Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Raffaella Romagnolo

Boeken van Raffaella Romagnolo

Raffaella Romagnolo  is lerares geschiedenis en Italiaans.

Meer over Raffaella Romagnolo

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Italië

Website: Raffaella Romagnolo


Overzicht

  • Antonio's oog - Di luce propria
  • Een verloren vriendin - Destino

gedetailleerd overzicht

OverzichtAntonio's oog

Bijzondere historische roman over de eenwording van Italie en de opkomst van de fotografie...

Antonio Casagrande groeit op in het weeshuis Pammatone in Genua. Hij wordt flink gepest en de kans dat hij door een familie geadopteerd wordt of door een boer als knecht wordt gekozen, is klein. Wie zit er nou te wachten op Antonio, die aan één oog blind is?

Maar op zijn twaalfde wordt hij tot zijn verbazing door fotograaf Alessandro Pavia als assistent gekozen. Samen reizen ze door Italië, om portretten te maken van Garibaldi-strijders. Als Antonio zijn eerste foto’s mag maken en door de lens naar de geportretteerde kijkt, begint zijn blinde oog te flikkeren en ziet hij hoe die persoon zal gaan sterven.

Hoe zal Antonio’s leven beïnvloed worden door deze vreemde gave? Op de achtergrond zet Italië zijn eerste stappen naar de eenwording van het land.

Schrijver: Raffaella Romagnolo
Oorspronkelijke titel: Di luce propria
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789056726980
Ebook: 9789044932973
Uitgever: Signatuur
Een verloren vriendin

De twee vriendinnen Giulia en Anita, geboren op dezelfde dag, groeien samen op in een Italiaans boerendorpje. Hun leven is niet gemakkelijk: ze moeten hard werken in de zijdespinnerij en verdienen maar een paar centen.

En dan besluit Giulia de heuvels van Piëmont te verlaten, alleen en zonder geld, zonder afscheid te nemen. Ze vertrekt naar New York om een nieuw leven op te bouwen. Anita blijft achter in Italië, en wordt in het verwoeste Europa geconfronteerd met de waanzin van de oorlog en het fascisme.

Bijna vijftig jaar later besluit Giulia terug te keren naar haar geboortedorp. Hoe zou het leven van de mensen van wie ze hield verlopen zijn?

Schrijver: Raffaella Romagnolo
Oorspronkelijke titel: Destino
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789056726348
Ebook: 9789044977905
Uitgever: Signatuur