wordt gestalkt en wanneer mensen in haar omgeving een voor een op brute wijze worden vermoord, lijkt het erop dat de ergste angsten van de stad worden bevestigd.

Maar Avery is niet zo zeker. De moorden herinneren haar aan iets dat ze ooit in haar verleden zag. Ze herinneren haar aan iets te dicht bij haar hart, iets dat te maken had met een geheim waarvan ze dacht dat ze het lang geleden begraven had...

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Cause to save
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 1230003535776
Uitgever: Kobo

Ella Dark FBI Thriller / The Ella Dark FBI Suspense ThrillerEen meisje alleen

FBI-agent Ella Dark, 29 jaar oud, krijgt haar grote kans om haar levensdroom te verwezenlijken: lid worden van de eenheid Gedragsmisdaden. Ella heeft een verborgen obsessie: ze bestudeert seriemoordenaars al vanaf de tijd dat ze kon lezen, kapot van de moord op haar eigen zus. Met haar fotografisch geheugen heeft ze een encyclopedische kennis verworven van elke seriemoordenaar, elk slachtoffer en elk geval. Haar briljante geest bezorgt Ella een uitnodiging om zich bij de top aan te sluiten.

Maar wanneer een moordenaar toeslaat in de moerassen van Louisiana, komt Ella er al snel achter dat de werkelijkheid niets heel laat van haar verwachtingen. Geconfronteerd met een echte moord, een echte moordenaar en een echte tikkende klok, beseft Ella dat ze niet op haar kennis kan vertrouwen. Ze moet leren vertrouwen op haar instinct en zichzelf toelaten tot de donkere krochten van het hoofd van een echte moordenaar. Als ze het bij het verkeerde eind heeft, staat haar carrière op het spel. Evenals het leven van het volgende slachtoffer.

Wordt Ella's talent een aanwinst? Of de bron van haar ondergang?

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Girl, alone
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 1230004652168
Uitgever: Blake Pierce

Jessie Hunt Mysterie / Jessie Hunt MysteryDe perfecte echtgenote

Jessie Hunt, profiler in opleiding, is ervan overtuigd dat ze eindelijk de duisternis van haar kindertijd achter zich gelaten heeft. Samen met haar echtgenoot Kyle is ze net verhuisd van een krap appartement in Downtown Los Angeles naar een groot huis in Westport Beach. Door de promotie die Kyle op zijn werk kreeg, zwemmen ze nu in het geld. En Jessie staat op het punt om haar master in de forensische psychologie te behalen. Dat is het laatste stapje naar het verwezenlijken van haar droom om profiler van misdadigers te worden.

Maar vlak na hun verhuizing merkt Jessie dat er vreemde dingen gebeuren. De buren - en hun au pairs - lijken allemaal geheimen te verbergen. De mysterieuze zeilclub waar Kyle wanhopig lid van wil worden, is vergeven van getrouwde mensen die hun partner bedriegen en de club heeft erg verontrustende regels. Bovendien weet de beruchte seriemoordenaar die in het psychiatrische ziekenhuis wordt vastgehouden waar Jessie aan het werken is voor het behalen van haar diploma, meer over haar leven dan normaal - of veilig - is.

Terwijl haar wereld in elkaar stort, begint Jessie aan alles te twijfelen - ook aan haar eigen geestelijke gezondheid. Heeft ze werkelijk een verontrustende samenzwering ontdekt diep verborgen in het zonnige, rijke kuststadje in Zuid-Californië? Weet de massamoordenaar naar wie ze onderzoek doet echt op een of andere manier de oorsprong van haar persoonlijke nachtmerries? Of is het haar gekwelde verleden dat haar eindelijk komt opeisen?

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: The perfect wife
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 1230003411032
Uitgever: Blake Pierce
De perfecte wijk

Jessie Hunt, 29, profiler, lijmt de stukken van haar gebroken leven weer aan elkaar en verlaat de buitenwijken om opnieuw te beginnen in Downtown Los Angeles. Maar wanneer een rijke society dame vermoord wordt, moet Jessie, die op de zaak wordt gezet, teruggaan naar de perfect uitziende buitenwijken om op een krankzinnige moordenaar te jagen tussen de valse façades van normaliteit en de sociopatische vrouwen.

Jessie leeft weer op in Downtown LA en weet zeker dat ze de nachtmerrie van de buitenwijken achter zich gelaten heeft. Ze is er klaar voor om haar mislukte huwelijk los te laten en ze vindt een baan bij een lokaal politiekantoor nadat haar toelating tot de FBI Academy werd opgeschort.

Ze krijgt een ongecompliceerde moord in een rijke wijk toegewezen, een eenvoudige case om haar carrière te starten. Maar haar bazen weten niet dat er meer aan de hand is met deze case dan iemand kon vermoeden. Niets kan haar voorbereiden op haar eerste case, die haar zal dwingen om te wroeten in de geesten van de rijke stellen uit de buitenwijken waarvan ze dacht dat ze die in het verleden achtergelaten had. Jessie beseft dat achter hun gepolijste familiefoto's en gemanicuurde hagen perfectie niet is wat het lijkt.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: The perfect block
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 1230003527009
Uitgever: Blake Pierce
Het perfecte huis

In Het perfecte huis keert profiler Jessie Hunt, pas afgestudeerd aan de FBI Academy, terug om te ontdekken dat ze opgejaagd wordt door haar moordende vader. Ze zit in een gevaarlijk kat- en muisspel.

Ondertussen moet ze zich haasten om een moordenaar tegen te houden in een nieuwe case die haar naar het hart van buitenwijken brengt – en aan de rand van haar eigen psyché. Ze beseft dat de sleutel voor haar overleven in het ontrafelen van haar verleden ligt – een verleden dat ze niet meer wenst te herleven.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: The perfect house
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 1230004396055
Uitgever: Blake Pierce

Kate Wise Mysterie / Kate Wise MysteryWist ze maar

De 55-jarige alleenstaande - en pas gepensioneerde FBI-agent - Kate Wise wordt uit haar rustige voorstedelijke leventje gerukt wanneer de dochter van haar vriendin vermoord in haar woning wordt aangetroffen - en ze gevraagd wordt om te helpen.

Kate dacht dat ze de FBI achter zich had gelaten na 30 actieve jaren als topagent, gerespecteerd voor haar briljante geest, ruige straat skills en haar griezelige vermogen om seriemoordenaars op te sporen. Maar Kate krijgt, terwijl ze zich verveelt tijdens haar pensioen, op een kruispunt in haar leven, het verzoek van een vriendin dat ze niet kan weigeren.

Terwijl Kate op de moordenaar jaagt en er steeds meer dode lichamen opduiken, komt ze al snel terecht in de voorhoede van een klopjacht naar de moordenaar van schijnbaar gelukkig getrouwde huisvrouwen - en het wordt duidelijk dat er een seriemoordenaar deze rustige voorstad belaagt. Ze ontrafelt de geheimen van de buurt die ze liever niet zou horen en ontdekt dat niet alles is wat het lijkt in de modelstraten van deze nette buurt. Geconfronteerd met affaires en leugens ploetert Kate door de onderbuik van de stad om te voorkomen dat de moordenaar opnieuw toeslaat. Maar deze moordenaar blijft haar steeds een stapje voor en Kate belandt hierdoor in een gevaarlijke situatie.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: If she knew
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 1230003558300
Uitgever: Kobo

Mackenzie White Mysterie / Mackenzie White MysteryVoordat hij doodt

In de maisvelden van Nebraska wordt een vrouw gevonden, vermoord en vastgebonden aan een paal, het slachtoffer van een gestoorde moordenaar. Het duurt niet lang voordat de politie beseft dat er een seriemoordenaar op pad is, en dat hij pas net is begonnen.

Rechercheur Mackenzie White - jong, stoer en slimmer dan de oudere, chauvinistische mannen van haar lokale politiekorps - wordt met tegenzin ingeschakeld om de misdaad op te lossen. Hoewel de andere agenten het niet graag toegeven, hebben ze haar jonge, briljante geest nodig. Dit heeft ze al ruim bewezen door oude onopgeloste zaken waarin haar collega’s geen stap verder waren gekomen op te lossen. Maar zelfs voor Mackenzie lijkt dit nieuwe geval een onmogelijke raadsel, iets wat zij - en het lokale politiekorps - nog nooit eerder heeft gezien.

Samen met de FBI volgt een intense klopjacht. Mackenzie worstelt met haar eigen duistere verleden, haar mislukte relaties en haar onmiskenbare aantrekkingskracht op de nieuwe FBI-agent, en vecht een inwendige strijd tegen haar eigen demonen. De jacht op de moordenaar brengt haar naar de donkerste hoeken van haar geest. Terwijl ze in de psyche van de moordenaar duikt, geobsedeerd door zijn verwrongen denkwijzen, ontdekt ze dat het Kwaad echt bestaat. Ze hoopt alleen dat het niet te laat zal zijn om zichzelf ervan te bevrijden, omdat haar persoonlijke leven langzaam maar zeker instort.

Naarmate er meer dode lichamen worden gevonden, volgt er een hectische race tegen de klok. De enige oplossing is om hem te vinden voordat hij opnieuw iemand vermoordt.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Before he kills
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 1230003517789
Uitgever: Kobo
Voordat hij ziet

FBI-agente in opleiding, Mackenzie White, worstelt om een goede indruk te maken op de FBI Academy in Quantico, in een poging zichzelf te bewijzen als vrouw en als nieuwkomer uit Nebraska. In de hoop dat ze alles in zich heeft wat nodig is om FBI-agente te worden en haar leven in de Midwest voorgoed achter zich te laten, wil Mackenzie gewoon onopvallend blijven en indruk maken op haar superieuren.

Maar dat verandert allemaal wanneer het lichaam van een vrouw op een vuilnisbelt wordt gevonden. De moord vertoont schokkende overeenkomsten met de Vogelverschrikker Moordenaar, de zaak die Mackenzie beroemd maakte in Nebraska, en in een hectische race tegen de klok om deze nieuwe seriemoordenaar te stoppen, besluit de FBI het protocol te breken en Mackenzie een kans te geven en haar op deze zaak in te zetten.

Het is een grote doorbraak voor Mackenzie, haar kans om indruk te maken op de FBI, maar de inzet is hoger dan ooit. Niet iedereen wil haar op de zaak hebben, en alles wat ze doet lijkt fout te gaan. Terwijl de druk toeneemt en de moordenaar weer toeslaat, bevindt Mackenzie zich als een eenzame drenkeling in een zee vol met ervaren agenten, en ze realiseert zich al snel dat het water haar boven het hoofd stijgt. Haar hele toekomst bij de FBI is in gevaar.

Hoe stoer en vastberaden Mackenzie ook is, en hoe briljant ze ook is in het opsporen van moordenaars, deze nieuwe zaak lijkt een onmogelijke raadsel, iets wat zelfs voor haar teveel is. Ze heeft misschien niet eens tijd om de zaak op te lossen, terwijl haar eigen leven uit elkaar valt.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Before he sees
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 1230003566411
Uitgever: Kobo

Hoe Riley Paige begon / The making of Riley Paige

In de gaten

De 22-jarige eindejaars psychologie studente en aankomend FBI-agent Riley Paige komt in een strijd voor haar leven terecht, wanneer haar beste vriendinnen op de campus door een seriemoordenaar vermoord worden. Ze voelt dat ook zij een doelwit is en dat als ze wil overleven, ze haar briljante geest moet gebruiken om de moordenaar zelf te stoppen.

Wanneer de FBI op een dood spoor komt, zijn ze voldoende onder de indruk van Riley's scherpe inzicht in de geest van de moordenaar, dat ze haar toestaan om te helpen. Toch is de geest van de moordenaar een donkere, verwrongen plek, een die te duivels is om te begrijpen en een die dreigt om de fragiele psyche van Riley in te laten storten. Kan Riley in dit dodelijke spel van kat en muis ongedeerd overleven?

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Watching
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 1230003569931
Uitgever: Kobo
Wachten

De pas afgestudeerde Riley Paige is toegelaten tot het prestigieuze FBI-zomer stageprogramma en is vastbesloten om reputatie op te bouwen. Blootgesteld aan vele afdelingen van de FBI, denkt ze dat het een rustige zomer zal worden, totdat een seriemoordenaar Washington in zijn greep houdt. De 'clownmoordenaar' zoals hij wordt genoemd, kleed en schminkt zijn slachtoffers als clowns en drijft met prikkelende raadsels in de media de spot met de FBI. Hij laat iedereen zich afvragen: is hij zelf een clown?

Het lijkt erop dat alleen Riley een geest heeft die briljant genoeg is om de antwoorden te ontcijferen. En toch is de reis in de geest van deze moordenaar te donker en de strijd te persoonlijk voor Riley om er ongeschonden uit te komen. Kan ze dit dodelijke spel van kat en muis winnen?

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Waiting
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 1230003732977
Uitgever: Kobo

Riley Paige Mysterie / Riley Paige Mystery

Eens weg

In de landelijke buitenwijken van Virginia duiken vrouwen dood op, op monsterlijke wijze vermoord en als de FBI erbij geroepen wordt zijn ze verstomd. Er loopt een seriemoordenaar rond, hij slaat steeds vaker toe en ze weten dat er maar één agent goed genoeg is om deze zaak op te lossen: Special Agent Riley Paige.

Riley is zelf op betaald verlof, herstellende van haar treffen met haar laatste seriemoordenaar en, zo kwetsbaar als ze is, twijfelt de FBI eraan om van haar briljant inzicht gebruik te maken. Maar Riley, die haar eigen demonen moet verslaan, komt erbij en haar jacht brengt haar naar de verontrustende subcultuur van poppenverzamelaars, in de huizen van gebroken families en in de meest duistere kanalen van het brein van de moordenaar. Terwijl Riley de lagen eraf pelt, beseft ze dat ze het tegen een moordenaar opneemt die nog zieker is dan ze had kunnen denken. In een panische race tegen de klok wordt ze tot het uiterste gedreven, haar baan staat op het spel, haar eigen familie is in gevaar en haar kwetsbare psyche staat op instorten.

Maar als Riley eenmaal een zaak aanneemt, stopt ze niet. Het obsedeert haar, leidt haar naar de donkerste hoeken van haar eigen brein en vervaagt de grens tussen jager en prooi. Na een reeks onverwachte wendingen, leidt haar intuïtie haar naar een schokkend climax die Riley zelf niet had kunnen bedenken.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Once gone
Eerste uitgave: 2015
Ebook: 1230001518122
Uitgever: Kobo
Eens gepakt

In het noorden van New York worden vrouwen vermoord, hun lichamen worden op mysterieuze wijze in kettingen gehangen aangetroffen. Gezien de bizarre aard van de moorden - en het gebrek aan aanwijzingen - wordt de FBI erbij geroepen en er is maar één agent tot wie ze zich kunnen wenden: Special Agent Riley Paige.

Riley, die nog van slag is over haar laatste zaak, wil geen nieuwe klus aannemen. Want ze is er nog steeds van overtuigd er dat een voormalig seriemoordenaar rondloopt die haar stalkt. Maar ze weet dat haar vermogen om de geest van een seriemoordenaar binnen te dringen en haar obsessieve karakter nodig zijn om deze zaak op te lossen. En ze kan gewoon niet weigeren; zelfs niet als dat haar tot het uiterste zal drijven.

Rileys zoektocht brengt haar dieper in de verwarde geest van een moordenaar, en leidt haar naar weeshuizen, psychiatrische inrichtingen en gevangenissen in een poging om zijn psychose helemaal te doorgronden.

Ze beseft dat ze het tegen een ware psychopaat opneemt en ze weet dat hij snel weer zal toeslaan. Maar haar baan staat op de tocht en haar gezin is het doelwit... Met haar kwetsbare geest die op instorten staat, zou het allemaal te veel voor haar kunnen worden - en te laat.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Once taken
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 1230001565447
Uitgever: Kobo
Eens begeerd

Als er in Phoenix dode prostituees worden gevonden, wordt er eerst niet veel aandacht aan besteed. Maar als er een patroon van verontrustende moorden wordt ontdekt, beseft de plaatselijke politie al snel dat er een seriemoordenaar als een gek tekeergaat, en deze zaak gaat hun pet te boven. Gezien de unieke aard van de misdaden wordt de FBI erbij geroepen, want ze hebben hun meest briljante geest nodig om deze zaak op te lossen: Special Agent Riley Paige.

Riley, die nog moet bijkomen van haar laatste zaak en probeert om de stukjes van haar leven bij elkaar te rapen, is eerst afwijzend. Maar als ze over de trieste aard van de misdaden hoort en beseft dat de moordenaar weer snel zal toeslaan, voelt ze zich genoodzaakt. Ze begint haar jacht op de ongrijpbare moordenaar en haar obsessieve karakter laat haar te ver gaan; dit keer misschien wel veel te ver om haar nog van de afgrond terug te kunnen trekken.

Rileys zoektocht brengt haar naar de verontrustende wereld van prostituees, van gebroken gezinnen en verbrijzelde dromen. Ze leert dat er zelfs bij deze vrouwen onderling sprankjes hoop zijn, hoop om niet door een gewelddadige psychopaat beroofd te worden. Als er een tiener ontvoerd is, worstelt Riley in een panische race tegen de klok om de diepten van de geest van de moordenaar te doorgronden. Maar wat ze ontdekt leidt haar naar een uitkomst die zelfs voor haar te schokkend is.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Once craved
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 1230003523070
Uitgever: Kobo
Eens gelokt

Op een eenzaam stuk snelweg in Delaware duiken vrouwen dood op. Sommigen waren een onverklaarbaar lange tijd vermist, terwijl anderen dood worden gevonden, hun lichamen op groteske en mysterieuze wijze tentoongesteld. Als er een patroon wordt ontdekt, wordt het de FBI duidelijk dat een zieke seriemoordenaar actief is - op slinkse wijze jagend op jonge meisjes - en dat hij nooit zal stoppen met doden.

De FBI, wanhopig om de zaak op te lossen, dringt er bij Special Agent Riley Paige op aan om de zaak op te pakken. Maar de briljante Riley, die nog steeds in de greep is van eerdere zaken, heeft thuis eindelijk rust gevonden en is vastbesloten om haar dochter April weer op de been te helpen. Maar als de moorden te schokkend, te dringend worden - en als haar voormalige partner Bill contact met haar opneemt - realiseert ze zich eindelijk dat ze geen nee kan zeggen.

Riley's jacht leidt haar diep in de verontrustende wereld van lifters, zwervers, vrouwen om wie niemand iets kan geven. Als ze ontdekt dat verschillende vrouwen in leven worden gehouden en dat er nog tijd is om ze te redden, realiseert ze zich dat zich door niets zal laten tegenhouden. Ze raakt geobsedeerd door de zaak en belandt op de rand van de afgrond. Riley beseft dat haar eigen leven uit elkaar valt en haar eigen kwetsbare psyche de spanning nauwelijks aankan. In een hectische race tegen de klok zal ze diep in de geest van de moordenaar moeten duiken om deze vrouwen - en zichzelf - te redden.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Once lured
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 1230003523841
Uitgever: Kobo
Eens gejaagd

Een ontsnapping uit een zwaarbewaakte gevangenis. Hectische oproepen van de FBI. Special Agent Riley Paige’s ergste nachtmerrie is uitgekomen: een seriemoordenaar die zij jaren geleden heeft opgesloten, is ontsnapt. En zijn belangrijkste doelwit is zij.

Riley is gewend om de jager te zijn, maar voor het eerst wordt er op haar - en haar familie - gejaagd. Terwijl de moordenaar haar stalkt, begint hij ook aan een nieuwe golf van moorden, en Riley moet hem stoppen voor het te laat is - voor de andere slachtoffers, en voor haarzelf.

Maar dit is geen gewone moordenaar. Hij is te slim, hun kat-en-muis spel is te verdraaid, en op een of andere manier blijft hij haar altijd een stap voor. Wanhopig om hem te stoppen, realiseert Riley zich dat er maar één manier is: ze moet terug in het verleden graven, in de gestoorde geest van de moordenaar, zijn oude zaken, en opnieuw leren wat hem drijft. De enige manier om hem te stoppen, beseft ze, is om de duisternis die ze dacht achter zich gelaten te hebben, opnieuw te confronteren.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Once hunted
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 1230003572146
Uitgever: Kobo
Eens weggekwijnd

Mannen en vrouwen duiken dood op in de buitenwijken van Seattle, vergiftigd door een mysterieuze chemische stof. Wanneer een patroon wordt ontdekt en het duidelijk wordt dat er een verdraaide seriemoordenaar op jacht is, zet de FBI hun beste troef in: Special Agent Riley Paige. Riley wordt aangespoord om terug te keren naar het heetst van de strijd, maar Riley, nog steeds opgeschrokken door de aanvallen op haar familie, is terughoudend. Toch weet Riley dat ze geen andere keuze heeft naarmate de lichamen zich ophopen en de moorden onverklaarbaarder worden.

De zaak brengt Riley diep in de verontrustende wereld van verpleeghuizen, ziekenhuizen, dwalende zorgverleners en psychotische patiënten. Terwijl Riley dieper in de geest van de moordenaar duikt, realiseert ze zich dat ze op jacht is naar de meest angstaanjagende moordenaar van allemaal: iemand wiens waanzin geen diepte kent - en die er misschien toch gewoon schokkend doorsnee uitziet.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Once pined
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 1230003732809
Uitgever: Kobo
Eens verlaten

Wanneer Special Agent Riley Paige eindelijk besluit wat welverdiende rust van de FBI te nemen, komt een verzoek om hulp uit een onverwachte hoek: haar eigen dochter. Aprils beste vriendin is kapot door de dood van haar zus, een eerstejaars studente in Georgetown. Nog erger is dat ze ervan overtuigd is dat de zelfmoord in scène gezet is, en dat haar zus vermoord is door een seriemoordenaar.

Riley bestudeert de zaak met tegenzin, en ontdekt dat twee andere eerstejaars studentes in Georgetown zichzelf onlangs gedood hebben op dezelfde extreme manier: door zichzelf op te hangen. Ze beseft dat er misschien sprake is van een misdrijf, en haalt de FBI erbij. De zaak brengt Riley diep in de geprivilegieerde campus van een van 's werelds meest gerenommeerde universiteiten, in de verontrustende wereld van rijke en ambitieuze gezinnen die hun kinderen onder druk zetten om succesvol te zijn. Na verloop van tijd ontdekt ze dat deze zaak veel gestoorder is dan op het eerste gezicht lijkt - en dat ze het wellicht moet opnemen tegen de meest psychotische moordenaar uit heel haar carrière.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Once forsaken
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 1230003906187
Uitgever: Kobo
Eens opgelost

Eens opgelost is een kort verhaal behorend bij de Riley Paige Mysterie reeks.

Veteraan FBI Special Agent Riley Paige, een van de FBI’s meest briljante en gehuldigde agenten, heeft haar leven gewijd aan het opsporen van seriemoordenaars. Lijdend aan PTSS, besteedt ze nu haar tijd aan het onderwijzen van andere FBI-agenten, om ze een kijkje in de geest van seriemoordenaars te geven. Strijdend tegen haar eigen demonen en geteisterd door herinneringen, is ze klaar om het stokje door te geven en met pensioen te gaan. Of niet?

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Once solved
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 1230003662717
Uitgever: Kobo

Zoe Prime Mysterie / Zoe Prime Mystery

Doodsgezicht

FBI Special Agent Zoe Prime heeft een zeldzame aandoening die haar ook een uniek talent geeft - ze ziet de wereld door de lens van getallen. De getallen kwellen haar, maken het haar moeilijk andere mensen te begrijpen, en hebben hun weerslag op haar mislukte romantische leven - maar tegelijkertijd laten ze haar patronen zien die geen enkele andere FBI-agent kan zien. Beschaamd houdt Zoe haar aandoening angstvallig geheim, bang dat haar collega's erachter zullen komen.

Maar wanneer een seriemoordenaar in het Midwesten toeslaat, vrouwen wurgt op afgelegen plekken, en op het eerste oog met volstrekte willekeur, staat Zoe voor het eerst in haar loopbaan voor een volledig raadsel. Is er een patroon? Kan het zijn dat er helemaal geen patroon is? Of is deze dader even geobsedeerd door nummers als zij?

In een zenuwslopende race tegen de klok moet Zoe in de duivelse huid kruipen van een dader die steeds een stap verder dan zij lijkt te zijn, en hem tegenhouden voor hij zijn volgende slachtoffer maakt. Tegelijkertijd worstelt ze met haar eigen demonen, die uiteindelijk een grotere bedreiging kunnen vormen.

Schrijver: Blake Pierce
Oorspronkelijke titel: Face of death
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 1230003918531
Uitgever: Kobo