Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Steinunn Sigurdardottir

Boeken van Steinunn Sigurdardottir

Meer over Steinunn Sigurdardottir

Genre: Roman

Geboren: 1950

Geboorteland: IJsland

Website: Steinunn Sigurdardottir


Overzicht

  • De dief van de tijd - Tímapjófurinn
  • De goede minnaar - Góði elskhuginn
  • Jojo - Jójó

Non-Fictie

  • Heida, schaapherder aan de rand van de wereld - Heiða

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dief van de tijd
Alda, lerares, vrijgezel en midden dertig, houdt het hoofd koel en laat zich beminnen zolang het haar zint. Tot ze verliefd wordt op een gehuwde collega.

Haar minnaar maakt echter na amper honderd dagen een eind aan hun verhouding. Voor Alda stort de wereld in en de verloren geliefde wordt een obsessie die haar de rest van haar korte leven blijft achtervolgen.
Schrijver: Steinunn Sigurdardottir
Oorspronkelijke titel: Tímapjófurinn
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789029050555
Uitgever: Meulenhoff
De goede minnaar
Een rijke zakenman, Karl Astason - perfectionist, vrijgezel, een sterke band met zijn te vroeg overleden moeder - kan zich na zeventien jaar nog steeds niet losmaken van zijn jeugdliefde, Una. In een opwelling keert hij terug naar IJsland om haar nog eenmaal te zien. Na een glimp van haar te hebben opgevangen, wordt hij door twijfels bevangen. Wat nu?

Astason belt een van zijn vroegere minnaressen, een New Yorkse psychiater, om raad en schaakt zijn geliefde. Terug met Una in New York wordt hij met zijn verleden geconfronteerd, want de gewezen minnares heeft hem in een roman als 'de goede minnaar' vereeuwigd.
Schrijver: Steinunn Sigurdardottir
Oorspronkelijke titel: Góði elskhuginn
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789462370371
Uitgever: World Editions
Jojo

Martin is werkzaam als radioloog in Berlijn en heeft zich toegelegd op de strijd tegen kanker. Zo redt hij de Fransman Martin Martinetti, in wie hij behalve een patiënt ook een goede vriend en zielsverwant vindt.

Maar beide mannen, verschillend als ze zijn, dragen een duister geheim uit hun verleden met zich mee dat een schaduw werpt over hun leven, hun zelfbeeld en hun relaties. Beiden zoeken hun eigen weg om te overleven. Martin Montag met gerichte ambitie en bijna obsessieve zelfdiscipline, zijn vriend door zich tegen sociale conventies te verzetten.

Een herinnering, opgewekt door een röntgenfoto, leidt Martin Montag op een dag terug naar de traumatische ervaring die al lang weggestopt leek. Maar dan is daar ineens dat terugkerende zinnetje: 'Ik liep vanuit school naar huis.'

Schrijver: Steinunn Sigurdardottir
Oorspronkelijke titel: Jójó
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044537277
Ebook: 9789044537260
Uitgever: De Geus

Non-FictieHeida, schaapherder aan de rand van de wereld

De IJslandse Heida liet een modellencarrière in New York links liggen en koos voor haar roots. En dan niet het hippe, rumoerige Reykjavik, maar een afgelegen boerderij met 500 schapen aan de voet van de IJslandse highlands. Daar heeft ze als buurvrouw Katla, IJslands beruchtste vulkaan. En juist in dit onherbergzame gebied wordt Heida de vrouw die ze wil zijn.

Van een verlegen en onzeker meisje ontpopt ze zich tot een sterke vrouw die het in haar eentje opneemt tegen een energiebedrijf dat haar streek en schapen bedreigt. Tegen alle verwachtingen in blijft ze bewust single. Terwijl ze beetje bij beetje leert om te gaan met de ups en downs van het leven in de natuur, komt ze steeds dichter bij zichzelf.

Heida is een prachtig en inspirerend verhaal over de kracht van de natuur en het kiezen voor jezelf.

Schrijver: Steinunn Sigurdardottir
Oorspronkelijke titel: Heiða
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402702255
Ebook: 9789402756777
Uitgever: HarperCollins