Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Smith

Meer over Sarah Smith

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Pseudoniem (van): Sarah Winthrop Smith

Geboren: 1947

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Sarah Smith


Alexander Reisden & Perdita Halley Mysteries

  1. Het verloren kind - The vanished child
  2. Het watermerk - The knowledge of water
  3. De staatsburger - A citizen of the country
Alexander Reisden & Perdita Halley Mysteries

gedetailleerd overzicht

Alexander Reisden & Perdita Halley MysteriesHet verloren kind
Boston, USA. De nacht van 6 augustus 1887. Miljonair William Knight is op brute wijze vermoord, doodgeschoten in de voorkamer van zijn monumentale huis. De enige getuige van de moord is zijn jonge kleinzoon Richard, en die verdwijnt spoorloos. Een station in Zwitserland, achttien jaar later. Een man zonder geheugen wordt 'herkend' als Richard Knight, het verdwenen kleinkind. Die man is de Oostenrijkse baron Alexander von Reisden. Hij is scheikundige en zal binnenkort afreizen naar de Verenigde Staten om een congres bij te wonen. Nieuwsgierig geworden door de 'herkenning' en het fantastische verhaal dat hem wordt verteld, laat Von Reisden zich overhalen het huis van de familie Knight in Boston te bezoeken - ook al weet hij dat hij niet de gezochte Richard Knight is en laat het gigantische vermogen dat de échte Richard Knight ten deel zal vallen, hem koud. Maar waarom weet Alexander von Reisden zich zo weinig van zijn jeugd te herinneren? Is hij wel wie hij denkt dat hij is?
Schrijver: Sarah Smith
Oorspronkelijke titel: The vanished child
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-225-2870-7
Uitgever: Boekerij
Het watermerk
Tegen de achtergrond van de overstroming die Parijs in 1910 teisterde toen de Seine tot ver boven de kademuren steeg, ontspint zich het verhaal van de blinde Amerikaanse pianiste Perdita en de Oostenrijkse baron Von Reisden, inmiddels directeur van een psychiatrische kliniek in Parijs. Perdita is naar Parijs gekomen om pianolessen te nemen, maar wordt al snel verleid door de charmes van de romantische stad en die van de baron. Maar er is meer. De moord op de prostitué 'Mona Lisa'; een complot om het gelijknamige schilderij uit het Louvre te stelen; en het onderzoek naar de echtheid van de kostbare kunstwerken van schilder Claude Mallais - al deze verhaallijnen worden vervlochten tot een schitterende puzzel over identiteit, authenticiteit en vervalsing.
Schrijver: Sarah Smith
Oorspronkelijke titel: The knowledge of water
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-225-3015-9
Uitgever: Boekerij
De staatsburger
'Mijn vrouw zal mij vermoorden, tenzij ik haar eerst vermoord.' In Frans Vlaanderen troont op een heuvel het kasteel Montfort van graaf André du Monde, eigenaar van een Parijs' griezeltheater. Om zijn schaarse middelen aan te vullen, trouwt hij een jonge erfgename. Sabine is puur, mooi en rijk, perfect om de hoofdrol te spelen in André's eerste film - maar de excentrieke graaf vermoedt dat zijn vrouw een praktiserend heks is. Dan, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, wordt André's theater plotseling getroffen door rampen: zijn mannelijke hoofdrolspeler wordt in elkaar geslagen, er volgt een vreemde verdwijning en dan een onverwachte dood. De labiele André verdenkt Sabine ervan een vloek over hem te hebben uitgesproken. Niemand gelooft hem, zelfs zijn oude vriend Alexander von Reisden niet. Wel is Von Reisden bereid een rol in de film te aanvaarden om zo, ter geruststelling van André, de jonge vrouw van nabij mee te maken en te kunnen observeren. Maar Von Reisden heeft ook zo zijn eigen motieven om naar Montfort af te reizen... Terwijl de spanning tussen André en Sabine oploopt, verzamelen de acteurs en figuranten zich in Montfort waar de film, inclusief een ingenieuze guillotine-scène, zal worden opgenomen. Dan beginnen waan en werkelijkheid zich te vermengen - tot een écht griezelstuk.
Schrijver: Sarah Smith
Oorspronkelijke titel: A citizen of the country
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-225-3137-6
Uitgever: Boekerij