Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Katherine Scholes

Boeken van Katherine Scholes

Meer over Katherine Scholes

Genre: Roman

Geboren: 1959

Geboorteland: Australië

Website: Katherine Scholes


Overzicht

  • De regenkoningin - The rain queen
  • De roep van de olifant - The hunter's wife
  • Kind van de leeuwin - Lioness

Jeugdboeken

  • De jongen en de walvis - The boy and the whale
  • De landing van de stormvogels - The landing
  • Het tweelingteken - The blue chameleon

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe regenkoningin
'Er is iets verschrikkelijks gebeurd...' Zo wordt de tienjarige Kate in het Swahili verteld dat haar beide ouders op hun afgelegen missiepost in Tanzania zijn vermoord. Kate wordt teruggebracht naar Australië en groeit op onder voogdij van de missieschool. Nu, zestien jaar later, werkt ze in Melbourne als verpleegster. Ze wil niets meer weten van Afrika of de missie. Maar vooral niet van haar opdringerige peettanta Annah, die haar als enige zou kunnen vertellen wat er destijds is gebeurd. Kate heeft haar verleden begraven, samen met haar ouders. Maar Annah Mason wil Kate niet met rust laten...
Schrijver: Katherine Scholes
Oorspronkelijke titel: The rain queen
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-443-0571-9
Uitgever: The House of Books
De roep van de olifant
Het is 1968 en de jonge, Australische Mara wordt tot over haar oren verliefd op de Engelsman John, een jager op groot wild in het spectaculaire Oost-Afrika. Hij belooft haar alles wat ze maar wenst en ze volgt hem, vol hoop en grote dromen. John wordt door toeristen vaak ingehuurd om olifanten te schieten als vakantietrofee, maar zijn geweten zit hem steeds meer dwars en John besluit alleen nog maar als ranger op te treden. Tegelijkertijd grijpt Mara de kans om van hun woning Raynor Lodge een luxe toeristenverblijf te maken. Maar de toeristen blijven weg en drie jaar later dreigt een faillissement. De spanningen tussen Mara en John lopen op, zeker wanneer hun kinderwens onvervuld blijft en Mara erachter komt dat John overspel heeft gepleegd. Op het moment dat John nog één kans krijgt om veel geld te verdienen en voor een maand vertrekt, strijkt een filmploeg uit Hollywood neer om een liefdesscène op locatie te filmen. Dit kan de redding van Mara's droom betekenen. Samen met haar twee bediendes zorgt ze ervoor dat het de filmploeg aan niets ontbreekt en Mara bloeit op. Maar waar ze niet op gerekend heeft, is dat ze gevaarlijk warme gevoelens krijgt voor Peter, de gelukkig getrouwde hoofdrolspeler. Wanneer Peters tegenspeelster Lillian ziek wordt en Mara haar moet vervangen, worden beiden op de proef gesteld.
Schrijver: Katherine Scholes
Oorspronkelijke titel: The hunter's wife
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-325-1212-5
Uitgever: De Kern
Kind van de leeuwin
Verpleegster Laura Kelly en haar jonge dochter Angel zijn op reis door Tanzania wanneer het noodlot toeslaat en moeder en dochter geconfronteerd worden met een gevecht op leven en dood. Niet ver daarvandaan komt de dertigjarige Australische Emma Lindberg aan in een nagenoeg verlaten veldhospitaal, de plek waar haar moeder twintig jaar geleden omgekomen is door een dodelijk virus. Emma hoopt na al die jaren eindelijk het verlies van haar moeder te kunnen verwerken. Haar reisplan verandert op slag wanneer er in de woestijn voetsporen van een kind worden gevonden, met daarnaast die van een leeuwin. Samen met de zwijgzame, aantrekkelijke Daniel Oldeani raakt Emma verwikkeld in een zoektocht naar een vermist meisje, die hen naar het hart van de Afrikaanse wildernis voert.
Schrijver: Katherine Scholes
Oorspronkelijke titel: Lioness
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-325-1275-0
Uitgever: De Kern

JeugdboekenDe jongen en de walvis
Een walvis is aangespoeld op het strand. Hij leeft nog! De walvis moet snel terug naar de zee... In zijn eentje kan Sam dat niet en hij durft de walvis niet alleen te laten. Want de gebroeders Higgs zijn in de buurt. Zij zullen de walvis zeker doden om zijn kostbare tanden te verzamelen. Sam stuurt zijn hond om hulp...
Schrijver: Katherine Scholes
Oorspronkelijke titel: The boy and the whale
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-276-1260-9
Uitgever: Zwijsen
De landing van de stormvogels
De nacht waarin de stormvogels landen, wordt een van de wonderbaarlijkste nachten die Anne ooit zal beleven... Gedwongen door een zware, aanhoudende storm strijken er honderden pijlstormvogels neer rondom het huis aan de kust waar Anne met haar grootvader woont. Samen brengen ze de nog levende, maar uitgeputte vogels onder in het botenhuis. Midden in de nacht wordt Anne wakker: ze hoort stemmen die uit het botenhuis lijken te komen. Anne staat op en verstopt zich in de buurt van de vogels. Dan merkt ze dat ze de taal die de vogels spreken kan verstaan. Die nacht krijgt ze toegang tot de wonderlijke en verborgen wereld van de stormvogels.
Schrijver: Katherine Scholes
Oorspronkelijke titel: The landing
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-6692-057-2
Uitgever: Elzenga
Het tweelingteken
Alles wat Beni nog van zijn tweelingbroer heeft, is een blauwe kameleon. Om te weten te komen of zijn broer nog leeft, moet hij terug naar de Sahara; terug naar de plek waar ze samen opgroeiden. Maar tijdens zijn zoektocht komt Beni op het verkeerde schip terecht. Zo gaat hij als verstekeling mee naar Antarctica, en komt in contact met Chris, een bioloog die, in het geheim, onderzoek doet naar de gevolgen van kernexplosies. Hoewel ze elkaars taal niet kunnen verstaan, groeit er een diep vertrouwen tussen Beni en Chris. Beni's kameleon wordt de sleutel in het geheime onderzoek. Maar kan Chris ook helpen Beni's tweelingbroer terug te vinden?
Schrijver: Katherine Scholes
Oorspronkelijke titel: The blue chameleon
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-6692-072-6
Uitgever: Elzenga