Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Ignacio Martínez de Pisón

Boeken van Ignacio Martínez de Pisón

Meer over Ignacio Martínez de Pisón

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Spanje


Overzicht

  • De dag van morgen - El día de mañana
  • De tijd van de vrouwen - El tiempo de las mujeres
  • Melktanden - Dientes de leche

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dag van morgen

Justo Gil is een slimme, ambitieuze immigrant in Barcelona die als informant terechtkomt bij de Brigada Social, de geheime politie van het regime.

Twaalf memorabele personages beschrijven hoe ze op een bepaald moment in hun leven met Justo in aanraking komen. Hun verklaringen vormen allemaal puzzelstukjes van de figuur Justo Gil en geven en passant een caleidoscopische kijk op de snel veranderende realiteit van de jaren zestig en zeventig in Spanje.

Schrijver: Ignacio Martínez de Pisón
Oorspronkelijke titel: El día de mañana
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789056724191
Uitgever: Signatuur
De tijd van de vrouwen
Drie zussen - één bestemming. Mara is serieus, dominant en overbezorgd. Lukt het haar om haar moeder en zussen bij elkaar te houden? Carlota is eigengereid en impulsief. Ze klampt zich vast aan de eerste de beste man en wil kinderen. Paloma is jong en rebels. Literatuur is haar leven, evenals seks en romantiek.

Spanje, eind jaren zeventig. Franco's dictatuur is ten einde en chaos regeert. Maar voor de zussen Mara, Carlota en Paloma is deze periode ook om andere redenen chaotisch en verwarrend. Totaal onverwacht sterft hun vader na een drinkgelag in een bordeel aan een hartinfarct. Hun moeder kan de situatie niet aan en het gezin driegt uiteen te vallen.

De rollen worden opnieuw verdeeld: Mara eist haar positie op als mater familias, Carlota zet alles op alles om zo snel mogelijk een eigen gezin te stichten en de opstandige Paloma lijkt alleen maar aan seks te denken.
Schrijver: Ignacio Martínez de Pisón
Oorspronkelijke titel: El tiempo de las mujeres
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789056721749
Uitgever: Signatuur
Melktanden
Toscane, 1937. Raffaele Cameroni - telg uit een fascistische familie - verlaat huis en haard om zich in het heetst van de strijd aan te sluiten bij het Franco-bataljon. Zijn lot neemt een drastische wending als hij zijn hart verliest aan een knappe Spaanse verpleegster en besluit niet naar Italië terug te keren.

Jaren later - de burgeroorlog leeft nog voort in de herinnering - volgt zijn kleinzoon de sporen die zijn vader heeft achtergelaten en begeeft zich manmoedig in de duistere krochten van zijn familiegeschiedenis, in de hoop de spoken uit zijn verleden te kunnen verjagen.

Aan de hand van deze geschiedenis van drie generaties uit de bijzondere familie Cameroni worden we getuigen van wat de venijnige tand des tijds doet met onze dierbaren, hoe beloftes worden uitgevlakt en geheimen begraven.
Schrijver: Ignacio Martínez de Pisón
Oorspronkelijke titel: Dientes de leche
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789056722852
Uitgever: Signatuur