Boekenplank:
Kies

Boeken van William Shaw

William Shaw is journalist en schrijft al meer dan twintig jaar over populaire cultuur voor onder meer The Observer en The New York Times.

Meer over William Shaw

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: William Shaw


Cathal Breen

  1. Lied van een dode - A song from dead lips
  2. Wespennest - A house of knives

gedetailleerd overzicht

Cathal BreenLied van een dode

Londen, oktober 1968. In een steegje achter de Abbey Road Studios is een jonge vrouw gevonden, naakt en gewurgd, haar identiteit een mysterie. De omstreden rechercheur Cathal Breen leidt het onderzoek en wordt bijgestaan door zijn nieuwe collega, agente Helen Tozer: een onhandige kletskous, plattelandsmeisje en de eerste vrouw op de afdeling moordzaken.

Het is Tozers gewiekstheid die aanwijzingen oplevert over de toedracht van de moord. Ze volgen een spoor van bloedvergieten, diep de provincie in, waar Breen en Tozer steeds dichter bij een moordenaar komen die alles te verliezen blijkt te hebben.

Schrijver: William Shaw
Oorspronkelijke titel: A song from dead lips
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024561766
Ebook: 9789024561773
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wespennest

Londen, 1968: de swinging sixties zijn bijna ten einde. Bij de recherche van Marylebone slaat men gevangenen en neemt de enige vrouwelijke rechercheur ontslag.

Ondertussen ontvangt rechercheur Cathal Breen doodsbedreigingen en krijgt hij te maken met twee gruwelijke nieuwe zaken. Er zijn twee verbrande lichamen gevonden: het ene is van een zwerver die door niemand gemist wordt, het andere van de drugsverslaafde zoon van een opkomende, pr-bewuste politicus. Breen gaat op onderzoek uit en komt al snel terecht in de onderbuik van de stad.

Corrupte politici, louche kunsthandelaren, verwende rijkeluiskinderen, verdwaalde hippies en drugs zorgen voor een razend spannende leeservaring, doordrongen van de geest van de jaren zestig met al zijn hoogte- en dieptepunten.

Schrijver: William Shaw
Oorspronkelijke titel: A house of knives
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024561780
Ebook: 9789024561797
Uitgever: Luitingh-Sijthoff