Boekenplank:
Kies

Boeken van Rebecca Stott

Meer over Rebecca Stott

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Rebecca Stott


Overzicht

  • De koraaldief - The coral thief
  • Nachtwake - Ghostwalk

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe koraaldief
Tijdens een warme zomernacht in 1815, enkele weken na Napoleons overgave bij Waterloo, is Daniel Connor in een postkoets op weg naar Parijs. Hij wil in de leer bij de illustere professor Cuvier in de Jardin des Plantes, maar bij aankomst blijken zijn brief van aanbeveling en een kostbaar koraal te zijn gestolen.

Op zoek naar de mysterieuze vrouw die hem beroofde, belandt Daniel in de krochten van Parijs. Hij vindt de vrouw, Lucienne Bernard, en zij introduceert hem in een wereld van nieuwe filosofieën en denkbeelden die zijn eigen ideeën volledig overhoop halen. Wanneer zij elkaar in het Louvre onverwachts opnieuw ontmoeten, bloeit hun liefde op, een liefde die Daniels toekomst op het spel zet...

Van Caravaggio in het Louvre naar de goktafels in het Palais Royal en van de achterbuurten van Parijs naar de labyrinten van de stad, De koraaldief is een fascinerend liefdesverhaal uit een stad op het keerpunt in haar geschiedenis.
Schrijver: Rebecca Stott
Oorspronkelijke titel: The coral thief
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023454137
Uitgever: Cargo
Nachtwake
Heden en verleden smelten samen in een historisch moordmysterie op de campus van Cambridge...

Het lichaam van Elizabeth Vogelsang wordt gevonden in een rivier in Cambridge. De gepensioneerde historica, die werkte aan een controversiële biografie over Isaac Newton, klemt in haar hand een antieke prisma. Om te voorkomen dat haar geheimen in het graf verdwijnen, zegt Lydia, de ex-vriendin van Elizabeths zoon, toe de biografie te voltooien.

Gaandeweg ontdekt zij dat de dood van Elizabeth verband houdt met een moord uit 1665. Haar onderzoek leidt haar naar een radicale herinterpretatie van de rol van alchemie en bovennatuurlijke krachten in Newtons leven. Maar op het moment dat ze zich lijkt te verliezen in de zeventiende eeuw, vinden er in het heden nog twee moorden plaats.
Schrijver: Rebecca Stott
Oorspronkelijke titel: Ghostwalk
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789023423010
Uitgever: Cargo