Boekenplank:
Kies

Boeken van Jenny Rogneby

Jenny Rogneby is geboren in Ethiopië, maar geadopteerd toen ze een jaar oud was. Ze groeide op in een klein dorp in het noorden van Zweden. Ze kreeg al vroeg piano- en danslessen en ontwikkelde zich tot popartiest, met als grootste optreden het voorprogramma van Michael Jackson. In Zweden is zij nog altijd bekend als zangeres. Later werd zij criminoloog en is ze bij de politie in Stockholm gaan werken.

Meer over Jenny Rogneby

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1974

Website: Jenny Rogneby


Leona Lindberg

  1. De teerling is geworpen - Tärningen är kastad
  2. Alle middelen toegestaan - Alla medel tillåtna

gedetailleerd overzicht

Leona LindbergDe teerling is geworpen

Naakt en onder het bloed loopt een zevenjarig meisje op klaarlichte dag een bank binnen in het centrum van Stockholm. Ze weet met enkele miljoenen weg te komen. De diefstal, uniek in de Zweedse misdaadgeschiedenis, trekt veel media-aandacht, en de buitenstaander Leona Lindberg van Ernstige Delicten wordt op de zaak gezet.

Leona heeft een antisocial personality disorder, wat haar sociale leven aanzienlijk beperkt. Behalve voor haar twee kinderen is het voor haar niet mogelijk om echte gevoelens te ontwikkelen. Ze handelt vaak koud en onattent.

Ze heeft genoeg van haar bedompte burgerlijke bestaan en wil het allemaal achter zich laten. Hiervoor heeft ze geld nodig, maar door een gokverslaving is ze gedwongen de wet te breken. Dankzij haar lange carrière bij de politie is Leona bekend met de meeste fouten waardoor misdadigers gepakt worden - wat haar de perfecte crimineel maakt.

Schrijver: Jenny Rogneby
Oorspronkelijke titel: Tärningen är kastad
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044627350
Ebook: 9789044627367
Uitgever: Prometheus
Alle middelen toegestaan

Zonder betrouwbare medestanders lukt de overval op een geldtransport nooit. Maar hoe vind je die zonder zelf ontdekt te worden?

Haar zoon Benjamin is dood, haar huwelijk is op de klippen gelopen en ondanks een lucratief bijbaantje als topcrimineel heeft politie-inspecteur Leona Lindberg torenhoge schulden. Bovendien laat het verleden haar niet met rust. Niet alleen blijven de dromen over Benjamin haar achtervolgen, ze wordt ook achternagezeten door een schuldeiser.

Om haar oude leven van zich af te schudden bedenkt ze een manier waarmee ze geld kan verdienen. Dit kan ze niet alleen, maar Leona weet de nodige handlangers te strikken om haar criminele plan tot uitvoer te brengen. Dat zou genoeg moeten opleveren om haar schuld af te lossen en opnieuw te kunnen beginnen. Zonder dat ze zeker weet of deze notoire misdadigers te vertrouwen zijn, geeft ze opdracht om tot actie over te gaan.

Schrijver: Jenny Rogneby
Oorspronkelijke titel: Alla medel tillåtna
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044627930
Ebook: 9789044627947
Uitgever: Prometheus