Boekenplank:
Kies

Boeken van Roderik Six

Roderik Six is schrijver en literair journalist bij het weekblad Knack.

Meer over Roderik Six

Genre: Roman

Geboren: 1979

Geboorteland: België

Website: Roderik Six


Overzicht

  • De boekendokter
  • Monster
  • Val
  • Vloed
  • Volt

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe boekendokter

Thomas Blondeau bedacht speciaal voor de Vlaamse Boekenbeurs het concept van ‘de boekendokter’. De opzet was geniaal in al zijn eenvoud: in een nagebouwde doktersspreekkamer gaf hij antwoord op alle vragen en verzuchtingen waarmee een lezer kan zitten. Blondeaus optredens op de Boekenbeurs waren al snel legendarisch. Hij wist voor elke aandoening het juiste recept, want voor elk kwaaltje, van eksteroog tot liefdesverdriet, bestaat een roman die ons lijden kan verzachten.

Op verzoek van De Bezige Bij maakte Roderik Six een selectie van de beste recepten om daarna de rol van doktersassistent aan te nemen. Met zachte hand leidt Six de lezer de onderwereld binnen om op zoek te gaan naar de mythische boekendokter. Wat volgt is een geraffineerd verhaal over de helende kracht van literatuur, over de schrijnende onmacht van de taal, over dood en verdriet, maar bovenal over een innige vriendschap die veel te vroeg eindigde.

* Thomas Blondeau (1978 - 2013) & Roderik Six.

Schrijver: Roderik Six
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023486886
Ebook: 9789023489085
Uitgever: De Bezige Bij
Monster

Een banaal ongeluk. Een moment van onoplettendheid. Koplampen die voor de laatste keer een paar prachtige ogen belichten...

Na de dood van zijn vrouw trekt een man zich terug uit de wereld. Rouwend om een verdwenen leven verschanst hij zich in zijn woning, met enkel de nieuwslezer als gezelschap. Hij is met stomheid geslagen - de dood is waar de taal faalt. Tot een onverwacht telefoontje hem uit zijn sluimer wekt.

Schrijver: Roderik Six
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044626032
Uitgever: Prometheus
Val

Als uit het niets daagt een jonge stadsarts op in Fall, een klein vissersstadje omgeven door een immens woud. Hij komt als geroepen: Lyndon, de oude plattelandsdokter, is net overleden en de nieuwe dokter neemt intrek in zijn statig huis, te midden van de bossen.

Op zijn rondes maakt hij kennis met een aantal kleurrijke figuren: de aan insomnia lijdende sheriff Dwight die hem 's nachts opbelt om hem de geschiedenis van Fall uit de doeken te doen, de verleidelijke Rose die een bordeel uitbaat, en de jonge leraar Jonathan die dolgraag een roman wil schrijven maar twijfelt aan zijn talent.

Maar hun verhalen beginnen al snel op een biecht te lijken - iedereen blijkt over een duister geheim te beschikken, en ook de arts zelf moet in het reine komen met zijn verleden. Was zijn komst naar Fall wel toeval? Wanneer hij op Lyndons zolder een gruwelijk 8mm-filmpje ontdekt en in Fall vrouwen beginnen te verdwijnen, neemt het verhaal een donkere wending. Wat eens een idyllische plek leek, blijkt nu een donkere kanker te herbergen.

Schrijver: Roderik Six
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044626025
Ebook: 9789044629644
Uitgever: Prometheus
Vloed

'Het water is niet tevergeefs gekomen. Hoogstens te laat.'

Een helse regen geselt al maanden de aarde. Vanaf het dak van een flatgebouw kijken vier studenten toe hoe de stad langzaam onder water loopt. Ze zijn de laatste bewoners, de rest is allang gevlucht. Overleven is een dagtaak geworden. Terwijl de jongeren de verveling verdrijven met seks, alcohol en de nieuwe synthetische drug Ultra, kruipt het water onverbiddelijk omhoog.

Wanneer een van hen tijdens een storm dodelijk gewond raakt, komen de onderlinge verhoudingen onder druk te staan. Wanhopig klampen de overige drie zich vast aan dat ene teken van leven: een vaag gat in de wolken waar wat miezerige zonnestralen doorheen vallen. Maar of dat het tij kan doen keren?

Schrijver: Roderik Six
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044631142
Ebook: 9789044631159
Uitgever: Prometheus
Volt

Het is de laatste kans...

Na een wereldbrand heeft het schimmige conglomeraat Onyx een tropisch eiland gekoloniseerd waar de financiële elite zich verschanst. Aan luxe geen gebrek, maar wie van de vrijhaven wil genieten, dient Duvall te passeren, de poortwachter en oprichter van de geheime dienst. Vanuit zijn kantoor in een glazen torenspits beslist hij over het lot van de uitverkorenen - of zijn het ballingen?

Samen met Victor, een briljante wetenschapper die naarstig aan een mysterieus serum werkt, en de wantrouwige archivaris Sebastian, die rondwaart in een ondergronds tunnelcomplex, bestiert Duvall het eiland en probeert hij de lokale bevolking onder de knoet te houden.

’s Avonds trekt hij zich terug in zijn afgelegen bergvilla en staart hij naar de zee. Op de kusten van zijn geest spoelen herinneringen aan als wrakhout. Ooit woonde hij in Zuid-Afrika, ooit werkte hij in The City, ooit had hij een vrouw - wat is er van haar geworden? Krijgt hij de brokstukken van zijn verleden aan elkaar gelijmd?

Schrijver: Roderik Six
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044632453
Ebook: 9789044632460
Uitgever: Prometheus