Boekenplank:
Kies
 • Home
 • S
 • Tom Clancy's Net Force Serie

Boeken van Tom Clancy's Net Force Serie

Het idee voor Net Force kwam van Tom Clancy en Steve Pieczenik, en werd door Steve Perry tot de boekenreeks Net Force verwerkt.

De serie Net Force Explorers is de jeugdversie van Net Force en is door meerdere auteurs geschreven.


Net Force

 1. Net Force - Net Force
 2. Dubbelspel - Hidden agendas
 3. Kookpunt - Night moves
 4. Noodweer - Breaking point
 5. Tijdbom - Point of impact
 6. Vrijstaat - Cybernation

Net Force Explorers

 1. Virtuele vandalen - Virtual vandals
 2. Het dodelijkste spel - The deadliest game
 3. Wraak! - One is the loneliest number
 4. Spookpiloot - The ultimate escape
 5. De grote race - The great race
 6. Eindsprint - End game
 7. Cyberspion - Cyberspy
 8. Heldendaad - Shadow of honor
 9. Verdacht - Private lives
 10. Safe house - Safe house
 11. Jacht op de prooi - Game prey
 12. Tijdzone - Dual identity
 13. Dodelijk bewijs - Deathworld
 14. Hoogspanning - High wire
 15. Game over - Cold case

Net Force

Het is 2010. Het Internet is uitgegroeid tot het centrale zenuwstelsel van de wereld en is het slagveld van internationale terroristen geworden. Een nieuwe organisatie is opgericht om hen te bestrijden: Net Force. Binnen Net Force is de Internetdivisie actief in de virtuele wereld, terwijl de Net Force Strike Teams altijd paraat staan om de strijd tegen de misdaad voort te zetten in de echte wereld.

Net Force Explorers

Net Force is een wereldwijde organisatie die in de nabije toekomst het Web beheerst en controleert. Als er iets mis dreigt te gaan, worden de Net Force Explorers ingezet: een groepje whizzkids dat alles weet van de virtuele wereld.

gedetailleerd overzicht

Net ForceNet Force

In Washington komt Steve Day, hoofd van de pas opgerichte Net Force, bij een bloederige aanslag om het leven. Het zou een vergeldingsactie van de maffia kunnen zijn, want in zijn vorige functie heeft Day de georganiseerde misdaad een zware slag weten toe te brengen.

Wellicht heeft de hoogste baas van de maffiafamilies, Ray Genaloni, de opdracht tot deze liquidatie gegeven. Of is deze moord slechts een afleidingsmanoeuvre? Steeds sterker wordt het vermoeden dat het gevaar wel eens uit een heel andere hoek zou kunnen komen. Uit de virtuele wereld...

Voor Days opvolger, Alexander Michaels, telt nu elke minuut. Hij ziet zich geplaatst tegenover een onbekende tegenstander, die erop uit is om via het net chaos op wereldschaal te creëren. Een geduchte opponent, die zo briljant opereert dat hij zelfs alle experts van Net Force te slim af lijkt te zijn...

NetForce - 1999
Regisseur: Robert Lieberman
Cast: Scott Bakula, Joanna Going, Xander Berkeley, e.a.
Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Net Force
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022984390
Uitgever: Bruna
Dubbelspel

Bij een bomaanslag wordt een overheidsgebouw in Louisiana volledig vernietigd. De explosie wordt veroorzaakt door RQX-71, een chemisch product dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van kruisraketten en waarvan de samenstelling militair topgeheim is. Maar deze bom is gemaakt door een 16-jarige jongen, die de formule gewoon van het Internet heeft gehaald.

Kort daarna verschijnt er een overzicht van alle Amerikaanse spionnen in Europa en Azië op het Net. En een lijst van alle kaarthouders van American Express, compleet met namen en nummers.

Het is duidelijk dat iemand bezig is vertrouwelijke en geheime informatie via het Internet te verspreiden om gevaarlijke en chaotische situaties te creëren. Maar dan blijkt dat deze incidenten slechts kleine voorbodes zijn van een operatie die heel wat ingrijpender gevolgen zal hebben...

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Hidden agendas
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022984628
Uitgever: Bruna
Kookpunt

Vlak bij de grens tussen India en Pakistan pleegt een groep huurlingen een overval op de goederentrein van Multan naar Lahore. De buit bestaat uit elektronisch zeer gevoelig materiaal dat gebruikt wordt in Pakistans nucleaire programma. Hoe konden de overvallers van het bestaan van de supergeheime lading afweten?

Voor de Pakistani bestaat er geen twijfel: hier zit aartsvijand India achter. En het duurt dan ook niet lang of de toch al gespannen verhouding tussen beide buurlanden bereikt het kookpunt. Een situatie die wel eens tot een nieuwe wereldoorlog zou kunnen leiden.

De agenten van Net Force zien zich nu geplaatst voor de nagenoeg onmogelijke opdracht om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor het kraken van Pakistans militaire beveiligingscodes. Iets wat altijd onmogelijk leek...

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Night moves
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022984703
Uitgever: Bruna
Noodweer

In een klein dorpje aan de Chinese kust slaat van het ene op het andere moment de waanzin onder de inwoners toe. Vredelievende burgers gaan elkaar te lijf; politieagenten schieten elkaar neer. Tegen de avond is de helft van de bevolking dood.

De regering laat onmiddellijk tests uitvoeren op het water en het voedsel, maar kan geen verklaring vinden voor deze plotselinge uitbarsting van massahysterie. En ook de rest van de wereld staat voor een raadsel.

Dan komt Net Force-commandant Alex Michaels ter ore dat er documenten uitgelekt zijn die geheime informatie bevatten over een samenwerkingsproject tussen de luchtmacht en de marine. Het project onderzoekt de mogelijkheden om elektronische stralingen te gebruiken voor defensieve doeleinden. Hoogwaardige technologie die in de verkeerde handen heel wat schade aan zou kunnen richten.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Breaking point
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022984949
Uitgever: Bruna
Tijdbom

Het is de drug waar iedere man van droomt, en voor maar een paar duizend dollar is hij via internet te koop. Deze krachtige mix van geestverruimende smartdrugs, angel dust en steroïden, geeft iedere vijftigjarige weer de dierlijke agressie en ongetemde seksuele drift van een twintigjarige.

Maar dan vallen de eerste slachtoffers…

Om de dealer van deze mysterieuze en levensgevaarlijke drug op te sporen, wordt het team van Net Force ingeschakeld. Het wordt pas echt gevaarlijk als ook machtige figuren azen op de drug, en duistere plannen blijken te hebben…

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Point of impact
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022985335
Uitgever: Bruna


Vrijstaat

In Scranton kunnen mensen die 's ochtends via hun server proberen te bellen hun telefoon niet gebruiken. In Austin mislukken alle pogingen om e-mails binnen te halen. In heel Zuid-Californië blijkt het onmogelijk om internetbedrijven te bereiken.

Over de hele wereld zijn er problemen met internet. Er is geen webgebruiker die er geen hinder van ondervindt. De chaos blijkt het werk van CyberNation: een organisatie die een nieuwe, volledig elektronische natie wil oprichten.

Velen vinden het idee van een virtueel land aantrekkelijk, maar van officiële zijde werkt men niet erg mee aan de oprichting. Vandaar dat de kopstukken van CyberNation de zaak in een stroomversnelling brengen, waarbij ze niet schuwen om zowel virtueel als fysiek geweld te gebruiken.

Om verdere escalatie tegen te gaan bindt het Net Force-team van Alex Michaels de strijd met hen aan. De terroristen, die aan populariteit winnen onder de bevolking, worden op verschillende fronten aangevallen. Maar zal het Net Force lukken om CyberNation te stoppen..?

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Cybernation
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022985861
Uitgever: Bruna

Net Force ExplorersVirtuele vandalen

Matt Hunter, een enthousiaste Netforce Explorer, woont samen met zijn vrienden een honkbalwedstrijd bij. Sommigen zijn daadwerkelijk aanwezig in het bomvolle stadion, anderen nemen een virtuele zitplaats in beslag.

Het stadion is uitgerust met een sensationele virtual realitysimulator die het mogelijk maakt dat legendarische honkbalhelden van weleer deelnemen aan de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd staan er plotseling vier virtuele toeschouwers op en trekken machinepistolen tevoorschijn. Ze openen het vuur waarbij ook een van Matts vrienden door een holografische kogel wordt getroffen.

Matt krijgt van Netforce opdracht tot op de bodem uit te zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en wie die vier mysterieuze figuren zijn.

* Geschreven door Diane Duane.

* Noot BBS: In Nederland is Virtuele vandalen als deel 2 van de serie uitgebracht, maar het is in feite het eerste deel van de serie.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Virtual vandals
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044927511
Uitgever: Bruna
Het dodelijkste spel

Miljoenen mensen over de hele wereld nemen deel aan het real worldspel Sarxos. Steeds wanneer men dit wil - door simpelweg plaats te nemen in de aan hun pc verbonden implantatiestoel - kunnen de deelnemers op elk gewenst moment toetreden tot het virtuele domein Sarxos, waar men kan eten, drinken, slapen en vooral vechten, maar niet kan blijven...

Door deel te nemen aan Sarxos vergeet men de echte wereld en duikt men onder in een fascinerende wereld vol fantasy, magie, avontuur en macht. De regels van het spel zijn duidelijk en onverbiddelijk. Totdat er vreemde dingen gebeuren...

Actieve spelers worden niet alleen op onverklaarbare wijze uit het spel 'gewipt', maar er wordt met de regels gesjoemeld. Realiteit en fantasy lopen opeens zo gevaarlijk door elkaar dat veel spelers over de hele wereld in levensbedreigende situaties terechtkomen.

Megan O'Malley - in het echt een vrolijke en spontane scholiere - wordt door Netforce als spion het virtuele rijk in gestuurd om te onderzoeken wie er dubbelspel speelt en waarom. Ze wordt hierbij geholpen door Leif Anderson, een mede-Netforce Explorer, die in Sarxos over bijzondere krachten beschikt...

* Geschreven door Bill McCay.

* Noot BBS: In Nederland is Het dodelijkste spel als deel 1 van de serie uitgebracht, maar het is in feite het tweede deel van de serie.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: The deadliest game
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044927504
Uitgever: Bruna
Wraak!

Madeline Green maakt deel uit van de Groep van Zeven: een tiental jongeren die zich bezighouden met simming. Simming wil zeggen dat ze proberen een gebeurtenis of een voorwerp uit het verleden virtueel volledig na te maken.

Madeline is bezig met het creëren van een bommenwerper die in 1964 gecrasht is. Ze heeft haar simulatie af en nodigt de Groep van Zeven uit om te komen kijken. Ze beoordelen elkaars sims, streng maar rechtvaardig. Maar al snel blijkt er iets helemaal mis...

Roddy, de superintelligente einzelgänger van de groep, heeft haar sim gesaboteerd. Roddy zal toch eens wat sociale vaardigheden moeten leren, het wordt steeds erger. De groep besluit hem de rug toe te keren en hem zo een lesje te leren.

Maar dat werkt juist averechts: Roddy besluit wraak te nemen op iedereen die hem tegenwerkt, en dat zijn er nogal wat in zijn ogen. Hij voelt zich helemaal alleen op de wereld...

* Geschreven door Diane Duane.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: One is the loneliest number
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044927825
Uitgever: Bruna
Spookpiloot

Julio Cortez keert samen met zijn familie terug naar zijn vaderland: het Zuid-Amerikaanse Cortequay. Het land verkeert in een chaos en is achtergebleven ten opzichte van alle andere landen. Virtuele gadgets, computers en toegang tot het World Wide Web zijn alleen voorbehouden aan een piepklein groepje rijken...

Julio's vrienden van de Netforce Explorers missen hem ontzettend. Julio is namelijk een fantastische virtuele piloot en die kunnen ze wel gebruiken bij de wedstrijden die gehouden worden tijdens de zomercursus 'Een eeuw militaire luchtvaart'.

Gedurende een ijzingwekkende simulatie wordt een vijandelijk vliegtuig net op tijd aan flarden geschoten, zodat de Netforce Explorers er op het nippertje nog goed af komen. Maar wie was die piloot die schoot, en wat is er waar van zijn verschrikkelijke boodschap?

Het is dat je vanuit Cortequay helemaal niet mee kunt doen in de virtuele wereld, maar anders zouden twee Netforce Explorers zweren dat het Julio was, en dat hij dringend om hulp vroeg...

* Geschreven door Marc A. Cerasini.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: The ultimate escape
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044927863
Uitgever: Bruna
De grote race

Leif, Matt en enkele andere leden van de Netforce Explorers doen mee aan een wedstrijd speciaal voor tieners: ontwerp je eigen virtuele ruimteschip, formeer een team en probeer een startplaats in de grote race te bemachtigen!

De grote prijs is een reisje naar Hollywood om daar deel te kunnen nemen aan de laatste ronde van de race. De winnaars van de grote race zullen worden voorzien van het nieuwste van het nieuwste op computergebied...

Maar er zijn deelnemers die de wedstrijd wat al te serieus nemen. Leif en Matt raken verzeild in een dodelijke doolhof van vuile trucjes, internationale spionage en de gekte die Hollywood heet.

* Geschreven door Bill McCay.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: The great race
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044928167
Uitgever: Bruna


Eindsprint

Megan vergezelt haar vader bij een bezoekje aan het exclusieve en vooral heel dure virtuele vakantieparadijs Xanadu: een Caribisch eiland met speciaal gemaakte scenario's voor de jetset.

Maar het idyllische imago van het eiland dreigt besmeurd te worden als blijkt dat het door de rijke gasten gewaardeerde beveiligingssysteem niet werkt. Voormalige en huidige gasten stuiten bij thuiskomst op een onplezierige verrassing: een virtuele dief heeft gebruik gemaakt van hun identiteit om zijn louche zaakjes te regelen.

Megan neemt zich voor de dief te pakken te krijgen en komt terecht in een levensgevaarlijke situatie...

* Geschreven door Diane Duane.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: End game
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044928211
Uitgever: Bruna
Cyberspion

Geheimen worden geopenbaard op het Net, levensgevaarlijke geheimen, en niemand weet wie erachter zit en waarom.

Captain Winters van de Netforce Explorers heeft het vermoeden dat er een kind achter zit. Hij geeft de Explorers opdracht hun ogen en oren open te houden als ze op het Net surfen.

David vindt aanwijzingen die leiden tot zijn werkgever, een bedrijf dat de nieuwste manier ontwikkelt om op het Net te surfen. Hij weet dat hij zijn mentor bij de Netforce Explorers moet inlichten over zijn vermoedens.

Voordat David echter die kans krijgt, zit hij er tot zijn nek in en is het allerminst zeker of hij het zal overleven...

* Geschreven door Bill McCay.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Cyberspy
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044928389
Uitgever: Bruna
Heldendaad

Andy Moore, een van de Netforce Explorers, heeft al op jonge leeftijd zijn vader, een hooggeplaatste commandant bij de marine, verloren tijdens de oorlog in Zuid-Afrika in 2014.

Tien jaar later beweert een van Andy's klasgenoten dat zijn vader helemaal geen held was, maar 5000 burgers gedood heeft met behulp van een illegaal biologisch wapen. En de klasgenoot heeft er tevens bewijzen voor.

Maar wat niemand weet is dat de jongen hoogst vertrouwelijke informatie gestolen heeft van de Zuid-Afrikaanse regering en de informatie zo aangepast heeft dat Andy's vader er slecht vanaf komt.

Zuid-Afrikaanse spionnen proberen de informatie weer terug te krijgen en zijn bereid daar alles voor te doen, inclusief moord...

* Geschreven door Mel Odom.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Shadow of honor
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044928457
Uitgever: Bruna
Verdacht

Als Jack Winters, de kapitein van de Netforce Explorers, tijdens een tv-interview te horen krijgt dat Stefano Alcista weer op vrije voeten is, verliest hij publiekelijk zijn zelfbeheersing. Alcista is namelijk een maffialid die verantwoordelijk wordt geacht voor de moord op Winter's vrouw...

Niet lang daarna wordt er een moordaanslag op Alcista gepleegd en een van de meest voor de hand liggende verdachten is natuurlijk kapitein Winters. Hij wordt op non-actief gesteld en de Netforce Explorers krijgen zolang een nieuwe kapitein.

Met deze situatie zijn ze echter niet zo gelukkig en daarom besluiten ze een handje te helpen bij het onderzoek naar hun eigen kapitein.

* Geschreven door Bill McCay.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Private lives
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044928518
Uitgever: Bruna
Safe house

Netforce Explorer Maj Green heeft een onverwachte gast: Laurent Darenko. Laurent is de zoon van een vooraanstaand Oost-Europese wetenschapper, doctor Darenko.

Op het moment dat het voor doctor Darenko duidelijk wordt dat zijn werk door de regering in beslag wordt genomen, stuurt hij voor de veiligheid zijn zoon naar Maj en haar familie in de Verenigde Staten. Laurent kan daar niet gekidnapt worden om als gijzelaar dienst te doen.

Doctor Darenko hoopt ook zo snel mogelijk te komen. Maar dan is Laurents vader spoorloos en ook zijn uitvinding wordt vermist. En iets of iemand zit achter Laurent aan...

Nu de levens van hun vrienden op het spel staan, moeten Maj en de Netforce Explorers uitzoeken wie het op Laurent heeft voorzien. Ook doctor Darenko moeten ze opsporen voordat het te laat is...

* Geschreven door Diane Duane.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Safe house
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044929317
Uitgever: Bruna


Jacht op de prooi

Netforce Explorers Matt Hunter en Maj Green vinden het te gek dat ze jaarlijks computergamesbeurs mogen bezoeken. Een van 's werelds topontwerpers zal hier zijn nieuwste spel demonstreren.

Tijdens de demonstratie ontsnappen de monsters uit het spel. Ze vallen Matt en Maj aan in de virtuele wereld waarin zij zich op dat moment bevinden.

* Geschreven door Mel Odom.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Game prey
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044929324
Uitgever: Bruna
Tijdzone

Megan wordt door Alan, een lid van haar schermclub, uitgenodigd een bezoek te brengen aan zijn virtuele wereld Latvinia. Ze aanvaard de uitnodiging en neemt een paar vrienden van de Netforce Explorers mee.

Terwijl ze dit vooroorlogse avontuur beleven komt een van hen tot een verschrikkelijke ontdekking: Alan wil in zijn eigen gemaakte wereld leven en heersen over Latvinia.

Zullen de Netforce Explorers nu voor altijd gevangen zijn in deze virtuele wereld?

* Geschreven door Bill McCay.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Dual identity
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044929485
Uitgever: Bruna
Dodelijk bewijs

Netforce Explorer Charlie Davis maakt zich zorgen om zijn vriend Nick Melchior. Om zijn bemoeizuchtige ouders te ontlopen, hangt Nick rond op de punk-rocksite Deathworld.

Charlie heeft geruchten gehoord dat deze site een aantal mensen tot zelfmoord heeft aangezet, maar de politie heeft geen bewijzen in die richting gevonden.

Daarom besluit Charlie zelf op onderzoek uit te gaan. Hij dringt undercover de site binnen. Daar komt hij zaken tegen die het daglicht niet kunnen verdragen en die zelfs zijn leven in gevaar brengen...

* Geschreven door Diane Duane.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Deathworld
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044929638
Uitgever: Bruna
Hoogspanning

Het virtuele circus van de Cservanka Broeders is in de stad. Netforce Explorer Andy Moore is gevraagd om het programma voor de computergeanimeerde dieren te schrijven. Maar in dit cybercircus is niets wat het lijkt...

Onder de nok van de tent zit een zwart gat en de piste wordt niet als piste gebruikt, maar doet dienst als zwarte markt: een zwarte markt voor hightechwapens.

* Geschreven door Mel Odom.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: High wire
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044929713
Uitgever: Bruna
Game over

Netforce Explorer Matt Hunter doet mee aan een virtueel murder mystery. Maar terwijl hij hieraan deelneemt, wordt het moordspel angstaanjagend echt. Zo echt dat er slachtoffers vallen.

Het spel is uit, de jacht op de echte dader wordt geopend. De Netforce Explorers zetten de achtervolging in. Komen ze nog op tijd?

* Geschreven door Bill McCay.

Schrijver: Tom Clancy's Net Force Serie
Oorspronkelijke titel: Cold case
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044929799
Uitgever: Bruna