Boekenplank:
Kies

Boeken van Annabel Pitcher

Meer over Annabel Pitcher

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1982

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Annabel Pitcher


Overzicht

  • Mijn zus woont op de schoorsteenmantel - My sister lives on the mantelpiece
  • Onder de ketchupwolken - Ketchup clouds / Yours truly
  • Zwijgen is goudvis - Silence is goldfish

gedetailleerd overzicht

OverzichtMijn zus woont op de schoorsteenmantel
Jamie is vijf als zijn zus Rose door een terroristische aanslag om het leven komt. Zelf kan hij zich er weinig van herinneren, maar het leven van het gezin staat sindsdien op zijn kop. Jamies vader probeert zijn verdriet weg te drinken, zijn moeder heeft haar gezin verlaten en Jasmine, Rose' tweelingzus, lijdt aan anorexia.

Jamie lijkt als enige gewoon door te leven. Hij gaat naar school, maakt zijn huiswerk en vindt veel steun bij zijn kat Roger. Maar het vertrek van zijn moeder, alweer eenenzeventig dagen geleden, valt hem zwaar.

Hoewel zijn vader moslims haat sinds Rose' dood, raakt Jamie toch bevriend met de islamitische Sunya, het nieuwe meisje op zijn school. Dan gebeurt er iets waardoor hun prille vriendschap op de proef wordt gesteld en neemt Jamies leven een wending waarop hij nooit meer had durven hopen.

Mijn zus woont op de schoorsteenmantel is een aangrijpende roman over verder leven na een tragedie, verteld door een aandoenlijk en eigenwijs tienjarig jongetje.
Schrijver: Annabel Pitcher
Oorspronkelijke titel: My sister lives on the mantelpiece
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789049924430
Uitgever: Mistral
Onder de ketchupwolken

Ik heb iets verkeerds gedaan. Wat ik heb gedaan is afschuwelijk, en weet je wat het ergste is? Ik ben ermee weggekomen.

Zoe Collins loopt rond met een afschuwelijk geheim en durft niemand in vertrouwen te nemen. Op een dag hoort ze van het bestaan van Stuart Harris, een veroordeelde die in de dodencel wacht op de uitvoering van zijn doodvonnis.

Als er iemand is die iets van geheimen, leugens en verraad afweet, is hij het wel, denkt Zoe. Ze besluit hem te schrijven en haar verhaal te vertellen.

Schrijver: Annabel Pitcher
Oorspronkelijke titel: Ketchup clouds / Yours truly
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789048842353
Ebook: 9789049926489
Uitgever: Moon
Zwijgen is goudvis

Nog erger dan de leugen is de waarheid...

De 15-jarige Tess Turner heeft altijd al het gevoel gehad dat ze nergens bij hoort. Zeker na het lezen van een blog van haar vader die niet voor haar ogen bestemd is. Alle 617 woorden in de blog zetten haar wereld compleet op z’n kop.

Vanaf dat moment ziet ze zichzelf als de kleine planeet Pluto: stil, onbereikbaar en heel ver weg van alles wat ze dacht te weten. Alleen de geestige meneer Goudvis is haar steun en toeverlaat. Kan hij Tess de moed geven om de stilte te doorbreken en de mensen om haar heen te confronteren?

Schrijver: Annabel Pitcher
Oorspronkelijke titel: Silence is goldfish
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024570492
Ebook: 9789024570508
Uitgever: Luitingh-Sijthoff