Boekenplank:
Kies

Boeken van Kevin Valgaeren

Kevin Valgaeren studeerde westerse literatuur aan de Katholieke Universiteit Leuven. Tijdens zijn studies specialiseerde hij zich in de gothic novel, editiewetenschap en de literatuur van de 19e eeuw.

Meer over Kevin Valgaeren

Genres: Fantasy / SF, Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Pseudoniem (van): K.R. Valgaeren

Geboren: 1979

Geboorteland: België

Website: Kevin Valgaeren


Overzicht

  • Engelenlust
  • Seance

David Mayfair

  1. De Ziener 2022
  2. Bloedlijn 2022
  3. De Ziener 2011
  4. Bloedlijn 2012

Jericho Blackwell

  1. Blackwell
  2. Het offer van Scarlington

gedetailleerd overzicht

OverzichtEngelenlust

Beste AnnabeLee,

Dit is het verhaal van het dode lichaam dat jij straks zal begeren. Maak kennis met een jongeman die verlangt naar het koude vlees van zijn overleden geliefde. Leer over zijn nachtelijke avonturen in het mortuarium. Leef mee met de gruwelijke vergissing die hij beging. Huiver met zijn beproeving. Juich met zijn wederopstanding. Huil wanneer je zijn allergrootste geheim ontdekt. Dit is mijn verhaal. Ik hoop dat je bent voorbereid.

Schrijver: Kevin Valgaeren
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789089247704
Ebook: 9789089247711
Uitgever: Houtekiet
Seance

Londen, 19de eeuw. Dr. Francis Whitman, ooit een gevierd chemicus, wordt door een journalist gevraagd om een seance bij te wonen van het lokale fenomeen Elizabeth Archer. Zijn opdracht is om op wetenschappelijke wijze aan te tonen dat dit spirituele medium een oplichtster is.

Het feit dat Miss Archer nooit in één ruimte te zien is met de geest die ze oproept en dat ze als twee druppels water op elkaar lijken, maakt het werk van Dr. Whitman aanvankelijk eenvoudig. Maar niets is wat het lijkt, vooral wanneer er een dodelijk slachtoffer valt...

Schrijver: Kevin Valgaeren
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401432641
Ebook: 9789401434270
Uitgever: Lannoo

David MayfairDe Ziener 2022

In Borley komen duistere krachten terug tot leven...

David Mayfair is geen gewone jongeman: hij kan voorbij het leven kijken en de dood observeren. Na het overlijden van zijn ouders wordt hij geadopteerd door zijn Britse oom, Dorian Walpole, die hem in Londen opleidt tot een Ziener. Wanneer in Borley, een klein dorp in het zuidoosten van Engeland, twee tienermeisjes op gruwelijke wijze worden vermoord, wordt de Ziener door de politie ingeschakeld om het onderzoek mee te voeren. Maar Borley heeft een duister geheim dat zich niet zomaar wil prijsgeven, zeker wanneer blijkt dat de aanwezigheid van David Mayfair geen toeval is...

De Ziener is een ijzingwekkend thriller die gebaseerd werd op historische feiten. Valgaeren neemt in deze gothic novel de lezer mee van België naar Engeland om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen.

De Ziener verscheen voor het eerst in 2011 en was een instant succes. Een jaar later kreeg het boek de Schaduwprijs voor het beste spannende debuut in de Nederlandse taal. Op verzoek van vele lezers is er na tien jaar eindelijk deze nieuwe editie. De Ziener werd voor de gelegenheid grondig bewerkt door de auteur en voorzien van een nieuw en uitgebreid nawoord.

Schrijver: Kevin Valgaeren
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789089244949
Ebook: 9789089245045
Uitgever: Houtekiet
Bloedlijn 2022

Een geheimzinnige man redt het leven van een tienermeisje. Een jonge lerares wordt achtervolgd door duistere krachten. In de bossen van Turnhout waakt het Jachthuis van de Echelkuil over een eeuwenoud mysterie.

David Mayfair probeert het ergste te voorkomen, want... een eeuwigheid duurt erg lang, als je die met niemand kan delen.

Tien jaar na het verschijnen van Bloedlijn is er op vraag van vele lezers eindelijk deze geheel herziene editie met nieuwe hoofdstukken.

Schrijver: Kevin Valgaeren
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789070876005
Ebook: 9789089243478
Uitgever: Houtekiet
De Ziener 2011

In de pastorie van Borley komen duistere krachten weer tot leven...

'Onder de deken van de nacht zag de pastorie er nog onheilspellender uit dan overdag het geval was. David kon alleen het silhouet van het indrukwekkende huis zien, dat afstak tegen de zwakke schijn van de maan, die zich achter onzichtbare wolken had verstopt. Met zijn zaklantaarn projecteerde hij een vage cirkel op de gevel van het huis, maar er was geen teken van leven te bespeuren.'

De executie van een jonge zuster en een jonge pater in de 16de eeuw betekent het ontstaan van de legende van Borley: een klein dorp in het zuidoosten van Engeland. Op het einde van de 19de eeuw laat dominee Henry Bull er een pastorie bouwen op de fundamenten van een oud klooster. Het is het begin van een reeks onverklaarbare gebeurtenissen en waarnemingen.

Londen, 2007. David Mayfair is een roekeloze jongeman met een duistere gave: hij kan voorbij het leven kijken en de dood observeren. Na het overlijden van zijn ouders wordt hij geadopteerd door zijn oom Dorian Walpole en verhuist hij van de Belgische provinciestad Turnhout naar de Engelse metropool Londen. Onder het strenge mentorschap van zijn oom ontwikkelt hij zich tot een Ziener. Er is slechts één probleem: David Mayfair kent geen angst.

Wanneer een anonieme briefschrijver de Ziener vraagt om de moord op twee tienermeisjes te onderzoeken, vertrekt hij tegen de wil van Dorian naar het mysterieuze Borley. Maar al snel blijkt dat Borley zijn duistere geheimen niet zomaar prijs zal geven.

Stap voor stap leert de Ziener wat echte angst is, zeker wanneer duidelijk wordt dat zijn aanwezigheid in Borley geen toeval is...

* Noot BBS: Dit boek werd in 2022 vervangen door een herziene versie.

Schrijver: Kevin Valgaeren
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789079552535
Ebook: 9789079552603
Uitgever: Kramat
Bloedlijn 2012

Een eeuwigheid duurt erg lang, als er niemand is met wie je ze kan delen...

Mijn naam is David Mayfair en ik ben een vampier. Het deed geen pijn en ik heb niet gehuild.

Dit is niet zozeer mijn verhaal, maar het verhaal van Sterre Schemers: een jonge vrouw, mijn grote liefde, op de vlucht voor zichzelf. Dit is ook het verhaal van de zenuwlijdende Ziener Werner van Lissum, voor wie de Gave veeleer een vloek is.

Uiteraard mag mijn aandeel in dit relaas niet onderschat worden. Ik was per slot van rekening de reden waarom de vampier Valeth in 2008 naar Turnhout kwam om van Sterre zijn partner te maken. Ik ging achter hem aan, in de hoop het ergste te kunnen voorkomen, maar in de plaats daarvan werd ik geconfronteerd met een geheim dat zich eeuwenlang verborgen hield in de Turnhoutse bossen.

Oké, ik geef toe dat dit ook mijn verhaal is, over hoe ik de menselijkheid in mijn duistere bestaan trachtte te bewaren, en over de liefde, waarvan ik dacht dat ze de dood kon overwinnen. Want een eeuwigheid duurt erg lang, als er niemand is met wie je ze kan delen.

* Noot BBS: Dit boek werd in 2022 vervangen door een herziene versie.

Schrijver: Kevin Valgaeren
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789079552870
Uitgever: Kramat

Jericho BlackwellBlackwell

Een legendarisch schip. Een gruwelijk geheim. Een duister verleden...

Tijdens de mistige nacht van Pasen slaat een schip tegen de klippen in het vissersdorpje Whitby. Aan boord geen levende ziel.

Jericho Blackwell, vooraanstaand lid van de Society for Psychic Investigation and Education, wordt teruggeroepen uit zijn met opium doordrenkte kluizenaarsbestaan om het ongeval te onderzoeken. Samen met de zenuwachtige archivaris John Dawkins ontdekt hij dat er zeker één iemand aan boord was, iemand die al tweehonderd jaar dood had moeten zijn.

Wanneer een reeks beestachtige moorden een spoor trekt van Whitby richting Londen, beginnen Blackwell en Dawkins aan een verwoede achtervolging.

Schrijver: Kevin Valgaeren
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401445825
Ebook: 9789401446723
Uitgever: Lannoo
Het offer van Scarlington

In een dorp door mist verzwolgen, geeft de waarheid zich niet zomaar prijs...

Een jaar na de dood van zijn vrouw Sarah, ontvangt Jericho Blackwell, vooraanstaand lid van de Society for Psychic Investigation and Education, een brief van haar met de boodschap: 'Kom naar Scarlington, waar we elkaar voor het laatst hebben gezien. Ik heb je nodig en wacht op jou. Voor altijd de jouwe.'

Met de hulp van zijn rechterhand, archivaris John Dawkins, gaat hij op zoek naar dat mysterieuze dorpje, dat op geen enkele kaart staat aangeduid. Net op dat moment wordt Scarlington een week lang in een ondoordringbare mist verzwolgen. En dan gebeuren er vreemde dingen...

Schrijver: Kevin Valgaeren
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401469432
Uitgever: Lannoo