Boekenplank:
Kies

Boeken van Sara Strömberg

Sara Strömberg is freelancejournalist en schrijver. Met haar eerste boek Sluw werd Strömberg in 2021 uitgeroepen tot de Zweedse Debutant van het jaar.

Meer over Sara Strömberg

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: Zweden

Website: Sara Strömberg


Overzicht

Sluw

De herfst is net ingetreden in Åre, een chic skigebied op de grens met Noorwegen. Hoewel er nog toeristen rondlopen, is de lokale bevolking al begonnen met plannen maken voor de lange donkere wintermaanden. Ver weg van de luxe restaurants en dure winkels van Åre liggen enkele plattelandsdorpen. Het is er zo afgelegen dat wanneer een jonge vrouw vermoord wordt aangetroffen in de bossen niemand veel over het slachtoffer lijkt te weten, en ook de politie toont weinig interesse in de zaak.

Vera Bergström is onlangs ontslagen na een carrière van dertig jaar als verslaggeefster bij de plaatselijke krant, en - een ongeluk komt nooit alleen - ze is net verlaten door haar man. Om nog iets van haar leven te maken duikt ze op de moordzaak.

Als Vera het verleden van de dode vrouw onderzoekt, wordt duidelijk dat de banden van het slachtoffer met het gebied dieper en donkerder zijn dan de meeste mensen vermoeden. Vera raakt steeds meer geobsedeerd door de vraag wie de vrouw was, wie haar vermoord heeft en waarom. Maar het duurt niet lang voordat ze zelf ook gevaar loopt.

Schrijver: Sara Strömberg
Oorspronkelijke titel: Sly
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403129945
Ebook: 9789403130934
Uitgever: Cargo