Boekenplank:
Kies

Boeken van Charmed Serie

Van 1998 tot 2006 kende de door Constance M. Burge bedachte Tv-serie Charmed een ongekend succes. Op basis van de Tv-serie werden de avonturen van de witte heksen van Charmed door diverse auteurs uit het fantasy-genre in boekvorm verhaald.


Charmed

 1. De macht van drie - Charmed again
 2. Geest van de wolf - Spirit of the wolf
 3. Tuin van het kwaad - Garden of evil
 4. Rendez-vous met de dood - Date with death
 5. Duistere wraak - Dark vengeance
 6. Schaduw van de sfinx - Shadow of the sphinx
 7. Jacht op de heksen - Something wiccan this way comes
 8. Mist en steen - Mist and stone
 9. Spiegelbeeld - Mirror image
 10. Tussen twee werelden - Between worlds
 11. Het vergeten gezicht - Truth and consequences
 12. Magisch Hollywood - Luck be a lady
 13. Een duistere erfenis - Inherit the witch
 14. Piper versus Piper - A tale of two Pipers
 15. De dreigende storm - The brewing storm
 16. De sterkste overwint - Survival of the fittest
 17. Melodie der zielen - Pied Piper
 18. De mythe van Mystic Knoll - Mystic Knoll
 19. Elfenkinderen - Changeling places
 20. De vloek van de koningin - The queen's curse
 21. Het duivelse portret - Picture perfect
 22. Een leger van demonen - Demon doppelgangers
 23. Heksen in de storm - Hurricane hex
 24. Een demonische grappenmaker - As Puck would have it
 25. Betoverende woorden - Sweet talkin' demon
 26. Licht van de wereld - Light of the world
 27. Huis vol herinneringen - House of shards
 28. Phoebe wie? - Phoebe who?
 29. Verre geesten - High spirits
 30. Hulp uit de toekomst - Leo rising

Charmed Classics

 1. De betovering begint - The power of three
 2. Kus der duisternis - Kiss of darkness
 3. De rode vloek - The crimson spell
 4. Stemmen uit het verleden - Whispers from the past
 5. Voodoorituelen - Voodoo moon
 6. Een wraakzuchtig verleden - Haunted by desire

Charmed Specials

 • De Halliwell heksen - The Warren witches
 • Het Boek van Drie - The Book of Three
 • Magische traditie - Seasons of the witch

gedetailleerd overzicht

CharmedDe macht van drie

Op dit uur, in deze nacht,
Roep ik Oude Machten aan.
Breng onze zus met al haar kracht,
Zodat de Magische Machten voortbestaan.

Piper en Phoebe Halliwell zijn totaal ontredderd door de dood van hun oudste zus, Prue. Ondanks hun verdriet beseffen ze maar al te goed dat ze zelf ook in gevaar zijn. De macht van de drie heksenzussen is verbroken en Piper en Phoebe zijn overgeleverd aan het Kwaad. Zelfs Leo, hun lichtgids en Cole, Phoebes demonische vriendje, kunnen hen niet beschermen.

Uit frustratie en wanhoop spreekt Piper een toverspreuk uit om een verloren heks op te roepen en daarmee haar geliefde zus terug te halen. De spreuk werkt, maar niet zoals Piper in gedachten had. Er wordt een verloren heks gevonden... een doodgezwegen erfgenaam van de familie Halliwell!

Kunnen Piper en Phoebe de nieuwe heks overtuigen haar krachten te aanvaarden en op die manier de Macht van Drie herstellen?

* Geschreven door Elizabeth Lenhard.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Charmed again
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789054259299
Uitgever: Big Balloon
Geest van de wolf

In het diepst van het woud,
Verschijnt een magisch beest.
De verlosser van het land,
... Of een duistere geest?

In een afgelegen vakantieoord in de bergen van de Sierra Nevada ontvlamt plots een boom, sijpelt bloed uit de schedel van een dier en dreigt een wolf aan te vallen, die dan als een geest verdwijnt. De politie verdenkt de plaatselijke, bijna uitgestorven groep indianen, die lang geleden uit het gebied zijn verdreven. Anderen wijzen beschuldigend naar de eigenaren van het vakantiepark, omdat die het heilig land verontreinigen.

Phoebe en Paige gaan als journalisten naar de opening van het park. Zo kunnen ze elkaar meteen beter leren kennen. Al snel komen ze echter in gevaar door zowel natuurlijke als bovennatuurlijke krachten. Een machtige indianenpriester heeft de sleutel tot de geheimzinnige gebeurtenissen en dit geheim deelt hij met een wolf die het land bewaakt. De heksenzussen roepen de hulp in van Piper, Leo en Cole en zullen al hun krachten nodig hebben om een demon te verslaan die sluwer is dan al zijn voorgangers!

* Geschreven door Diana G. Gallagher.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Spirit of the wolf
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789054255406
Uitgever: Big Balloon
Tuin van het kwaad

Krachten van boven,
Laat de liefde me begroeten.
In trouw wil ik geloven,
En mijn ware ontmoeten.

De zusters Halliwell en hun vriendjes hebben zomaar een vrije middag, zonder dat ze het Kwaad hoeven te bestrijden. De twee stelletjes proberen er rekening mee te houden dat Paige single is, maar Paige voelt zich duidelijk het vijfde wiel aan de wagen. Maar ja, waar haalt ze een vriend vandaan die volledig aan haar droombeeld voldoet en ook nog eens begrip heeft voor haar dubbelleven als heks? Dan, als ze een Onschuldige weten te redden, ontmoet Paige ene Micah.

Micah is in alle opzichten Mr Perfect. Hij is aantrekkelijk en attent en woont in een prachtige villa in de heuvels buiten San Francisco. Paige denkt haar droomprins te hebben gevonden! Maar het sprookje verliest haar glans als Piper en Phoebe vermoeden dat hij te mooi is om waar te zijn...

* Geschreven door Emma Harrison.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Garden of evil
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789054256007
Uitgever: Big Balloon
Rendez-vous met de dood

Kwade ziel die zint op wraak,
voorbij zijn nu je boze dagen.
Door de wil van de Macht van Drie,
heeft je laatste uur reeds geslagen.

Omdat het al bijna Valentijnsdag is, vindt Paige het hoog tijd worden dat ze, net als Piper en Phoebe, een levenspartner vindt. In een opwelling besluit ze lid te worden van een datingservice op internet. Uiteraard wordt ze overstelpt met reacties van gretige aanbidders. Zóveel zijn het er, dat ze soms wel drie keer per dag een date heeft. Maar helaas lijkt geen enkele date haar te kunnen boeien...

Of toch wel? Al snel komen de zusjes tot de ontdekking dat de aanbidders van Paige afschuwelijke misdaden plegen. Paige blijkt als een kanaal voor duistere krachten te fungeren - en richt zich uiteindelijk ook tegen Leo en Cole! Lukt het de zusjes om met de Macht van Drie deze kwaadaardige krachten te verslaan?

* Geschreven door Elizabeth Lenhard.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Date with death
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789054256809
Uitgever: Big Balloon
Duistere wraak

En als de drie Duivelse Uitverkorenen ontwaken,
De kampioenen van de deugdzaamheid moeten bewaken.
Het licht uit vervlogen tijden of worden verlaten,
zoals de Strijders van de Duisternis daarvoor.

De Charmed Ones zitten niet lekker in hun vel. Phoebe mist Cole, die een weekje weg is om zijn leven eens goed te overdenken. Piper heeft teveel hooi op haar vork genomen met het huishouden, haar leven als heks en het runnen van P3, haar nachtclub. Paige moet nog altijd wennen aan haar nieuwe rol als beschermer van de Onschuldigen en daarbij trekt ze zich het leed van de zieken en zwakkeren om zich heen steeds meer aan.

Maar dan wordt Piper geïnspireerd door een energieke band die auditie komt doen in de club. Phoebe leert een leuke meid kennen op haar cursus webdesign en Paige ontmoet nieuwe vrijwilligers in het opvanghuis waar ze werkt. Even lijkt het dat hun leven een positieve wending neemt, maar niet lang daarna komen ze tot de ontdekking dat een duistere kracht hun macht onttrekt; Phoebe verliest haar kortetermijngeheugen, Piper heeft haar emoties niet langer onder controle en Paige kan haar ogen niet meer openhouden van vermoeidheid.

Ondertussen nemen hun krachten steeds meer af. Zou het iets te maken hebben met de nieuwe mensen die ze onlangs hebben ontmoet? Ze zullen er snel achter moeten komen wie of wat hun krachten ontvreemdt, voordat de Macht van Drie voorgoed is verdwenen...

* Geschreven door Diana G. Gallagher.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Dark vengeance
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789054258209
Uitgever: Big Balloon


Schaduw van de sfinx

Opwaaiend zand, eeuwig stof,
Voort gaat de oneindige tijd.
Maar wijsheid van eeuwen geleden,
Is wat mij in duisternis leidt.

Paige Matthews heeft het even moeilijk met zichzelf. Langzaam maar zeker raakt ze gewend aan het heksenleven dat ze sinds kort samen met haar pas ontdekte zusjes leidt, maar ze wil haar grenzen niet overschrijden. Ze wil Prue Halliwell immers niet vervangen - als ze dat al zou kunnen. Dus beschouwt Paige het als een meevaller als ze door een toverexperimentje in een kat verandert. Wie had gedacht dat ze talent had voor transformeren?

Maar er is één probleem: ze kan zichzelf niet terug veranderen. Haar zusjes hebben niets in de gaten en brengen haar naar het asiel. Voor ze het weet, is ze het middelpunt van een cultus die oud-Egyptische goden aanbidt en wordt ze naar het oude Egypte gelanceerd! Piper en Phoebe komen achter de identiteit van de zwerfkat en zetten een reddingsoperatie op touw, maar vinden een andere kat-vrouw die ook gevangen zit in haar sfinx-achtige gedaante. Dat is echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en de zussen moeten de koppen bij elkaar steken om haar te verslaan!

* Geschreven door Carla Jablonski.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Shadow of the sphinx
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789054258940
Uitgever: Big Balloon
Jacht op de heksen

Zuster Wicca's, kom tezaam,
Eén zijn wij door kracht en faam.
Hart tot hart, hand in hand,
Alle kwaad wordt uitgeband.

Paige Matthews is nog niet zo bekend met het hele Macht van Drie-gebeuren en wil graag haar krachten onderzoeken. Dus als ze leest dat er net buiten Las Vegas een Wicca-congres wordt gehouden, ziet ze dat als de ideale gelegenheid voor haar én voor haar zusjes om wat meer over hun heks-zijn te weten te komen. Hoewel de meiden alles weten van het redden van onschuldigen, zijn ze niet zo op de hoogte van de Wicca-praktijk en Paige denkt dat dit uitstapje wel eens verhelderend zou kunnen zijn.

Piper en Phoebe zijn daar lang niet zo zeker van. Ze zijn ervan overtuigd dat, terwijl zij dag na dag onvervalste zwarte magie bestrijden, hun zogenaamde bovennatuurlijke zusters niet meer dan een stelletje nepheksen zijn. Als er echter een golf van verdwijningen van praktiserende Wicca’s plaatsvindt, krijgt het bijwonen van het congres opeens de hoogste prioriteit. Maar als de Magische Machten naar Las Vegas vertrekken, stevenen zij dan niet recht op hun noodlot af?

* Geschreven door Emma Harrison.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Something wiccan this way comes
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789054253891
Uitgever: Big Balloon
Mist en steen

Schaduwen van morgen,
zijn in het verleden gezaaid.
Op drijfzand en zorgen,
gehuld in mist of gebeiteld in steen...

Paige Matthews is gewend aan de eisen die haar baan als welzijnswerker aan haar stelt en is bereid genoegen te nemen met een hongerloontje, lange uren en emotionele druk. Ze wil tenslotte iets nuttigs doen - soms ook buiten haar bestaan als Charmed One. Maar ze is niet voorbereid op de woede en razernij die ze ontdekt in Todd Corman, een jongen die zo lang van pleeggezin naar pleeggezin is geschoven, dat hij geen volwassene meer vertrouwt. Desondanks heeft Paige met hem te doen en is vastbesloten om te helpen.

Maar als Phoebe langskomt op kantoor voor een babbeltje, wordt ze van haar stuk gebracht door een visioen waar Todd deel van uitmaakt. Vreemd genoeg is dit visioen in mist gehuld. Na wat onderzoek legt Leo uit dat de mist niets te maken heeft met het weer, maar slechts suggereert dat Todds lot nog niet in steen is gebeiteld en dus nog veranderbaar is. Todd is het beoogde doelwit en als de Charmed Ones het dreigende noodlot willen afwenden, wordt het een race tegen de klok!

* Geschreven door Diana G. Gallagher.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Mist and stone
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789054252306
Uitgever: Big Balloon
Spiegelbeeld

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand,
gedoemd is zij ten onder te gaan.
Als mist en nevel reis ik rond,
zo ik wil, zal deze band voortbestaan.

Phoebe Halliwell is stomverbaasd als haar laatste visioen over haar jongere halfzusje Paige gaat. Ze ontdekt dat Paige eigenlijk een bedriegster is die in de Macht van Drie is geïnfiltreerd en deze wil breken. Piper wuift echter Phoebes bezwaren weg en zodanig dat Cole en Leo gedwongen zijn om ook een kant kiezen. Al snel is de spanning in huis te snijden.

Paige merkt wel dat haar zusjes raar tegen haar doen, dus als ze Timothy McBride ontmoet, een aantrekkelijke jongeman die beweert een heks te zijn, besluit ze hen dat niet te vertellen. Ze wil iets voor zichzelf hebben, iets wat niets te maken heeft met haar Magische plichten. Geheimen zorgen ervoor dat de zusjes van elkaar vervreemden; en dat nog wel in een tijd dat overal in de stad de lichamen worden gevonden van vrouwen, die door bovennatuurlijke oorzaken gestorven zijn. Wellicht heeft de dader iets te maken met het verleden van de zusjes maar als ze niet kunnen samenwerken, kunnen ze hem dan wel tegenhouden?

* Geschreven door Diana G. Gallagher.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Mirror image
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789054250999
Uitgever: Big Balloon
Tussen twee werelden

Vleugje wind, ziel van vuur,
Vervul mijn hartenwens op dit uur.
Schoot der aarde, tranenmeer,
Breng mij nu mijn liefste weer.

De zusjes Halliwell weten dat er rond Halloween altijd kattenkwaad wordt uitgehaald. Maar dit jaar gaat de Wicca-viering van Samhain gepaard met een golf van vernielingen in de hele stad. De Magische Machten komen tot de ontdekking dat de verwoeste gebouwen eigenlijk smelten. Die blijken de plek aan te geven van verschillende dimensionale portalen, die worden aangevallen.

Piper, Phoebe en Paige moeten deze barrière zien te redden om te voorkomen dat de hel losbreekt. Maar de demon tegen wie ze het moeten opnemen, is geen gewoon monster; het is een spookgestalte, het product van een treurende jonge heks die haar verloren liefde uit de dood wil laten verrijzen. En geen erger venijn dan een vrouw met hartenpijn...

* Geschreven door Bobbi J.G. Weiss en Jacklyn Wilson.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Between worlds
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789054250746
Uitgever: Big Balloon


Het vergeten gezicht

Aarde, water, vuur, lucht,
help mij bij de taak die’k ducht.
Toon mij Cole’s gangen, wijd en zijd,
Wat ik wens, wordt werkelijkheid.

Cole moet overwerken en Phoebes zusjes houden een meidenavond thuis, dus in een opwelling neemt zij de op het eerste oog onschuldige uitnodiging van een vreemde man aan. Maar haar intenties worden verkeerd opgevat als Cole kans ziet om Phoebe te verrassen - en haar tot zijn stomme verbazing aantreft met een ander.

Cole kan er niet bij dat Phoebe hem bedriegt en Phoebe kan er niet bij dat Cole ook maar dénkt dat ze hem bedriegt. Hun ruzie escaleert en legt enkele fundamentele vertrouwenskwesties bloot. Maar al gauw bevinden ze zich in de onderwereld, gevangen in het complot van een van liefde verstoken demon die de Macht van Drie wil vernietigen. Als Cole en Phoebe niet over hun achterdocht en onzekerheden heen kunnen komen, loopt niet alleen hun relatie gevaar!

* Geschreven door Cameron Dokey.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Truth and consequences
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789054255949
Uitgever: Big Balloon
Magisch Hollywood

Een wanhopige gok,
Een eeuwenoude vloek.
Goed of kwaad,
Voor wie valt het doek?

Phoebe Halliwell mag er dan wel klaar voor zijn om als single een nieuw leven te beginnen, maar haar ex-man Cole, die opnieuw een demon geworden is, wil haar niet laten gaan. Cole blijft over Phoebe waken en in een gevecht komt hij tussenbeide, maar veroorzaakt per ongeluk een scheur in het tijdsgewricht. Cole verdwijnt naar het Hollywood ten tijde van de Tweede Wereldoorlog - en neemt de zusjes met zich mee!

Hoewel de Magische Machten wel gewend zijn aan extreme omstandigheden, voorzien ze nu niet dat een demonische bende kleine ondernemers afperst. Om in de onderwereld te infiltreren doet Paige zich voor als een jong, opkomend filmsterretje en zorgt ze voor magische momenten voor de camera. In de tussentijd komt Piper in de verleiding om Leo te gaan zoeken - in deze tijd is hij nog een mens - en blijft Phoebe maar worstelen met Cole. Maar een demonische gangster oefent zijn zwarte magie op Paige uit en als de zusjes niet bij de les blijven, zouden ze wel eens hun ongeluk tegemoet kunnen gaan!

* Geschreven door Scott Ciencin.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Luck be a lady
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789054256397
Uitgever: Big Balloon
Een duistere erfenis

Haar verjaardag is een feit, maar toch,
waarlijk toveren kan zij niet.
Schenk haar wat haar toebehoort,
want een krachtenwissel is geschied.

Zoals de Magische Machten weten, is het wel even wennen aan het idee dat je toverkracht hebt en onschuldigen moet redden - dat is ook een van de redenen dat hun grootmoeder de krachten van de zusjes vasthield totdat ze klaar waren om die te ontvangen. Veel heksenclans laten de toverkracht van hun kinderen sluimeren, totdat de ontvanger een bepaalde leeftijd bereikt heeft.

In de clan van Juliana O’Farrell is die leeftijd dertien jaar - precies zo oud als haar dochter Lily nu is. Maar ook op de dag na Lily’s dertiende verjaardag heeft ze haar krachten nog niet ontvangen, en Juliana maakt zich zorgen of een demon de toverkracht van haar dochter heeft gestolen. Dan verschijnen de Magische Machten ten tonele. Lily is echter te zeer aan het puberen om heksenchaperonnes te verwelkomen. Ze piept er liever tussenuit om wat rond te hangen met haar rebellerende vriendin, Drew. Zou Drews wangedrag iets te maken kunnen hebben met Lily’s verdwenen toverkracht? Om dit tienerdrama tot op de bodem uit te zoeken, is de Macht van Drie nodig!

* Geschreven door Laura J. Burns.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Inherit the witch
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789054253105
Uitgever: Big Balloon
Piper versus Piper

Als duisterlingen ware liefde stelen,
en magie een wens vervormt,
zijn er twee, die de kracht van één moeten delen,
terwijl een demon de Macht van Drie bestormt.

Te veel werk en geen tijd om te ontspannen - kortom, Piper staat stijf van de stress. Als een ogenschijnlijk onschuldige wens uitkomt en er opeens twee Pipers zijn, lijkt het probleem opgelost. Twee Pipers kunnen immers tweemaal zoveel werk aan. Dus kan één Piper de hele nacht doorfeesten, terwijl de andere eindelijk eens tot rust komt. Terwijl de ene Piper thuis muffins bakt, geeft de andere een interview. Twee Pipers? Te veel van het goede.

Al snel wordt duidelijk dat twee hoofden - en lichamen - niet altijd beter zijn dan één. Als Leo wordt ontvoerd door duisterlingen die als losgeld eisen dat de Charmed Ones hun krachten opgeven, lijkt dat een van de Pipers niet eens veel te kunnen schelen. En vervolgens raken beide Pipers ernstig verzwakt, zodat ze niet veel kunnen uitrichten. Phoebe en Paige doen hun uiterste best om een omkeringsspreuk te vinden, maar zal de Macht van Drie tekortschieten, nu Leo niet kan helpen en Piper in tweeën gedeeld is?

* Geschreven door Emma Harrison.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: A tale of two Pipers
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789054252511
Uitgever: Big Balloon
De dreigende storm

Aarde en lucht, water en vuur...
Een kind moet ze bij elkaar brengen.
Op deze nacht, op dit uur,
Kan hij aardbevingen en moord tot staan brengen?

Ondanks de slechte weersvoorspellingen in het gebied rond San Francisco, gaat het leven van de Magische Machten zijn gewone gangetje. Totdat de elf jaar oude Tyler, een Vuurstarter, op de vlucht voor de demonen, bij hun voor de deur staat. Hoewel de zusjes Halliwell al eerder met Tyler te maken hebben gehad, ontdekken ze in het Boek der Schaduwen weer nieuwe, onverwachte feiten over deze jongen... en over de krachten die zijn toverkunst kunnen beteugelen.

Eén keer in de honderd jaar staan de planeten in een bepaalde baan, waardoor het weer en alle getijden op aarde veranderen. Dit gaat gepaard met hevige aardbevingen en gevaarlijke stormen. Om de wereld hiervan te bevrijden, moet de Vuurstarter in de Nacht van Aeolus alle vier de Elementairs bij elkaar zien te brengen om een heilig ritueel uit te voeren. Zonder dit ritueel is de wereld ten dode opgeschreven. De demonen zitten echter achter Tyler aan, omdat ze de kracht van de Elementairs willen gebruiken voor hun eigen, duistere doeleinden. De Magische Machten proberen dit uit alle macht te voorkomen, maar de Nacht van Aeolus komt steeds dichterbij...

* Geschreven door Laura J. Burns.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: The brewing storm
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789054258148
Uitgever: Big Balloon


De sterkste overwint

Ontvoerd en weer heelhuids teruggekeerd,
Maar wel met iemand in hun hoofd.
Bevrijd hen van deze plaag,
en vind de demon die hun ziel zo kwelt.

San Francisco is in de ban van ontvoeringen door buitenaardse wezens. Er komen steeds meer meldingen dat er geliefden worden vermist... die ongedeerd terugkomen, zonder zich te herinneren waar ze zijn geweest. De Charmed Ones kunnen niets doen, maar raken er wel bij betrokken, vooral als Phoebe voor haar column een brief krijgt toegezonden van een vrouw die ervan overtuigd is dat haar zus is ‘meegenomen’. Het slachtoffer houdt vol dat ze alleen even de deur uit was, maar sinds ze terug is, heeft ze een bijna demonische voorliefde voor een nieuw fitnessprogramma.

Het fitnessprogramma in kwestie, ontwikkeld door Meg Winship, is regionaal razend populair geworden. Zelfs Piper is onder de indruk als ze er iets over op tv ziet en begint opeens op z’n Winships te joggen. Meg Winship komt naar een bijeenkomst om haar nieuwe discipelen verder te inspireren en te bedanken. Als er echt iets onnatuurlijks aan de hand is, zoals de zusjes vermoeden, is dit fitnessfeest de beste manier om te weten te komen wie - of wat - hierachter zit.

* Geschreven door Jeff Mariotte.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Survival of the fittest
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789054256106
Uitgever: Big Balloon
Melodie der zielen

Een veilig heenkomen zoeken ze bij jou,
Onschuldigen, bang voor een naamloos kwaad.
Het is aan jou hun lach te redden,
Waak over hen, behoed hen voor wat hen schaadt.

In eerste instantie denkt Piper dat het gewoon toeval is dat ze overal kinderen ziet; aangezien zij en Leo het voorzichtig over het nemen van een baby hebben, denkt ze dat ze haar nu meer opvallen. Maar dan staan de kinderen voor de deur van de Magische Machten en komen ze onuitgenodigd binnen. Waar Piper ze ook heen brengt, even later staan ze weer op de stoep. En ze lijken wel een orkest te vormen. Geen van hen luistert naar Piper, doet wat ze zegt, of gunt haar een ogenblik rust. Piper begint zich af te vragen of zij en Leo wel aan kinderen moeten beginnen.

Terwijl Piper mijmert over luieruitslag, komt het Phoebe ter ore dat er in San Francisco iets vreemds aan de hand is. In de stad verdwijnen musici die zich kandidaat hadden gesteld om een jeugdorkest te gaan leiden. Dus hoe is het mogelijk dat de nieuwe liefde van Paige, die ook orkestleider wil worden, het zo lang uithoudt? En wat hebben de muzikale kinderen in de Villa hiermee te maken? De Magische Machten ruiken onraad, maar kunnen ze alle onschuldigen in veiligheid brengen voor de laatste noot weerklinkt?

* Geschreven door Debbie Viguié.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Pied Piper
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789054258384
Uitgever: Big Balloon
De mythe van Mystic Knoll

Met vloek beladen, maar onschuldig geboren,
Tot duisternis moest haar leven behoren.
Verzamel de troepen, desnoods onder dwang.
Red dit meisje van de ondergang!

Paige vindt dat het tijd wordt om er even een paar daagjes tussenuit te gaan. Zij wil haar heksenachtergrond graag verkennen in Salem, maar Phoebe en Piper hebben liever een ontspannende strandvakantie. Gelukkig kunnen ze dat ook combineren. Ze kunnen een paar dagen in Salem doorbrengen en de rest van de vakantie aan de schitterende kust van Massachusetts.

Onderweg vinden ze een pension dat gerund wordt door een knorrige oude vrouw en haar zonderlinge en verlegen kleindochter. Het zijn geen doorsnee pensionhouders en al gauw komen Piper, Phoebe en Paige erachter dat niets in het stadje doorsnee is. Maar wel... tja... geheimzinnig. Dat wordt dus een werkvakantie voor de Magische Machten!

* Geschreven door Diana G. Gallagher.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Mystic Knoll
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789047800132
Uitgever: Big Balloon
Elfenkinderen

Slaap, kindje, slaap, bij de elfen thuis,
Zij veinsden goede zorgen, maar waren niet pluis.
Wie kan je redden? Ze komen aanstonds,
Slaap, kindje, slaap, blijf nu bij ons.

Paige werkt als uitzendkracht op het kinderdagverblijf waar Piper’s zoon Wyatt het prima naar zijn zin lijkt te hebben. Of toch niet? Het valt Piper op dat Wyatt vreemd doet. Phoebe denkt dat de baby groeistuipjes heeft, maar Piper is daar niet van overtuigd. Enkele andere baby’s op het kinderdagverblijf vertonen hetzelfde gedrag.

Als een kleuter aan Paige vraagt: “Hebben ze ze meegenomen omdat ze de verkeerde baby’s zijn?” ontdekken de zusjes dat er in heel San Francisco kinderen omgewisseld worden. Meteen komen de Magische Machten in actie, want Wyatt is niet alleen het meest magische wezen ter wereld, maar hij is ook nog eens een Halliwell… en daar moet iedereen van afblijven!

* Geschreven door Micol Ostow.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Changeling places
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789047800316
Uitgever: Big Balloon
De vloek van de koningin

Verborgen heeft het Kwaad zijn gezicht,
Problemen rijzen, een ring doet haar stralen.
Een knappe prins, een liefdesgeschiedenis,
Toon de geheimen, we mogen niet falen.

Paige komt eindelijk haar prins op het witte paard tegen. Colin heeft het allemaal: hij is grappig, slim, lief en waanzinnig knap. Hij heeft nog niet eens haar telefoonnummer en Paige is al helemaal smoor op hem. En hij is niet kwaadaardig, wat ook absoluut een pluspunt is. Zou hij de ware Jacob zijn? Na slechts een paar afspraakjes vraagt Colin Paige al ten huwelijk. Het laatste wat ze dan verwacht te horen is dat Colin een echte prins is - van een magisch koninkrijk nog wel - maar vooral dat hij al verloofd is!

Wat houdt onze prins nog meer verborgen? Bijvoorbeeld dat er duistere krachten samenspannen om zijn koninkrijk, Tarsina, over te nemen, waardoor het aardse evenwicht tussen goed en kwaad verstoord wordt. Colin kan zijn rijk alleen redden door met een magisch wezen te trouwen vóór zijn vijfentwintigste verjaardag. En zijn verjaardag is toevallig volgende week. Paige komt, Corinne - Colins ware liefde - gaat. Als Leo dit alles bevestigd krijgt van de Wijzen, schakelen de Magische Machten over in de hoogste versnelling. Ze gaan naar Tarsina, maar wordt het een koninklijke bruiloft of een koninklijke tragedie?

* Geschreven door Emma Harrison.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: The queen's curse
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789047800439
Uitgever: Big Balloon


Het duivelse portret

Een gezicht onthuld, razernij bevrijd,
Oude woede tegen de wereld gericht.
Drie zusjes komen samen voor de strijd,
Of het aardse raakt voorgoed ontwricht...

De Bay Mirror verslaat de grootse heropening van het Huis met de Schilderingen, een monument in San Francisco uit de jaren twintig, en Phoebe nodigt haar zusjes uit om mee te gaan. Piper heeft haar handen vol met P3, maar Paige gaat graag mee om de ooit beroemde kunstenaarskolonie vol kunst, passie en schandalen te bezichtigen. Opmerkelijk is het verhaal van de architect van het gebouw, William Lancaster, die gedurende de bouw verliefd werd op een kunstenares - een jonge gescheiden vrouw, Isabella Marshall. Hun relatie was op zijn zachtst gezegd roerig en eindigde in een tragedie... en in de verdwijning van William.

Door alle ophef over de heropening van het Huis met de Schilderingen is de liefdesaffaire tussen William en Isabella legendarisch geworden. Met de toestemming van Isabella's dochter Lucile heeft Phoebe de liefdesbrieven van het paar in haar column gepubliceerd. Ze voegt zich bij Lucile, nu een bejaarde dame, tijdens het hoogtepunt van de gala-avond: de onthulling van een lang geleden overgeschilderde muurschildering. Lucile is zichtbaar ontdaan als de muurschildering onthuld wordt; ze lijkt zelfs doodsbang. Voordat ze flauwvalt van angst, fluistert ze: "Het kwaad is bevrijd..."

* Geschreven door Cameron Dokey.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Picture perfect
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789047800552
Uitgever: Big Balloon
Een leger van demonen

Het kwaad herrijst door krachten zo oud,
Hij opent zijn ogen, duister en koud.
Zoek het antwoord, ban de vloek,
Anders is het einde zoek...

Paige heeft een nieuw baantje - dat helemaal geknipt voor haar is. Ze werkt in een museum en geeft rondleidingen bij een reizende Griekse expositie. Het is wel tijdelijk werk, maar het is beter dan niets, en bovendien ziet ze Chase dan regelmatig, een knappe jongen die ongeveer tegelijk met haar in het museum is begonnen. Een groot, eivormig stenen kunstvoorwerp, dat een drakenei moet voorstellen, bezorgt haar echter de kriebels. Als Paige aan Piper en Phoebe vraagt om te komen kijken, beamen zij dat dat vreemde ei inderdaad iets kwaadaardigs uitstraalt.

Als Paige en Chase na een lange dag werken naast het kunstvoorwerp staan, begint Chase, die maar een paar woordjes Grieks kent, opeens vloeiend in die taal te spreken. Zijn monoloog opent het ei en bevrijdt een demon die meteen de gedaante van Chase aanneemt. Als Paige die probeert te doden, deelt hij zich in tweeën en vormt twee dubbelgangers van Chase. De echte Chase is niet bij machte om uit te leggen wat er gebeurd is. En met al die loslopende demonen zijn de Magische Machten op de Macht van Drie aangewezen, willen ze erachter komen hoe deze demonen zich verdubbelen... en waarom.

* Geschreven door Greg Elliot.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Demon doppelgangers
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789047800613
Uitgever: Big Balloon
Heksen in de storm

Een vrouw in nood, een storm verlengd,
Een spreuk die een catastrofe brengt.
Kom bijeen, help elkaar,
Red tezamen een vriendin in gevaar!

Ondanks het feit dat het orkaanseizoen begonnen is, besluiten Phoebe, Piper en Paige naar Florida af te reizen. Na een paar dagen in Orlando doorgebracht te hebben vanwege een seminar van Phoebe, rijden de Magische Machten noordwaarts om een bezoek te brengen aan Sharon Grant, Paige's beste vriendin uit haar studietijd. Ze komen daar aan op het moment dat een orkaan in Zuid-Florida van koers verandert en recht op hen afstevent.

De drie zusjes komen er al snel achter dat de gevaarlijke storm niet hun enige zorg is - Sharon heeft zich verdiept in volksmagie, samen met een eigenzinnige buurvrouw die een ongezonde obsessie heeft voor de folklore van Florida. De Magische Machten, die zich ervan bewust zijn dat een zware storm een mysterieuze en rampzalige invloed kan hebben op magie, moeten zich op het ergste voorbereiden. Ze moeten hun gastvrouw en vriendin ervan zien te overtuigen om geen bezweringen meer uit te voeren, voordat ze gevangen raken in het oog van een ware chaos.

* Geschreven door Diana G. Gallagher.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Hurricane hex
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047800729
Uitgever: Big Balloon
Een demonische grappenmaker

Drie zusters die een schaduw najagen,
Een mysterie oplossen, een demon belagen.
En om een ziel te redden, moeten deze vrouwen,
Leren wanneer te twijfelen of juist vertrouwen.

Het valt vandaag de dag niet mee om goede hulp te krijgen - als je een Charmed One bent, tenminste. Piper heeft een bizarre ruzie met een schoonmaker, Phoebe krijgt vreemd advies van een computertechnicus en Paige ontmoet een gids die haar het bos in stuurt. En dat allemaal op één dag. De zussen komen tot de conclusie dat er magie in het spel is.

Ze zijn er al snel achter dat de mythologische en literaire dwingende hand Puck zich heeft voorgenomen om hen met een bezoek te vereren. Op het moment dat ze zich realiseren wie er verantwoordelijk is voor al die chaos, verschijnt Puck - die behalve een onruststoker ook reuze nieuwsgierig is - en verkondigt dat hij een plan heeft bedacht om de Macht van Drie in actie te zien: het circus is in de stad en er is een onschuldige die hulp nodig heeft.

Bij het circus moeten ze degene die in gevaar is zien te vinden, terwijl een diabolische, van gedaante wisselende Puck hen bij elk probleem in het ongewisse laat. Zullen de Charmed Ones Puck te slim af zijn en het kwaad overwinnen in de weinige tijd die hen rest?

* Geschreven door Paul Ruditis.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: As Puck would have it
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047800767
Uitgever: Big Balloon
Betoverende woorden

Zijn woorden zijn magisch, zijn tactiek is piekfijn,
Hij is perfect - te mooi om waar te zijn.
Ontdek zijn geheim, ontdek de bron,
Anders komt een Onschuldige om.

Phoebe kan haar geluk niet op - eindelijk heeft ze dan de perfecte man ontmoet. Alles lijkt Daniël mee te zitten en Phoebe is dan ook tot over haar oren verliefd. Maar wanneer Paige wil uitvinden wat er nou toch zo vreemd is aan hem, ontdekt zij een demon in Daniëls huiskamer. Phoebe wil wel toegeven dat Daniël bijna te perfect lijkt om waar te zijn, maar ze kan niet geloven dat hij met een demon samenzweert.

Phoebe is niet de enige die problemen heeft in de liefde. Leo is de laatste tijd zo druk bezig met zijn taken als lichtgids, dat het erop lijkt alsof hij zijn vrouw en zoontje is vergeten. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Paige ook een probleem. Zij twijfelt eraan of haar krachten nog wel goed werken. Het leven als Magische Macht is nooit eenvoudig geweest, maar het lijkt nu wel alsof alles tegelijk verkeerd gaat. Kunnen de zusjes dit oplossen voordat het uit de hand loopt?

* Geschreven door Constance M. Burge.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Sweet talkin' demon
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047800934
Uitgever: Big Balloon


Licht van de wereld

Van zee tot zee, van kust tot kust,
Ik verlang haar weer bij mij terug.
Ik mis haar gezicht, ik mis haar lach,
En ik zou willen dat ik nu bij haar was.

De Magische Machten zijn dolgelukkig, want een oude vriendin van hen gaat trouwen. Ze heeft de zusjes gevraagd bruidsmeisjes te zijn. Ze voelen zich vereerd om haar te helpen bij alle voorbereidingen en zien de minivakantie naar de kust ook wel zitten.

De ceremonie zal plaatsvinden in de prachtige, oude vuurtoren van Serenity Cove. Er gaan geruchten dat het er spookt. De wraakzuchtige geest van een voormalige vuurtorenwachter is namelijk ooit zijn grote liefde verloren op zee, en dat precies honderd jaar geleden op de dag dat Lyssa gaat trouwen!

De zusjes Halliwell negeren de geruchten. Tot ze het rare gedrag van Lyssa's verloofde opmerken. Het lijkt wel alsof hij geobsedeerd is door een erfstuk van Lyssa's familie: een vreemde, grote diamant met de naam Licht van de Wereld. Kunnen de Magische Machten zijn ware identiteit en bedoelingen achterhalen voordat hun vriendin "ja" zegt tegen de verkeerde?

* Geschreven door Scott Ciencin.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Light of the world
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047801030
Uitgever: Big Balloon
Huis vol herinneringen

Deze muren hebben ogen,
De heksen evenzeer.
Deze muren vallen aan,
't Kwaad roert zich eens te meer.

Huize Halliwell, het voorouderlijk huis van de Magische Machten en een van San Francisco's monumentale huizen, is altijd een baken van zekerheid geweest voor alle heksen uit de familie Halliwell. Het grote, oude huis heeft vele generaties vrouwen onderdak geboden en de muren ademen letterlijk hun magische geschiedenis uit.

Dus als de Villa zich tegen zijn bewoners lijkt te keren, beginnen de zusjes Halliwell zich vanzelfsprekend zorgen te maken. Het begint eenvoudig: er is geen warm water meer. Geen probleem: Leo heeft twee rechterhanden. Maar dit is geen eenvoudig waterleidingprobleem. Al gauw lijkt de Villa steeds boosaardiger grapjes uit te halen met de meisjes, Leo en Wyatt.

Gelukkig heeft het Boek der Schaduwen op zolder een veilige zone geschapen. Maar daar kunnen de Magische Machten niet voorgoed blijven zitten... Zullen ze erachter komen wat hun veilige haven in een wespennest heeft veranderd, vóór het te laat is - voor de Villa, en voor henzelf?

* Geschreven door Micol Ostow.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: House of shards
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047801115
Uitgever: Big Balloon
Phoebe wie?

De strijd is gestreden, een zus verdwenen in de nacht,
De vijand ontfermt zich nu over de Magische Macht.
Twee zussen moeten tot haar door kunnen dringen,
Om haar naar huis te brengen en te overwinnen.

Phoebe is uitgeput. Ze heeft een veeleisende baan, moet constant vechten tegen demonen en ook haar zusjes helpen. Zo heeft ze geen tijd meer over voor zichzelf. Als ze weer bijkomt na een gevecht zonder te weten wie of waar ze is, krijgt Phoebe eindelijk haar lang verdiende rust. Of toch niet?

Een vreemde die zich voorstelt als Aura vindt haar en ontfermt zich over haar. Phoebe heeft even het gevoel dat er iets aan de hand is met Aura en haar vriendinnen, maar ze negeert haar intuïtie. In plaats daarvan probeert ze zich op haar gemak te voelen in haar nieuwe, rustige leventje.

Ondertussen vrezen Piper en Paige het ergste. Ze pendelen om hun zus te vinden, maar krijgen geen resultaat. Aura en haar vriendinnen hebben Phoebe niet alleen onvindbaar gemaakt, maar ze laten haar ook opnieuw kennis maken met de magie. Ze nemen haar mee op hun missies om beschermende amuletten te stelen van goede heksen. Daarna volgt een nog grotere uitdaging: ze willen Phoebe ervan overtuigen dat Piper en Paige kwaadaardig zijn en uitgeschakeld moeten worden. Zal het Piper en Paige lukken om Phoebe te vinden en haar te helpen herinneren wie zij is voor het te laat is om de Macht van Drie te redden?

* Geschreven door Emma Harrison.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Phoebe who?
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047801191
Uitgever: Big Balloon
Verre geesten

Haar telegram zong ze voor een Hollywood-ster,
Nu trakteert hij zijn publiek op een show van ver.
Vriend en vijand, help ons onversaagd,
zodat ongenood bezoek uit huis wordt verjaagd.

De Magische Machten gaan naar Hollywood voor een feest van Kevin Peterson, een oude vlam van Paige. Kevin geeft het feest in zijn nieuwe villa, die hij goedkoop kon kopen, omdat het er zou spoken! Met het feest barst ook het gespook meteen los en iedereen denkt dat Kevin daarachter zit. Hij vertrouwt Paige echter toe dat hij er niets mee te maken heeft.

De geestverschijning blijkt van Robert Maxwell te zijn, een gevierd acteur die in 1926 onder raadselachtige omstandigheden verdween - vlak nadat hij een gezongen telegram had ontvangen. Maxwell is een vriendelijke geest die dol is op publiek.

Maar als er mensen verdwijnen en het huis plotseling hermetisch afgesloten blijkt te zijn, beseffen de Magische Machten dat er ook iets boosaardigs aanwezig moet zijn. Alleen met de deskundige hulp van hun spookbondgenoot maken zij en de andere feestvierders nog een kans.

* Geschreven door Scott Ciencin.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: High spirits
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047801313
Uitgever: Big Balloon
Hulp uit de toekomst

Er is geen spoor te ontdekken van de Macht van Drie,
ze zijn verdwenen dankzij krachtige magie.
Volwassen zoons, ik kan dit niet alleen,
Kom naar het heden, help mij hier doorheen!

Na een moeilijke beslissing is Leo weer een gewone sterveling geworden. Terwijl hij samen met Wyatt en Chris avondeten gaat halen bij de Chinees, worden de Magische Machten ontvoerd en naar de Onderwereld gebracht. Daar houdt de demonische dr. Gnivik hen gevangen, om allerlei experimenten met hen uit te voeren.

Als Leo thuis komt in een leeg huis dat er nog rommeliger uitziet dan toen hij vertrok, probeert hij uit te vinden wat er gebeurd is. Dat blijkt lastiger dan hij denkt. Nu hij afstand gedaan heeft van zijn vleugels, reageren de Wijzen niet meer op zijn vragen. Zelf heeft hij geen magische krachten meer en hij is de wanhoop dan ook nabij.

Met een spreuk uit het Boek der Schaduwen en een beetje eenhoornmagie roept hij zijn volwassen zoons Wyatt en Chris uit de toekomst naar het heden. Samen gaan de Halliwell-mannen op zoek naar de Magische Machten. Terwijl dr. Gnivik steeds verder gaat in zijn experimenten en de zusjes hulpeloos moeten toekijken, is het aan Leo en zijn zoons om hen te redden.

* Geschreven door Paul Ruditis.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Leo rising
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047801412
Uitgever: Big Balloon

Charmed ClassicsDe betovering begint

In dit uur, in deze nacht,
Wend ik mij tot de Oude Macht.
Geef de macht aan ons drie zusters,
Wij willen de macht! Geef ons de macht!

Prue, Piper en Phoebe Halliwell geloofden niet dat het oplezen van een magische spreuk echt zou werken. Maar dat deed het wel. En nu kan Prue voorwerpen laten bewegen door middel van haar geest, Piper kan de tijd stilzetten en Phoebe kan de toekomst zien. Zij zijn de Magische Machten... de machtigste heksen ooit.

Magisch zijn brengt echter gevolgen met zich mee. Een zwarte magiër is uit op hun krachten. En hij zal er alles aan doen om ze te krijgen. Zelfs als dat betekent dat hij hen moet vermoorden!

* Geschreven door Eliza Willard.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: The power of three
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789054259527
Uitgever: Big Balloon
Kus der duisternis

In de schaduw van de toren,
kunnen wij geliefden samen zijn.
Je geeft mij leven en mijn macht is herboren.
Ik smeed jouw ziel aan die van mij!

Op oudejaarsavond gebeurt er iets met Prue Halliwell waardoor ze zich anders gaat gedragen. Nadat een vreemde haar de meest hartstochtelijke kus van haar leven heeft gegeven, voelt Prue plotseling het verlangen om iedere man te kussen die ze tegenkomt.

Piper en Phoebe vinden de nieuwe Prue eerst wel leuk. Maar als Prue na iedere kus zwakker wordt, weten de Magische Machten dat er Kwaad in het spel is. Nu moeten Piper en Phoebe hun zus redden, maar zal dit lukken met slechts de Macht van Twee?

* Geschreven door Brandon Alexander.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Kiss of darkness
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789054258094
Uitgever: Big Balloon
De rode vloek

Met duistere verlangens en kwade plannen,
Wordt een gevaarlijk mengsel gebrouwen.
Woede en angst zullen samenspannen,
Kun je je vrienden wel vertrouwen?

Prue, Piper en Phoebe weten niet dat er een groep zwarte magiërs achter hen aanzit. Ze hebben geen idee dat een van deze zwarte magiërs al hun leven is binnengedrongen en zich voordoet als een vriend. Ze weten ook niet welke missie deze groep heeft… namelijk om de krachten van de zusjes te stelen, zelfs als dat betekent dat zij hen moeten vermoorden!

Nu moeten de Magische Machten uitvinden wie van hun vrienden in werkelijkheid hun vijand is. Wat je niet weet kan soms dodelijk zijn…

* Geschreven door Cameron Dokey and F. Goldsborough.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: The crimson spell
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789047800033
Uitgever: Big Balloon
Stemmen uit het verleden

Een scherf van de spiegel toont een gebroken gelaat,
Een zakhorloge met een gebarsten wijzerplaat,
Een bundeltje kruiden dat brandt voor veiligheid,
Dit alles stuurt mij naar een andere plaats en tijd.

Het zit Phoebe Halliwell allemaal niet mee: een demon heeft haar meegesleurd naar enkele eeuwen in het verleden. Ze kan haar zussen op geen enkele manier laten weten dat ze nog leeft. Ze heeft ook geen idee hoe ze weer terug moet keren naar haar eigen tijd. Daar komt bij dat de demon haar ook nog eens probeert te vermoorden.

In de huidige tijd zijn Prue en Piper volledig geschokt over het verlies van hun zusje. Maar dat is niet hun enige probleem. Er is ook iets met hen aan de hand. Het lijkt wel alsof zij op een of andere manier… kwaadaardig worden. Maar hoe kan dat? En hoe kunnen ze dit tegengaan zonder de Macht van Drie?

* Geschreven door Rosalind Noonan.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Whispers from the past
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789047800224
Uitgever: Big Balloon
Voodoorituelen

Als haar ziel is gebonden door duister kwaad,
Roep haar dan terug, luister naar goede raad,
Zuiverend zout zal wonderen verrichten,
Het zal het duister verbannen en haar ziel verlichten.

De zusjes Halliwell zijn op vakantie. Het is tijd om te feesten in New Orleans. Maar op de eerste avond die Prue, Piper en Phoebe in the Big Easy overnachten, heeft Phoebe een droom waarin zij angstaanjagende beelden ziet van vreemde, gewelddadige rituelen in het licht van de maan.

Niet veel later verdwijnt een jonge vrouw die Prue net heeft leren kennen - precies op de avond van de volle maan! Als de Magische Machten haar proberen te vinden, komen ze terecht in de duistere wereld van de voodoo en haar rituelen... Zo'n krachtige magie hebben de zusjes nog niet eerder meegemaakt.

* Geschreven door Wendy Corsi Staub.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Voodoo moon
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789047800644
Uitgever: Big Balloon
Een wraakzuchtig verleden

Woede, jaloezie en een duister verlangen,
Houden haar als in een kooi gevangen.
Na schuldgevoelens en bittere tranen,
Kan ik nu eindelijk mijn wraak beramen.

Phoebe vindt een cursus volgen aan de universiteit een intellectuele uitdaging. Zeker als ze Brett Weir ontmoet, een heel knappe medestudent. Alleen jammer dat hij een zeer jaloerse ex-vriendin heeft, Wendy.

Als Brett en Phoebe moeten samenwerken aan een opdracht, krijgt Phoebe plotseling briefjes met bedreigingen. Het is logisch om Wendy hiervan te verdenken, maar toch heeft Phoebe het gevoel dat ze van iemand anders komen. Van iemand met magische krachten...

* Geschreven door C.M. Burge & Cameron Dokey.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Haunted by desire
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789047801177
Uitgever: Big Balloon

Charmed Specials

De Halliwell heksen

Het belangrijkste in het leven van de Magische Machten is niet de magie, en ook niet hun baan of hun kleding. Het is hun familie. De zusjes Piper, Phoebe en Paige Halliwell zijn heksen uit de Warren-lijn. Zij zijn de jongste generatie in een lange familie lijn van vrouwen met onvoorstelbare bovennatuurlijke krachten.

Al meer dan twee eeuwen lang beoefenen de heksen van dit Warren-geslacht onbevreesd hun magie uit. Vanaf Melinda Warren in de zeventiende eeuw tot de Magische Machten in de eenentwintigste eeuw; de macht van deze heksen is onbegrensd.

De Halliwell heksen is een bundel van niet eerder vertelde verhalen over de zusjes Halliwell - als vrouwen, als heksen, en - nog veel belangrijker - als leden van een familie met onmeetbare magische krachten en gaven.

De Halliwell heksen bevat de volgende verhalen:

 1. Een oude bekende - Old friends - Laura J. Burns
 2. De vuurproef - The crucible - Micol Ostow
 3. Patty's belangrijke beslissing - Patty's awakening - Greg Elliot
 4. Aan de vooravond van de bruiloft - Something old, something new - Paul Ruditis
 5. Met voorbedachten rade - Preconceived - Erica Pass
 6. Heksenval - Witch trap - Cameron Dokey
 7. Een oud familierecept - Old family recipe - Diana G. Gallagher
 8. Familiegeschiedenis - Family history - Laura J. Burns

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: The Warren witches
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789047800262
Uitgever: Big Balloon
Het Boek van Drie

Toen Phoebe Halliwell terugkeerde naar San Francisco om weer thuis bij haar oudere zussen Prue en Piper te gaan wonen, had ze geen idee hoe zeer haar leven zou veranderen. Al hun levens, zelfs. Want toen Phoebe op zolder het Boek der Schaduwen vond, ontdekte ze dat zij en haar zussen de Magische Krachten zijn - de machtigste heksen die de wereld ooit gekend heeft.

In de strijd tegen demonen, zwarte magiërs en ontelbare kwaadaardige geesten, kwam Prue om het leven. Maar al snel ontmoetten Piper en Phoebe de jonge Paige Matthews, half heks en half lichtgids, en nog belangrijker, hun halfzusje. En zo kon de Macht van Drie weer worden hersteld.

Neem nu een kijkje achter de schermen van deze spannende, magische serie met het Boek van Drie, het eerste officiële boek over Charmed:

 • Exclusieve interviews met de cast en crew
 • Een speciale introductie van Aaron Spelling
 • Het voorwoord van producent Brad Kern
 • Episode Guides van de eerste vijf seizoenen
 • Profielen van de Charmed-personages
 • Memorabele uitspraken
 • Kleurenfoto's van de hoofdrolspeelsters
 • en nog veel meer!
* Geschreven door Diana G. Gallagher, Constance M. Burge en Paul Ruditis.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: The Book of Three
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789047800804
Uitgever: Big Balloon
Magische traditie

Drie seizoenen, drie zussen, drie verhalen...

Samhain: 31/10, ook wel Halloween, is traditioneel een tijd van reflectie en een tijd om de overledenen te eren. Maar Phoebes plannen om te communiceren met haar voorouders lopen niet helemaal zoals gepland. Al snel bevindt ze zich midden in een poging twee magische geliefden te herenigen.

Yule: 22/12, ook wel de Winterzonnewende. Dit is de langste nacht van het jaar. Als Paige besluit naar een feest te gaan in een nieuwe club dat de hele nacht zal duren, bevindt ze zich plotseling midden in een kwaadaardig complot om de nacht eeuwig te laten duren.

Imbolc: 2/2, is een tijd waarin de eerste hoop op een nieuwe lente wordt gekoesterd. Maar Piper kan zich niet goed op de toekomst richten en ook niet op het krijgen van een kindje met Leo. Haar zusje - half heks, half lichtgids - lijkt ineens de controle over haar krachten kwijt te zijn. Zou een hybride baby voor ellende geboren zijn?

* Samhain en Imbolc zijn geschreven door Laura J. Burns en Yule door Emma Harrison.

Schrijver: Charmed Serie
Oorspronkelijke titel: Seasons of the witch
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789047800736
Uitgever: Big Balloon