Boekenplank:
Kies

Boeken van Esther Wagenaar

Esther Wagenaar werd geboren in Den Helder, maar groeide op in Wieringerwerf. Ze schreef haar trilogie over Terra 7 al in 1992 en haalde het af en toe weer eens tevoorschijn om bij te werken. Pas in 2017 besloot ze om haar boeken uit te geven.

Meer over Esther Wagenaar

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1970

Geboorteland: Nederland

Website: Esther Wagenaar


Terra 7

  1. Het groene kristal
  2. Het Huis van de Roos

gedetailleerd overzicht

Terra 7Het groene kristal

Ooit werd Terra 7 gekoloniseerd vanuit het ideaalbeeld van een geweldloze samenleving. Als de Aardse wetenschappers Virginia, Conrad en Redbod de planeet na eeuwen herontdekken, komen ze er echter tot hun schrik achter dat het leven er niet bepaald paradijselijk is. Wat eens gewone mensen waren, zijn nu volken die door genetische manipulatie uit elkaar zijn gedreven en zelfs lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. Terra 7 is een planeet waar onderdrukking en overheersing de praktijk zijn geworden.

Gebonden aan de Aardse regel dat ze niet mogen ingrijpen, staan de wetenschappers voor een belangrijke keuze: helpen ze de onderdrukte volken of niet? Als Redbod verdwijnt, worden Virginia en Conrad gedwongen een beslissing te nemen. Bijgestaan door Zania, een Terrazone en Dion, een Groene met telepathische gaven, gaan ze op zoek naar hun schip en hun vriend.

Schrijver: Esther Wagenaar
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789491300769
Ebook: 9789491300950
Uitgever: Celtica
Het Huis van de Roos

In Het Huis van de Roos komt Esther Wagenaars fascinerende wereld verder tot leven. De samenleving daar is ingewikkelder dan gedacht. Vijanden blijken vrienden en andersom. En wie is toch die vrouw in het maanlicht?

Samen met verzetsstrijdster Bridget gaat Conrad naar het noorden van Terra 7 om de reddingscapsule te vinden. Hun reis verloopt echter niet voorspoedig. In de bergen krijgen ze een aanval te verduren van een Afraanse patrouille. Zeer tegen Bridgets zin in besluit Conrad om de enige Afraanse overlevende te redden: Duncan.

Het is een beslissing met grote gevolgen. Duncan is een edele uit het Huis van de Roos en via hem komt Conrad in de Afraanse samenleving terecht. Hij leert veel over de bewoners van dit eens zo machtige Huis en over diens grootste bedreiging: Falk. Deze hoogheer uit het Huis van de Adelaar is een direct gevaar voor alles wat Conrad liefheeft.

Schrijver: Esther Wagenaar
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789493158092
Ebook: 9789493158160
Uitgever: Celtica