Boekenplank:
Kies

Boeken van Esther Wagenaar

Esther Wagenaar werd geboren in Den Helder, maar groeide op in Wieringerwerf. Ze schreef haar trilogie over Terra 7 al in 1992 en haalde het af en toe weer eens tevoorschijn om bij te werken. Pas in 2017 besloot ze om haar boeken uit te geven. Wagenaar woont met haar gezin in Hoorn.

Meer over Esther Wagenaar

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1970

Website: http://www.estherwagenaar.nl/


Overzicht

Het groene kristal

Ooit werd Terra 7 gekoloniseerd vanuit het ideaalbeeld van een geweldloze samenleving. Als de Aardse wetenschappers Virginia, Conrad en Redbod de planeet na eeuwen herontdekken, komen ze er echter tot hun schrik achter dat het leven er niet bepaald paradijselijk is. Wat eens gewone mensen waren, zijn nu volken die door genetische manipulatie uit elkaar zijn gedreven en zelfs lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. Terra 7 is een planeet waar onderdrukking en overheersing de praktijk zijn geworden.

Gebonden aan de Aardse regel dat ze niet mogen ingrijpen, staan de wetenschappers voor een belangrijke keuze: helpen ze de onderdrukte volken of niet? Als Redbod verdwijnt, worden Virginia en Conrad gedwongen een beslissing te nemen. Bijgestaan door Zania, een Terrazone en Dion, een Groene met telepathische gaven, gaan ze op zoek naar hun schip en hun vriend.

Schrijver: Esther Wagenaar
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789491300769
Uitgever: Celtica